Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Joga

10 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,088 Wyświetlenia
Atalol

Siema,
moja dziewczyna chciała zacząć uprawiać jogę a ja chciałbym jej w tym pomóc dlatego postanowiłem jej kupić jakąś książkę/płytę z jogą. Czy ktoś z was może mi coś polecić? Coś naprawdę porządnego dla początkującego? Nie mam żadnego doświadczenia w tej materii, a nie chcę googlować na ślepo czy iść do empiku i kupić pierwszą lepszą książkę/płytę. Może ktoś z was ma doświadczoną koleżankę/dziewczynę/siostrę która jest w temacie i mógłby spytać o zdanie? Bardzo zależy mi na czymś fajnym na początek. Może ktoś z was może polecić jakiś profesjonalnie prowadzony blog/youtube?

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
bastian081

Joga potrafi być niebezpieczna. Mam tu na myśli przede wszystkim nie tylko traktowanie jej jako ćwiczeń czysto fizycznych ale pracę z pewnymi energiami. Wiele świadectw jest o tym w internecie np. http://www.egzorcyzmy.katolik.pl/zagrozenia/duchowe-zagrozenia/524-joga-doprowadzila-mnie-piekla.html

Odpowiedz
Cytat

Double post.:facepalm:

Odpowiedz
Cytat
Trojnog

Napisane przez bastian081
Joga potrafi być niebezpieczna. Mam tu na myśli przede wszystkim nie tylko traktowanie jej jako ćwiczeń czysto fizycznych ale pracę z pewnymi energiami. Wiele świadectw jest o tym w internecie np. http://www.egzorcyzmy.katolik.pl/zagrozenia/duchowe-zagrozenia/524-joga-doprowadzila-mnie-piekla.html/blockquote >

Szatan może i zabiera duszę ale przynajmniej wyłącza doom-switch - suma summarum warto :f_biggrin:

@OP
Kup jej karnet w najbliższej szkole jogi, od oglądania się nie ćwiczy a jak się ma już karnet to szkoda jak się marnuje ;)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Trojnog
Szatan może i zabiera duszę ale przynajmniej wyłącza doom-switch - suma summarum warto :f_biggrin:

Czy aby na pewno?

"Cóż bowiem za korzyść odniesie człowiek, choćby cały świat zyskał, a na swej duszy szkodę poniósł? Albo co da człowiek w zamian za swoją duszę?" MT 16, 26

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez URJoke0

Napisane przez Atalol
może polecić jakiś youtube?

Odpowiedz
Cytat
piotereczek

Napisane przez URJoke0

Napisane przez URJoke0

Napisane przez Atalol
może polecić jakiś youtube?

JEDYNY filmik z jogi wart uwagi

Odpowiedz
Cytat
Atalol Autor wątku
Atalol

Ja na się serio pytam.. ona ni ma problemów z motywacją, bo i tak ćwiczy w domu sama po 3-4 razy w tygodniu. Po prostu coś jako dobry wstęp chciałem jej kupić.

Odpowiedz
Cytat
Lusia845

lepiej kup jej krucyfiks i wode siwecona

Odpowiedz
Cytat

Żaden trolling, niech poczyta/posłucha i zdecyduje czy joga czy może inne ćwiczenia.

Odpowiedz
Cytat