dobra to chociaz kibicujcie mi
letsgamble1992 @ ftp
Napisane przez 7OKER
Mazaq kiedy będzie 15k? Przed Świętami chyba się wyrobisz? hmm
raczej
Napisane przez mazaq
Napisane przez 7OKER
Mazaq kiedy będzie 15k? Przed Świętami chyba się wyrobisz? hmmraczej
![]()
Przy ostrym grindzie może 20k imo pęknąć
utopiłem rolla dzisiaj więc żeby poprawić sobie humor szukam w necie kawałów, ten jest dobry:
Następnego dnia w pracy, przy kawie rozmawiają dwie koleżanki:
- Jak tam Twój wczorajszy sex? - beznadzieja... mąż przyszedł do domu, w 3 minuty zjadł obiad, potem 4 minuty bzykania i po dwóch minutach spał... A u Ciebie?
- No u mnie rewelacja, mąż przyszedł do domu, zabrał mnie na przepyszną romantyczną kolację. Później przez godzinę wracaliśmy do domu spacerkiem przez miasto, potem świece i godzina przecudownej gry wstępnej. Następnie godzina nieziemskiego sexu a na koniec wyobraź sobie, że przez godzinę rozmawialiśmy czule ze sobą. Bajka po prostu!
W tym samym czasie rozmawia ze sobą dwóch kolegów:
- Jak tam Twój wczorajszy sex?
- No zajebiście! Przychodzę do domu, obiad na stole, zjadłem, pobzykałem i zasnąłem! A u Ciebie?
- U mnie? K*rwa, u mnie beznadzieja. Przychodzę - nie ma prądu bo zapomniałem zapłacić za rachunek, zabrałem więc gdzieś starą na kolację, żarcie beznadziejne było i takie drogie, że nie starczyło mi na taksówkę powrotną i musiałem zap**rdalać do domu na piechotę. Przychodzimy k*rwa przecież nie ma prądu, więc znowu te cholerne świece. Byłem tak wkurzony, że najpierw przez godzinę nie mógł mi stanąć a potem przez godzinę nie mogłem się spuścić. Na to wszystko tak się wk*rwiłem, że przez godzinę jeszcze usnąć nie mogłem.
Napisane przez tonka78
utopiłem rolla dzisiaj więc żeby poprawić sobie humor szukam w necie kawałów, /quote]Co to jest zarządzanie kapitałem?
Dzięki rozwojowi poker roomów w internecie pojawił się nowy rodzaj pokerzystów, przeważnie młodych ludzi z całego świata, którzy ni stąd, ni zowąd w przeciągu krótkiego czasu dochodzą od najniższych limitów na same szczyty. To, na co inni potrzebowali połowy swojego życia, oni osiągają w zaledwie dwa lub trzy lata.Jednakże zrobienie kariery, którą umożliwia ogólnodostępny poker on-line, wymaga też nowych umiejętności od samych graczy. Jeżeli chcesz awansować w pokerze on-line, musisz być nie tylko dobrym graczem, lecz również dobrym managerem; swoim własnym managerem.
Zawsze postrzegaj pieniądze, z którymi zasiadasz do stołu, jako inwestycję, tak, jakbyś kupował akcje. Kupujesz je tylko wtedy, kiedy zapewniają dobre dochody, a ryzyko wydaje się być ograniczone. To samo osiągniesz w pokerze, jeżeli będziesz stosował zarządzanie kapitałem, tzw. bankroll management.
Podaje on, na jakich limitach inwestować, czyli o jakie stawki grać, aby znaleźć dobrą równowagę pomiędzy twoim pragnieniem, aby:
* przy osiąganiu zysków możliwie szybko awansować i wygrywać sporo pieniędzy.
* przy stratach nie spadać zbyt nisko i nie stracić zbyt dużej części swoich pieniędzy na pokera.Chcesz sporo zyskiwać, gdy wygrywasz, lecz w przypadku ponoszenia strat, nie chcesz ich tak dotkliwie odczuwać. Osiągniesz to, jeżeli będziesz przestrzegał reguły zarządzania kapitałem 25 buy-inów. Podaje ona, jak znaczne powinno być twoje konto pokerowe (bankroll), abyś mógł wyjść wyżej oraz kiedy musisz pociągnąć za hamulec bezpieczeństwa i zejść niżej.
Zarządzanie kapitałem przy strategii big stack wygląda następująco:
Zasiadasz do stołu zawsze z pełnym stackiem (100 big blindów). 100 big blindów to tzw. buy-in.
* Jeżeli posiadasz 25 buy-inów na kolejny wyższy limit, to możesz na niego przejść.
* Jeżeli masz tylko 25 buy-inów na najbliższy niższy limit, to musisz na niego zejść.Przykład: Jeżeli zdałeś quiz na PokerStrategy.com i swoją karierę pokerową rozpoczynasz z kapitałem startowym, to grasz na limicie NL2 (0.01/0.02). Na tym limicie big blind wynosi 0,02 $, a buy-in, który musisz wpłacić przy zasiadaniu do stołu, wynosi 2 $.
Napisane przez KudlatyPL
i dobranoc
![]()
ide jeszcze pomyslec nad marnoscia zycia ludzkiego i nad zmarnowanymi szansami
i o tym jacy jestesmy mali i nic nie znaczacy
i ze to wszystko nie ma sensu
![]()
z 30k na 360k w 10,5k gtd rebuy
w sumie pula to 17k
jest spoko tylko juz prawie 4 godziny
♠_zZz: