Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nike+

151 Posty
25 Użytkownicy
0 Reakcje
12.3 K Wyświetlenia
whiler

Napisane przez galer
Możesz wyjaśnić z czego będzie wynikać ta różnica?
Czy sensor jest w woreczku na bucie, czy w specjalnej przegródce, to chyba bez znaczenia.

imo będzie trochę inny rozkład sił na sensorze, a pewnie głównie na nich opiera się pomiar

7OKER

znaczenie jest takie że nike zarobi sporo mniej (za buty z seri nike+ doliczają 150-200zł za dziurę w bucie).

na stronie nike w faqu napisali że najlepiej dzilalają z nike+ bo w bucie w tej serii są na płasko i w opdowiedniej częsci buta.

Ale w sumie to co mieli napsiac? to samo by napisali jakby różnice były o 1% jak i 25%.

Mogę tylko powiedziec że w butach w ktorych czujnik przyczepilem do buta jest sporo powtarzalnosc wyników na podobnych trasach, ale nie wiem czy wyniki są w 100% dokladne

galer

Napisane przez whiler

Napisane przez galer
Możesz wyjaśnić z czego będzie wynikać ta różnica?
Czy sensor jest w woreczku na bucie, czy w specjalnej przegródce, to chyba bez znaczenia.

imo będzie trochę inny rozkład sił na sensorze, a pewnie głównie na nich opiera się pomiar

Szczerze mówią to jakoś w to nie wierzę. Tym bardziej, że sprzedawane są nawet specjalne pojemniczki na sensor, które umieszcza się koło sznurowadeł, na bucie.
Myślę, że po prostu chodzi o biznes ;)

VictoriaSecret

Dokładność: Na maratonie warszawskim pomylił się o 200m, a na maratonie w poznaniu o 150m, natomiast na bieżni po 10 kółkach, czyli teoretycznie 4km wskazał 4,2km, ale raczej jest bardzo dokładny.

Praktyczność: Sensor wszyłem do języka, od boku bo akurat tam miałem szew i jest ok. Największym problemem dla mnie jest odbiornik, bo mam ipoda touch i biegam z nim na ramieniu, co z racji jego rozmiaru nie jest specjalnie komfortowe, ale łatwo się przyzwyczaić. Plusem natomiast jest ilość możliwości które ma się na ręku, a jak wiadomo gadżety motywują :) Jeżeli ktoś ma okazje mieszkać w mieście w którym Nike organizuje ścieżki biegowe to warto się wybrać, raz na jakiś czas organizowane są pikniki i tam jest możliwość przetestowania sprzętu. Ja właśnie w ten sposób stałem się posiadaczem sensora, do którego byłem raczej sceptycznie nastawiony.

Tak przy okazji...

Biegnie ktoś z forum może Cracovia Maraton ?

Szwejk

Dzisiaj kupiłem buty z serii nike+. Wcześniej biegałem w zwykłych snickersach, nie miałem biegówek. Niebo a ziemia. :tongue: W porównaniu do innych butów po prostu płyniesz, i bardzo odciąża nogi. Często po biegu miałem bóle kostek, a teraz nic. Dobre buty to jednak podstawa.

Szwejk

Post pod postem, ale dla mnie pytanie dość istotne. Z jakiej generacji ma to by ipod? 4 i nowsza?

Mógłby ktoś polecić jakiś konkretny sklep o przystępnych cenach? Zdecydowałem się na nano.

Mooris

jeśli chodzi o ipoda nano to każda generacja.
Sklep - polecam allegro, ja kupiłem miesiąc temu nowego ipoda, 5 gen. ze wszystkim za 350zł - taniej raczej nie znajdziesz

Urbi23

Allegro również. Wyhaczyłem Nano 8GB za jakieś 250zł

Szwejk

Przeglądam allegro i za cholerę nie mogę znaleźć takich ofert. Wszystko 450zł+. Te ipody były nowe ofc?

Mooris

Tak, mój był nowy.

Urbi23

Mój był "nowy, otworzony żeby sprawdzić czy działa" ;)

Mooris

czasami takie aukcje są najlepsze. Jeśli pudełko jest odpakowane a produkt był włączony (w przypadku ipoda można powiedzieć, że był już używany ;)), to cena jest sporo mniejsza - trzeba tylko śledzić bacznie allegro

Szwejk

Co prawda nie jst to oryginalny ipod, ale za to cena też nie od apple. Myślicie że oprogramowanie od nike+ na nim pójdzie?

http://www.swistak.pl/a6030897,8GB-iPod-Nano-4th-Generacji-SUPER-PREZENT-.html

Thorek Autor wątku
Thorek

Sądzę, że może być problem, ponieważ oni zrobili po prostu wygląd ipoda, ale oprogramowanie może być zupełnie inne. Nie ryzykowałbym.

galer

"NIE JEST TO PRODUKT FIRMY APPLE LECZ JEST TO ŚWIETNY ODTWARZACZ MP3 ORAZ MP4 NA PRAWDĘ WARTO"

Nie noo bez jaj :D

salyk

Według mnie nie pójdzie na tym.. tym bardziej, że oprogramowanie Nike+ jest fabrycznie instalowane, a żeby wysłać swoje wyniki potrzebujesz połączenie z iTunes'em ;)

Szwejk

Dobra, czyli jednak nie przyoszczędzę nic kasy.

Szwejk
toony122

Byłem dziś w sklepie nike i po jakiś 30 minutach przymierzania butów i biegania w nich po sklepie ;) najbardziej pasowaly mi z serii bowerman, to jest niby jakas super wypasiona seria do biegania, wiecie coś o tym więcej? w sumie tych butów nie kupiłem bo miałem problemy z karta więc dobrze byłoby się czegoś dowiedzieć zanim tam wroce :)

Tak w ogóle to które butki polecacie najbardziej? W biegach jestem początkujący, ale zamierzam się przyłożyć :D głownie pewnie na twarde nawierzchnie, bo nie mam w poblizu zadnych fajnych miejscówek do biegania