Przejdź do forum
Mądrość celników

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Mądrość celników

6 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
568 Wyświetlenia
ikarPL

posłużę się cytatem: "Nie wiem, jak wielkim ignorantem i idiotą trzeba być, aby na plakacie, który ma ostrzegać przed uzależnieniem hazardowym, umieścić Scrabble (...). Nawet jeśli ktoś nie zna tej gry, w życiu nie widział tajemniczych kafelków z literami układanymi na planszy w słowa, to nadal nie mam pojęcia skąd pomysł, że ta gra może mieć cokolwiek wspólnego z hazardem"

http://wyborcza.pl/1,75478,13928580,Scrabble_na_plakatach_przeciw_uzaleznieniu_od_hazardu_.html#BoxSlotII3img

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
kajot205

Kwapiński uważa, że to trochę tak, jakby na plakacie dotyczącym uzależnienia od narkotyków umieścić pieczarkę i napisać: "jem, bo lubię (skreślone) muszę". A na dole napis: "Zastanów się, czy grzyby to tylko dodatek do posiłku".

:nh

Odpowiedz
Cytat
xTcWarMaster

Niewolnik ma pracować na rzecz PRL a nie grać w skrable czy inne głupoty. Precz ze spekulantami, bumelantami i skrablami!

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Od scrabble już tylko krok do pokera, a co za tym idzie do rynsztoka. Wiem, bo sam najpierw grałem w scrabble.

A na poważnie to widziałem dziś ten plakat w pewnym liceum i nie mogłem ogarnąć przed czym oni chcą mnie ostrzec. Aż chciałoby się dopisać "Gram bo muszę - zarabiać na życie".

Odpowiedz
Cytat
69CuZo69

"Gram bo muszę" ? co to jest? :D

Nie wiem jak reszta ale podejrzewam że Wy też nie musicie... ;D

Szkoda że nakładają nam wszystko co im pasuje, ja gram bo chce, bo lubie, a nie że muszę, gdybym musiał to bym sobie nie umiał odmówić... bez sensu.

Jutro zadzwonię pod ich nr "pomocy" i ich sp*****le :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
galer

Cześć.

Mieliśmy już temat o tym plakacie dobrych kilka miesięcy temu. O tutaj.
W dalszym ciągu nic się w tej kwestii nie zmieniło. Jak był śmiechowy, tak jest! :D

Odpowiedz
Cytat