Przejdź do forum
Nieuczciwy sprzedaw...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nieuczciwy sprzedawca Allegro

28 Posty
17 Użytkownicy
0 Reakcje
2,037 Wyświetlenia
hks83
PokerStrategist

TO jasne że jak dojdą to jest to oczywiste tak samo już mogą mieć ale że tak powiem bo mgłem nie odbierac od kuriera tego lecz wtedy kurier ciacha podpis za mnie bo to ten sam co wczesiej i wtedy calkiem jestem w 4 literach bardziej chodzi o to juz czy przeczekac czy co to nie jest jakas biedna emerytka co kradne jej rente no ale mniejsza z tym tak samo jak ze z 1 lodowka nie wsyztsko bylo ok ale olalem to aby nie czekac na wymiany itp...

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
7OKER
Oldschool Grinder

skończy się sprawą cywilną i zapłacisz z 1000-1500zł kosztów sądowych, a może i sprawą karną jak się postarają, jak są tępi to tylko obiciem ryja.

Odpowiedz
Cytat
Krzysiek02
PokerStrategist

Napisane przez hks83
krzysiek zgubilem nikt nigdy nie oddal...

No a ja zgubiłem raz wszystkie dokumenty i raz kluczyki do samochody który stał 50 m dalej i w obu przypadkach odzyskałem. Jeżeli będziemy tak postępować to w tym kraju nigdy nie będzie dobrze. Jeżeli ty byś temu gościowi nie oddał tej lodówki to jeżeli on by znalazł jakąś zgubę to najprawdopodobniej postąpił by tak samo bo by powiedział ja coś przez pomyłkę zrobiłem i nie odzyskałem to ja tej osobie też nie oddam i kółko się zamyka. Zadzwoń do tego gościa, że dostałeś dwie lodówki przez pomyłkę a może jeszcze w nagrodę dostaniesz jakiś rabat.

Odpowiedz
Cytat
hks83
PokerStrategist

obiciem ryja... za duzo tv :)

krzysiek juz dawno to zrobilem poprostu bylem ciekaw jak mozna wyjsc z takiej sytuacji bez problemow jakis (marnowania czasu nerwow itp) bo pierwszy raz mnie takie cos spotkało

Odpowiedz
Cytat
Fiszu
PokerStrategist

zebys sie nie zdziwil :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Przesyłke odbierasz bo jest do Ciebie i tyle, i tak nikt nie ma prawa domagać się od Ciebie wysyłki powrotnej za twoje $$. Na to ,że nie zauważą bym nie liczył - nie będzie się zgadzać stan magazynowy, gotówka i audyt łatwo zidentyfikuje gdzie nastąpiła pomyłka - w zależności od ich wewnętrznych procedur trochę minie ale nie łudziłbym się, że sprawa nie wyjdzie na jaw albo odpuszczą - to nie 20 zł za którymi nie opłacałoby im się ganianie.

edit: tak jak krzysiek napisał - być może nawet za uczciwą postawę mógłbyś liczyć na jakąś zniżke w przyszłosci - lepszy możliwy rydz niż nic ;p

Odpowiedz
Cytat
hks83
PokerStrategist

Wszystko jasne juz :) to byla dwu czesciowa sprawa ze tak powiem i jako ze reklamacji nie robilem a moglem jedna czesc zostaje u mnie po druga wysla kuriera :)

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
PokerStrategist

Napisane przez hks83
witam

Ja mam taka sprawę kupiłem powiedzmy lodówke placilem przelewem kurier przywiozl ale chcial kase pokazalem przelew dalem numer i ok dal mi lodowke za tydzien przywiozl kolejna ta sama :) mowiac ze juz zaplacone wiec wziolem :) i teraz pytanie jak dojda do tego to co zrobic aby im nie oddac drugiej lodowki ? paragon za 1 mam za druga pewnie tez bo nie rozpakowalem jeszcze podpisalem sie tez kurierowi jakies pomyslu luki itp ? :)

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat