Witam, ma ktos internet z Multimedii?
Bo od jakiegos czasu na wszystkich pokerromach albo nie moge sie polaczyc albo zrywa mi polaczenie po paru minutach.
Jak jest u Was?
na pewno to nie wiena systemu antywirusy formaty skany wszystko jest jak powinno. Lacze mam 1mb.
Prosze o jakas wypowiedz na ten temat.
Dziekuje
Janosikgdy : zastanwialem sie czy nie zadzownic do multimedi w celu wymiany modemu. jaki masz masz modem? ja mam motorole SB4100E ale raczej watpie by to byla wina modemu stronki i wszystko inne smiga nie moge powiedziec zlego slowa. Ale jak wchodze na pokera to sie zaczyna..
Może Twój dostawca uznał taki ruch za zbyteczny i ustawił mu np. bardzo niski priorytet QoS, co skutkuje tym, że każdy inny ruch w sieci będzie ważniejszy niż Twoje sesje pokerowe. Jeżeli działają Ci szybko różne aplikacje internetowe, a akurat pokerowe nie, to albo te pokerroomy mają problemy z serwerami, albo Twój dostawca internetowy łączy się z nimi bardzo nieefektywną drogą, albo po prostu w jakiś sposób blokuje/ogranicza ruch do pokerroomów.
Radzę zadzwonić i zapytać dlaczego masz problemy z łączeniem się z danym pokerroomem ( najlepiej podać jego adres IP i port).
Modem mam Thomsona.
Co do netu niby hula i działa, ale kilka raz na dzień pada. (pada na chwile, około 30 sekund, ale wnerwia mnie to) wcześniej potrafiło i na pół h paść. co do łączenia z roomami, to ze starsami nie mam problemu (chyba, że padnie akurat). Za to miałem mega przerąbane z titanem, ciągle padało. A teraz od dwóch tygodni nie mogę w ogóle się z serwerem tp połączyć, a mam tam kase;/.
Ludzie z daleka od multimedi !! Ich masz masz za swoim domem ok 30 m a przy gorszej pogodzie juz byla klapa
Zrezygnowalem z tego , pewien czas mialem TP ale ten livebox to najwiekszy shit jaki Tp podlozyla uzytkownikom
Tp tez sie postanowilem pozbyc i od 1 lutego bedize u mnie smigal net z Netii a dokladniej 2MB za 64 zeta na miesiac, niestety w mojej miescienie to szczyt mozliwosci
Ty kolego mowisz chyba o radiówce z tymi 30metrami.
Co do neti to kolega ma 6mb i powiem Ci ze ten net to sie dopiero potrafi zwiesic.
W poniedzialek sie tam przejde do tych multimedi.
Aha w boss medi pokazuje ze slabe polaczenie jest ale nie ma tam lagów