Przejdź do forum
mBank eMakler - inw...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

mBank eMakler - inwestowanie dla każdego ?

30 Posty
20 Użytkownicy
6 Reakcje
14.2 K Wyświetlenia
Panmorz
Oldschool Grinder

Napisane przez pokerowy85
a czy jest tu ktoś już trochę obcykany? Ja od jakiegoś czasu się trochę interesuję GPW. W sumie fajnie byłoby robić jakieś burze mózgów, ew. złożyć się na jakąś stronę z analizami.
Odnośnie CDP, to za taką kasę możesz popróbować, aczkolwiek przez przesuwanie premier nie jest to zbyt pewna spółka. Najbliższa premiera w maju także stoi pod znakiem zapytania.

Ja jestem obcykany, parę lat w tym siedziałem.
Zabawa w jedną spółkę to ruletka.
Jak już poważnie do tego podchodzić, to kapitał min. 10k PLN i dywersyfikacja na ok. 10 spółek. Do tego mega cierpliwość i konsekwencja.
I jedynie AT.
AF to bzdura.

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
PokerStrategist

Napisane przez Panmorz

I jedynie AT.
AF to bzdura.

Po czym wnosisz?

Odpowiedz
Cytat
pszczola321
Poker Player

Napisane przez preludiumm

Napisane przez Panmorz

I jedynie AT.
AF to bzdura.

Po czym wnosisz?

Po wpierdoleniu 250k zł :coolface:

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
PokerStrategist

Napisane przez pszczola321

Napisane przez preludiumm

Napisane przez Panmorz

I jedynie AT.
AF to bzdura.

Po czym wnosisz?

Po wpierdoleniu 250k zł :coolface:

xD

Odpowiedz
Cytat
Zbrojs
Poker Player

Jeśli ktoś chce się dowiedzieć czegoś więcej na temat inwestowania to może poczytać tego bloga - KLIK

Odpowiedz
Cytat
jari3333
PokerStrategist

Ja też już troszkę w tym siedzę. Inwestuje głównie w spółki dywidendowe, czyli takie które dzielą się swoim zyskiem z akcjonariuszami. Surowce, w szczególności ropa, która ostatnim czasy mocno potaniała też może być ciekawą inwestycją. Ja od przeszło 6 lat mam rachunek maklerski w DM BOŚ i choć nie należy do najtańszych to jest niezawodny i nie zmienia i nie wprowadza jakiś dziwnych opłat co chwilę. Do inwestycji w ropę polecam XTB - też tam będę zakładał konto. Założenie i prowadzenie takiego rachunku jest darmowe. Płaci się natomiast za dokonywane transakcje. Na co zwrócić uwagę przy zakładaniu rachunku maklerskiego i jak go założyć? - możesz dowiedzieć się z tych filmów. W razie jakiś pytań śmiało pisz na blog@groszdogrosza.pl lub gdzieś w komentarzach na groszdogrosza.pl z przyjemnością jak będę mógł to pomogę :)

Odpowiedz
Cytat
manuelos Autor wątku
manuelos
PokerStrategist

Panowie, dojebało :f_cool:

Kupione mam 54 akcje po 18zł z prowizją więc kokosy to nie są ale będzie na jakiś wyjazd a tak sobie planowałem, że zainwestuję to nie przewalę na głupoty :)

w 2 dni taki wzrost po dwóch newsach - 1mln sprzedane na tydzień przed premierą i zajebiste oceny ( pewnie kupione ale co mnie to ) w recenzjach.

Pytanie do kiedy czekać ze sprzedażą ? Dzień premiery ?

Odpowiedz
Cytat
DarekFCB
Poker Player

.

Odpowiedz
Cytat

Ja przez jakiś czas korzystałem. Na początku oferta była całkiem, całkiem, ale później narzucili taki spread, że dla tak małych kwot, jakie ja inwestowałem, w ogóle się to nie opłacało. Nie wiem jak to teraz wygląda. W każdym razie prócz cen wszystko było w porządku. Ja się teraz przerzuciłem na inwestycje w kruszce. Zainteresowanych odsyłam na [treść wyedytowana]

//reklama - baadnewz01

Odpowiedz
Cytat
ONKAM
PokerStrategist

Napisane przez nowak1
Ja przez jakiś czas korzystałem. Na początku oferta była całkiem, całkiem, ale później narzucili taki spread, że dla tak małych kwot, jakie ja inwestowałem, w ogóle się to nie opłacało. Nie wiem jak to teraz wygląda. W każdym razie prócz cen wszystko było w porządku. Ja się teraz przerzuciłem na inwestycje w kruszce. Zainteresowanych odsyłam na [treść wyedytowana]

//wyedytowano cytat - baadnewz01

a ile masz inwestorze od 1 posta na forum?

Odpowiedz
Cytat