Przejdź do forum
Night Cafe - spotka...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Night Cafe - spotkajmy się w ciemnościach

147.2 K Posty
1258 Użytkownicy
575 Reakcje
5.7 M Wyświetlenia
letsgamble92
PokerStrategist

dobra to chociaz kibicujcie mi :f_cool:

letsgamble1992 @ ftp

Odpowiedz
Cytat

ja pójde spać, jak wstanę i dalej bedziesz grał to pokibicuje ;)

Odpowiedz
Cytat
letsgamble92
PokerStrategist

nie zdążysz zasnąć a turek może już się skończyć :f_biggrin:
to super turbo

Odpowiedz
Cytat
mazaq
PokerStrategist

_zZz:

Odpowiedz
Cytat
mazaq
PokerStrategist

Napisane przez 7OKER
Mazaq kiedy będzie 15k? Przed Świętami chyba się wyrobisz? hmm

raczej :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
7OKER
Oldschool Grinder

Napisane przez mazaq

Napisane przez 7OKER
Mazaq kiedy będzie 15k? Przed Świętami chyba się wyrobisz? hmm

raczej :f_cool:

Przy ostrym grindzie może 20k imo pęknąć

Odpowiedz
Cytat
letsgamble92
PokerStrategist

to sie kurwa nagralem :rage: :rage:
178

Odpowiedz
Cytat
mazaq
PokerStrategist

Napisane przez letsgamble92
to sie kurwa nagralem :rage: :rage:
178

:rage:

Odpowiedz
Cytat
runninlikejesus
PokerStrategist

trzeba było skeszować

Odpowiedz
Cytat
mazaq
PokerStrategist

_p: :f_zZz: :f_zZz:

Odpowiedz
Cytat
7OKER
Oldschool Grinder
SeBiX7
PokerStrategist

:rage: :rage: :rage: :f_cool: :f_cool: :f_cool:

Odpowiedz
Cytat

utopiłem rolla dzisiaj więc żeby poprawić sobie humor szukam w necie kawałów, ten jest dobry:

Następnego dnia w pracy, przy kawie rozmawiają dwie koleżanki:
- Jak tam Twój wczorajszy sex? - beznadzieja... mąż przyszedł do domu, w 3 minuty zjadł obiad, potem 4 minuty bzykania i po dwóch minutach spał... A u Ciebie?
- No u mnie rewelacja, mąż przyszedł do domu, zabrał mnie na przepyszną romantyczną kolację. Później przez godzinę wracaliśmy do domu spacerkiem przez miasto, potem świece i godzina przecudownej gry wstępnej. Następnie godzina nieziemskiego sexu a na koniec wyobraź sobie, że przez godzinę rozmawialiśmy czule ze sobą. Bajka po prostu!
W tym samym czasie rozmawia ze sobą dwóch kolegów:
- Jak tam Twój wczorajszy sex?
- No zajebiście! Przychodzę do domu, obiad na stole, zjadłem, pobzykałem i zasnąłem! A u Ciebie?
- U mnie? K*rwa, u mnie beznadzieja. Przychodzę - nie ma prądu bo zapomniałem zapłacić za rachunek, zabrałem więc gdzieś starą na kolację, żarcie beznadziejne było i takie drogie, że nie starczyło mi na taksówkę powrotną i musiałem zap**rdalać do domu na piechotę. Przychodzimy k*rwa przecież nie ma prądu, więc znowu te cholerne świece. Byłem tak wkurzony, że najpierw przez godzinę nie mógł mi stanąć a potem przez godzinę nie mogłem się spuścić. Na to wszystko tak się wk*rwiłem, że przez godzinę jeszcze usnąć nie mogłem.

Odpowiedz
Cytat
7OKER
Oldschool Grinder

Napisane przez tonka78
utopiłem rolla dzisiaj więc żeby poprawić sobie humor szukam w necie kawałów, /quote]

Co to jest zarządzanie kapitałem?
Dzięki rozwojowi poker roomów w internecie pojawił się nowy rodzaj pokerzystów, przeważnie młodych ludzi z całego świata, którzy ni stąd, ni zowąd w przeciągu krótkiego czasu dochodzą od najniższych limitów na same szczyty. To, na co inni potrzebowali połowy swojego życia, oni osiągają w zaledwie dwa lub trzy lata.

Jednakże zrobienie kariery, którą umożliwia ogólnodostępny poker on-line, wymaga też nowych umiejętności od samych graczy. Jeżeli chcesz awansować w pokerze on-line, musisz być nie tylko dobrym graczem, lecz również dobrym managerem; swoim własnym managerem.

Zawsze postrzegaj pieniądze, z którymi zasiadasz do stołu, jako inwestycję, tak, jakbyś kupował akcje. Kupujesz je tylko wtedy, kiedy zapewniają dobre dochody, a ryzyko wydaje się być ograniczone. To samo osiągniesz w pokerze, jeżeli będziesz stosował zarządzanie kapitałem, tzw. bankroll management.

Podaje on, na jakich limitach inwestować, czyli o jakie stawki grać, aby znaleźć dobrą równowagę pomiędzy twoim pragnieniem, aby:

* przy osiąganiu zysków możliwie szybko awansować i wygrywać sporo pieniędzy.
* przy stratach nie spadać zbyt nisko i nie stracić zbyt dużej części swoich pieniędzy na pokera.

Chcesz sporo zyskiwać, gdy wygrywasz, lecz w przypadku ponoszenia strat, nie chcesz ich tak dotkliwie odczuwać. Osiągniesz to, jeżeli będziesz przestrzegał reguły zarządzania kapitałem 25 buy-inów. Podaje ona, jak znaczne powinno być twoje konto pokerowe (bankroll), abyś mógł wyjść wyżej oraz kiedy musisz pociągnąć za hamulec bezpieczeństwa i zejść niżej.

Zarządzanie kapitałem przy strategii big stack wygląda następująco:

Zasiadasz do stołu zawsze z pełnym stackiem (100 big blindów). 100 big blindów to tzw. buy-in.

* Jeżeli posiadasz 25 buy-inów na kolejny wyższy limit, to możesz na niego przejść.
* Jeżeli masz tylko 25 buy-inów na najbliższy niższy limit, to musisz na niego zejść.

Przykład: Jeżeli zdałeś quiz na PokerStrategy.com i swoją karierę pokerową rozpoczynasz z kapitałem startowym, to grasz na limicie NL2 (0.01/0.02). Na tym limicie big blind wynosi 0,02 $, a buy-in, który musisz wpłacić przy zasiadaniu do stołu, wynosi 2 $.

Odpowiedz
Cytat
magda25uk
Oldschool Grinder

cz
pozyczycie troszke luck-a :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
7OKER
Oldschool Grinder

dziś miałem dostałem wpierd***, więc nei mam czego porzyczać;p

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez KudlatyPL

i dobranoc :f_zZz:
ide jeszcze pomyslec nad marnoscia zycia ludzkiego i nad zmarnowanymi szansami
i o tym jacy jestesmy mali i nic nie znaczacy
i ze to wszystko nie ma sensu
:facepalm:

Odpowiedz
Cytat
jarrekz
PokerStrategist

ztn gdzies sie kurwa wloczyl lotrze:P

Odpowiedz
Cytat
Urbi23
Oldschool Grinder

Łooo, ekonom się znalazł. A tak sie martwiliście

Odpowiedz
Cytat
mko101
Oldschool Grinder

z 30k na 360k w 10,5k gtd rebuy :D w sumie pula to 17k :D jest spoko tylko juz prawie 4 godziny :f_zZz: _zZz:

Odpowiedz
Cytat