Napisane przez gutek2211
this is it
Napisane przez Kaldas90
Nie wiem czy było, ale w Kauflandzie ostatnio znalazłem coś takiego jak Ambrosius Gold i jest to chyba najlepszy browar jaki w życiu sączyłem, genialny jest, polecam wszystkim 1,69 chyba:D
co do tanich piw to miałem przyjemność dziabnąć sobie "kilka" ostatnio jakichś wytworów Lidlowskich za bodajże 1,49.
O dziwo, było wspaniałe. Niestety nie pamiętam nazwy, ale morał jest taki, że tanie piwa też mogą być dobre
Co do Heinekena, swoją drogą mieszkałem łacznie kilka tygodni w holandi u holenderskich znajomych, i mówili, że prawie, żaden holender nie pije heinekena bo to sik, i piwo dla pedałów. po tym się poznaje turystów albo gejow, że biorą heinekena;p
Co do dobrych piw holenderskich polecam

Napisane przez Achil
Polecam Łomża nie pasteryzowane, zakochałem się w tym piwie.
Jak lubisz nie pasteryzowane to polecam

Ja osobiscie pijam to ciemne
byle bylo mokre reszta nie ma znaczenia pije prawie kazde ,czesto miksuje ale z tych co najlepiej podchodza to lech mocny, kasztelan niepasteryzowany, kaper- jakies dziwne fazy po nim mam , zamkowe mocne, debowe mocne, tyskie ksiazece, okocim mocne, miller.

Ja dziś podczas meczu, takie sobie piłem. Baardzo dobre, uwielbiam taki typ browarka
Napisane przez SnikerS89
Ja dziś podczas meczu, takie sobie piłem. Baardzo dobre, uwielbiam taki typ browarka
![]()
po nazwie czuej ze jakis pomorski bronek, mozna go dostac w bomi?
Czy ja wiem czy taki pomorski, przy oglądaniu etykietki coś o Piotrkowie Trybunalskim wspominali
No a kupiłem go w Łodzi.
Napisane przez makusik
Napisane przez Achil
Polecam Łomża nie pasteryzowane, zakochałem się w tym piwie.Jak lubisz nie pasteryzowane to polecam
Ja osobiscie pijam to ciemne
![]()
noteckie ciemne- przezajebiste, szkoda tylko że takie małe ♠_tongue:
Napisane przez Thorek
A ja nie lubię piwa![]()
HEREZJA! Na stos!
Ostatnio udało mi się wynaleźć sklep piwomania w Poznaniu.
Jest to sieć sklepów zajmująca się dystrybucją piw większości niszowych browarów w Polsce jak i niektórych marek zagranicznych z naciskiem na produkty czeskie i słowackie.
Jeżeli ktoś jest miłośnikiem piwa to polecam odszukanie najbliższego punktu w swoim mieście.
www.piwomania.pl teraz coś im się chyba strona skisiła. Wcześniej mieli podane na niej adresy placówek w Polsce. Obecnie nie mogę nic innego tam rozwinąć niż strona tytułowa :/
Ogólnie miłośnicy piwa mają możliwość zainwestować tam ok 500zł w zakup PO JEDNYM z każdego rodzaju piwa. Z pewnością każdy amator złotego trunku znajdzie coś dla siebie. Nie trzeba kupować tego wszystkiego jednorazowo. Można to rozłożyć sobie na raty.
Osobiście polecam wszystkie wyroby browaru Kormoran z mazur. Tzn wszystkie high endowe. czyli cała oferta produkcji poza tymi dwoma przedostatnimi
Poza kormoranem polecam również Lubuskie zielone, gotyckie, Lekkie, miodne oraz standardowo oklepane już Eire noteckie
[patriotyzm_lokalny_mode:on]Lubuskie tez jest dobre, [patriotyzm_lokalny_mode:off]
ale ostatnio nie sprowadzaja mi go do mojego sklepu
Pyszu gdzie piles lubuskie ?
w zg jest jakis sklep z piwami ale nie niewiem czy tej sieci.
Napisane przez Pyszu
Osobiście polecam wszystkie wyroby browaru Kormoran z mazur. Tzn wszystkie high endowe. czyli cała oferta produkcji poza tymi dwoma przedostatnimi![]()
Piłem Świeże i tą Wiśnie w piwie, jak na piwo smakowe, w których raczej nie gustuje, było wyjątkowe dobre, tak dla odmiany napić się czegoś innego, to polecam
Do tej pory Żywe z Ambera
niestety się zepsuło strasznie przez rok
dziś dziewczyna mi przywiozła ze swego miasta (sam mieszkam niemal na piwnej pustyni)
:rage:)

i już wiem, że właśnie tego piwa będę poszukiwał
jest wyborne!!