witam. czy ktoś z forum brał kredyt studencki? jak to wygląda wszystko? kiedy spłacamy? jakie oprocentowanie i czy trzeba jakieś poręczenie?
zia, uzywaj google.
Kredyt jest ten z tego co wiem wyplacany przez okres studiów w ratach cos w granicach 600-800 zl przez caly okres studiow pozniej po kilku latach po studiach musisz go splacac i ma bardzo niskie oprocentowanie. cos takiego mniej wiecej
dam link dla zioma z forum ktory brał taki kredyt i powiem ze jak moze niech sie odezwie.
Ja aktualnie biorę taki kredyt. 600 zł miesięcznie przez 10 miesięcy rocznie. Zwrot kredytu zaczyna się dwa lata po ukończeniu studiów i trwa dwa razy dłużej niż okres pobierania kredytu (chyba). Oprocentowanie jest niewielkie ale aktualnie nie pamiętam ile. Odnośnie poręczycieli to zależy od dochodu, dla ludzi z mniejszym dochodem na członka rodziny poręczycielem jest Bank Gospodarczy
siema,
no sklada sie tak ze ja taki kredyt studencki bralem 3 lata temu na okres studiow. Cos okolo 18k pln. Oprocentowanie musialbym poszukac jakie jest dokladnie bo na ta chwile nie pamietam ale powiem tak, mniejszego raczej nie znajdziesz
Transze wyplacane co miesiac po 600zl bez groszy. Po 3 latach dostalem informacje, ktora rowniez przekazali mi na samym poczatku przy podpisywaniu umowy ze kredyt moge zaczac splacac po 2 latach od zakonczenia kredytu. Jesli chodzi o poreczenie to jest to wymagane, przynajmniej bylo 3 lata temu
pozdrawiam
Ja też brałem jakieś 3 lata temu. To jest kredyt właściwie bez %. "Za moich" jeśli tylko spełniałeś warunki to opłacało się go brać. Dostawałem 600,00 zł miesięcznie, odkładając na jakąś tam lokatę 360,00 zł ( przez 5 lat) po okresie pobierania kredytu na lokacie miałeś całą wzięta kwotę. Nie wiem czy jasno to wytłumaczyłem
W każdym razie 240,00 zł było za free. Ja niestety nie mogłem odkładać, ale podobno się tak dało
Pozdro
Napisane przez Thinloth
Ja też brałem jakieś 3 lata temu. To jest kredyt właściwie bez %. "Za moich" jeśli tylko spełniałeś warunki to opłacało się go brać. Dostawałem 600,00 zł miesięcznie, odkładając na jakąś tam lokatę 360,00 zł ( przez 5 lat) po okresie pobierania kredytu na lokacie miałeś całą wzięta kwotę. Nie wiem czy jasno to wytłumaczyłem![]()
W każdym razie 240,00 zł było za free. Ja niestety nie mogłem odkładać, ale podobno się tak dało
![]()
Pozdro
Liczyliśmy kiedyś na zajęciach, że opłacało się brać kredyt studencki i na byle jaką lokatę wrzucać i byłoby EV+ ;p
Napisane przez Arielooo
w jakim banku najlepiej brać owy kredyt
w dziale staking, musisz tylko któregoś z prosów od wyłudzania $ poprosić o pomoc w całym przekręcie