Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Jakie auto?

27 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
3,383 Wyświetlenia
damianpat

Mój tata ma Borę, więc może odkupię od niego

Powiem Ci o doświadczeniach mojego taty z przed roku
Trudno jest kupić dobre auto, masz parę godzin do namysłu bo szybko schodzi, masa handlarzy, cwaniaków etc. Czasem myślę, że lepiej kupić w Polsce, tyle, że też jest na pewno sprowadzane

My kupilśmy lekko pukniętą z jednej strony, okazało się, że była z obu. Remont z 5 tysięcy. No w sumie warto, bo świetnie się prowadzi fajny diesel i pelne wyposażenie w środku

Całe szczęście były to drobne stłuczki, które nie wpływają na właściwości jezdne...

A ja polecam Seata Ibize. Produkowaną po 2002 roku. Mam takową, spalanie super, silniczek TDI 130km daje radę. ja mam wersję 3 drzwiową, miejsca wystarczająco także i na tylnej kanapie. Zrobiłem nią już około 20k km i jestem bardzo zadowolony. Części zamienne nie są zbyt drogie, ogólnie autko nie jest awaryjne.

damianpat

130 km to już ładny czad ;)

No fajnie i przyjemnie się tym jeździ :) Wcześniej miałem małe autko benzynowe 150km i powiem szczerze, że tym jeździ się przyjemniej na codzień.

Oleyy1 Autor wątku
Oleyy1

nadszedl czas dopisac ostatni rozdzial do tej historii. auto zakupione, ochrzczone na autostradzie Trier->Luksemburg, a jutro wieczorem rusza w droge do Polski (m.in. do zaprzyjaznionego mechanika).

niestety nie jest to A3 tylko Focus (1,8 diesel, 2001 rok), ale i tak jest zajefajny (bo pierwszy i w ogole najlepszy... :)). troche nerwow mnie kosztowalo zarejstrowanie go tymczasowo w niemcowie, ale sie udalo (4 godziny i 250 eur pozniej)

damianpat

Fajne auto podoba mi się, oby Ci się dobrze jeździło ;)
Ciekawe kiedy ja kupię pierwsze swoje auto ;)
Pozdrawiam

Gratulacje! Tylko uwazaj z serwisami forda, najlepiej znajdz sobie dobry prywatny warsztat i nie licz na ASO, chyba ze dostaniesz sprawdzone informacje odnosnie jakiegos. Generalnie serwis forda w Polsce nie ma dobrej opinii, pracuje w firmie, ktora jezdzi na fordach i juz zdazylem sie nasluchac takich historii, ze krew scina. :)

Milego i bezpiecznego jezdzenia!