Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Narkolepsja

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
1,121 Wyświetlenia
SpartakusPL

Ktoś się z tym spotkał ? jak to leczyc ? co z tym mozna zrobic? tabletka i z głowy, nagle bede na nogach ? osobiscie wygląda to u mnie tak, że od kilku tygodni albo nie spie wogóle, albo pojawia sie bajzel w głowie i zasnąć musze gdziekolwiek, bo padne na ryj :ayfkm:

Ciężko wygląda sama historia choroby, 2 miesiace temu oslepłem niemal na jedno oko. Stwierdzono zapalenie siatkówki i innych wewnętrznych składowych oka.
Leczenie sterydowe i antybiotykowe nie przyniosło efektów, zaczęto gdybać dalej. Na twarzoczaszce zaczeły wyczuwalne byc guzy, więc poszedłem do zdjecia. Co wykazało? ciemnosc.
Zaciemniona połowa zdjec rtg, zanim złapałem odpowiedniego lekarza i porobiłem co trzeba , zaczęło ostro boleć. wszedzie.

No i diagnoza k****** zła.
Kilka lat temu po jednej z imprez nie wyszedłem cało. I uwazałem tak, ale szpital mnie nie przyjął, mimo krwotoku, bo powiedziałem ze do wydarzenia doszło dzien wczesniej :spit:

Prywatnie, lekarz i tak lubiał :sdrink a tak szczerze to porobiono zdjecia, juz wtedy były pozaciemniane, wpisane "droznosc oddechowa prawidłowa" czy jakos tak, i voila. koniec.

Okazało się że od kilku lat mam nieleczone złamania i pękniecia czaszki i zatoki. W sumie czułem ze jak kicham albo krzycze, kosci zachowują się jak membrana, ale lekarz twierdził że to tylko jakies pozostałosci zaschnietej krwi wewnątrz, i ze jest wszystko w porządku.

na twarzoczasce pojawiły sie liczne wyczuwalne "kulki", na zdjeciach zaciemniony obszar nadal nie wiele mówi, mówią o rozległych stanach zapalnych, na co prawdopodobnie póki co dostane antybiotyki i koksy, ale będą musieli mnie otworzyć .
no i pojawił się problem z narkolepsją.

no i teraz wątek zajebisty, chirurgów od tego mamy w polsce kilku, nie są prywatni(jak można ? taki rynek!aaaa... za granicą dostaną 30 razy tyle.) więc zapisałem się na najblizszy termin, listopad :happy:

Póki co na ból , zapalenia -sterydy i antybiotyki(zeby chociaz anaboliczne, to nie spadł bym 20 kg w pół roku), tak prawdopodobnie nie obejdzie sie bez otwierania mnie. Ale nie ma co tak ciemno patrzec w przeszłosc.

Jest tu i teraz. Jestem graczem, nie zalezne jakim, nauka i gra sprawia mi duzą satysfakcje, i nie umiałbym sie obejsc bez niej.Jestem pracowitym uczniem, reszta powoli przychodzi.Włozyłem w to mase wysiłku i czasu, nie moge sobie pozwolic by jakis przejsciowy stan naruszył we mnie to, co chce osiągnąć i niszczył moje cele i ciezką prace.

Ale wygląda to zle, mam ataki takiej zajebistej pustki w głowie, czasami zajebiscie przygotowany zasiadałem do sesji, tylko po to by stwierdzic - kur, zaraz zasne ;/
ewentualnie, w drugą strone. zamykam sesje, i nie moge zasnąć, i nie spie całą noc, wiec nagle zaczyna mi swiecic słonce w twarz, mówie sobie pobudka - czytam zeszyt, i ucze sie naprawde z efektem.
i kolejny dzien nie ma otepienia, nie wyspania jakby sie mogło wydawac. Pewnie w jakiejs czesci jest to złudzenie i niewyspanie daje sie we znaki. Ale no nie wiem, dziwne to. Pełne obroty i rzeskosc jak bym dopiero co wstał, i tak jakos ponad miesiac, czasem zasypiam, czasem nie spie pare dni. A trzeba pracować :why: zdruzgotany byłem chwilkę, teraz uciekam na reszte badań i jestem dobrej myśli :P

No i pytanie do was, spotkał się ktoś z narkolepsją ?
Będe miał bardzo ciężko w tym sporcie ? czy tableteczka i nagle stanę się dobrym padawanem :spit: ?

reszta zdrowia to stan umysłu, jestem młody silny, pełen chęci. uciekam na reszte badań - to akurat sprawia ze zyc sie chce:ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
SpartakusPL Autor wątku
SpartakusPL

edit; Skierowania nawet na kardiologie, a część lekarstw jak ssri (no bo cos na wychwyt zwrotny serotoniny to metoda dobra na wszystko) wypisują na psychiatrii, co z tą polską :nh

Odpowiedz
Cytat
MrM1lo

Cóż, nieciekawa historia. Trzymam kciuki za polepszenie stanu zdrowia, ale wydaje mi się, że na tym forum raczej nikt Ci nie poda rozwiązania.

Niestety, musisz liczyć na państwową lub prywatną służbę zdrowia, bo Ci ludzie mimo swojego podejścia jakąś tam wiedzę mają i na pewno przewyższa to wiedzę ludzi na forum pokerowym.

Moim zdaniem Twoim problemem nie jest narkolepsja, a coś większego, powiązanego ze zmianami na czaszce i dawnymi uszkodzeniami, więc szukaj głębiej i trzymaj się! :fdrink

Odpowiedz
Cytat

Też uważam, że problemem nie jest narkolepsja. To nawet nie jest narkolepsja, tylko bezsenność i ogólne zaburzenia snu. Jeśli zażywałeś przepisane lekarstwa to poszukałbym co nieco o skutkach ubocznych ich zażywania. Być może da się coś zrobić żeby te skutki załagodzić.
Jedną z tych rzeczy na pewno będzie dobranie sobie nieco lepszej diety, która jest bogata w składniki wspomagające zdrowy, regularny sen:
http://portal.abczdrowie.pl/dieta-na-sen

Trzym się, oby przeszło i zdrowiej :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
SpartakusPL Autor wątku
SpartakusPL

o ile stan jest bardzo lekki, bo nie zasne w miejscu a po prostu mam potrzebe zasnąć np; kiedy własnie wstałem i w głowie robi się całkowita pustka, ale przedewszystkim narkolepsje stwierdzono po objawach kataklepsji i całej gamie innych, szczególnie dotkliwych w trakcie snu/zasypiania/ lezenia , po których wstając mówie sobie - no chyba mnie po****o do reszty :spit:

chce byc szanowany w tej społecznosci, mimo małego udziału jestem i łoncze sie z wami bulem i cierpieniem, mamy wspólną pasje i jeden cel. wiec sie nie chce wypowiadac co jeszcze bo kiedys bedziecie mi potrzebni :pcuser:

Jak juz scrushuje limity, kupie wszystko, ale zdrowia nie kupie.
hmmm czy na pewno :thinking:

a co do diety na sen, herbata zielona spoko , omijam węgle proste, dorzuciłem chmiel w tabletkach , chodziłem i czasem pojawie sie w domu buddyjskim u nas wiec głowy nie zaprzątam pierdołami, nie miałem nigdy ani potrzeby dłuzszego snu ani dosypiania ani z zasnieciem.

Odpowiedz
Cytat
SpartakusPL Autor wątku
SpartakusPL

ok, po badaniach :) co powiem, ze wzgledu na mnogosc powikłan, jakie tworzy taki stan zapalny na przestrzeni połowy czaszki, diagnoza narkolepsji jest zbyt pochopna. Guzki po całej czaszce to torbiele . Uogólniając, sterydy, antybiotyki, jak dobrze pójdzie to wracam do gry żeby umniejszyć wam bankroll i wprawić w kompleksy. A co do ciezkiego stanu, to po prostu organizm po takim multum zakażen infekcji, i to w okolicach wszystkich nerwów, pnia mózgowego ma dosyc. Przy okazji dowiedziałem się, że jak nadarzy się w tym przypadku infekcja bezposrednio rzucona na pien mózgu, tracisz kontakt z konczynami a nawet stajesz się rosliną. Więc było blisko.
Tabletki i powinno być z głowy, pora dochodzić do siebie. Wykorzystałem okazje cieknącego żółtego czegos z oka i przyjmowali mnie wszedzie pod róznymi pretekstami, wiec cały dzien spedziłem na diagonozowaniu domniemanych problemów zdrowotnych :milord: ufff, na szczescie to nie wina sesji. A jak sennosc, problemy z zasypianiem sie nie zmienia - neurolog, ale po wykluczeniu całej reszty.

Odpowiedz
Cytat
viy67

Ja bym jednak szukał rady u różnych lekarzy niż na tym forum.

Odpowiedz
Cytat
SpartakusPL Autor wątku
SpartakusPL

tak, ale napisałem temat, bo przysypianie czy nagła potrzeba snu moze byc powodem czegos większego niz rozstrojenia sobie cyklu dobowego, a ze w tym temacie trzeba byc jak najbardziej si, i byc moze ktos miał taki problem , lub nawet nie wie ze ma, wiec temat sie przyda. U mnie to stety czy nie neurologia zawiodła, ale niebawem wszystko wróci do normy, nad snem jednoczesnie tez popracuje :)

Odpowiedz
Cytat