Przejdź do forum
inwestycje zwiekszo...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

inwestycje zwiekszonego ryzyka .

16 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
2,358 Wyświetlenia
irobson
Oldschool Grinder

Witam,

Interesuje sie ktos z zwas takim rodzajem inwestycji ? Znacie jakies warte przedstawienia inwestycje/produkty. Nie chcialbym aby w temacie pojawialy sie propozycje lokat.. poniewaz nie jest to dla mnie forma inwestycje do konca a juz napewno nie zwiekszonego ryzyka.
Jesli macie podobne zainteresowania lub inwestycje godne polecenia walcie smialo ;)

Odpowiedz
Cytat
15 odpowiedzi

Chcesz inwestycje zwiększonego ryzyka to zasponsoruj mi Sunday Million :D Szczegóły możemy omówić przy piwku.

Odpowiedz
Cytat
Maksymus007
PokerStrategist

Forex. Otwórz pozycje za tysiaka, wróc następnego dnia i zobacz jak wyszło :)

Odpowiedz
Cytat
Tomasson225
Oldschool Grinder

Napisane przez Kruko
Chcesz inwestycje zwiększonego ryzyka to zasponsoruj mi Sunday Million :D Szczegóły możemy omówić przy piwku.

Po co tak się oszczędzać? Super Tuesday od razu :P

A tak poważnie - co rozumeisz przez inwestycje? Że w longrunie będziesz na + ale możesz potrzebować dużego kapitału?

Odpowiedz
Cytat
gladius01
PokerStrategist

GPW:
1.kontrakty terminowe na akcje
2.kontrakty terminowe na wig20
3.opcje
Sam bawiłem sie jakis czas temu w 2 i 3 ale bez sukcesu.
Jak tylko miałbym z 5k pln to inwestował bym na kontraktach albo opcjach.
Forex odpada bo zbyt niestabilny rynek jak dla mnie(zbyt duże wahania) i jeszcze podatek na zasadach ogólnych.
Na GPW płacisz 19% bez względu na zyski.

Odpowiedz
Cytat
irobson Autor wątku
irobson
Oldschool Grinder

gladius01 nie zgodze sie z tym ze forex to niesabilny rynek, to wlasnie najplynniejszy rynek finansowy. Rynek akcji teraz jest rownie ryzykowny jak rynek walutowy imo. Na temat opcji kiedys cos tam czytalem i szczerze autorzy odradzali ten sposob inw.

Kruko jak dasz mi podstawy dobre do tego bym stackowal to why not :D bez ryzyka nie ma zabawy.

przez inwestycje rozumiem dokladnie to ze w longrunie bede na plus. Nie mniej jednak uwazam ze kazda forma inwestycji wiaze sie z duzym/malym ryzykiem i nie na kazdej zarobimy pieniazki. Interesuja mnie bardziej te z wiekszym i nie koniecznie musza wymagac wielkiego wkladu $$. Jaka kwote widzisz mniej wiecej mowiac "duzy kapital" ?

glaudius napisal ze musze odprowadzac podatek belki. Owszem, a slyszeliscie o sposobach omijania tego podatku :>

Odpowiedz
Cytat
queristo
PokerStrategist

Napisane przez irobson
glaudius napisal ze musze odprowadzac podatek belki. Owszem, a slyszeliscie o sposobach omijania tego podatku :>

IKE :P

Odpowiedz
Cytat
irobson Autor wątku
irobson
Oldschool Grinder

napiszesz cos wiecej o tym.. :P ?
Kiedys bylem na spotkaniu z gosciem ktory posiada ponad 200 mln majatku opowiadal o omijaniu podatku za pomoca weksla , nie slyszalem calej jego wypowiedzi i slabo to pamietam. Moze ktos z was slyszal cos na ten temat ? Jak mi sie uda a tu nie bedzie zdanej odpowiedzi dotyczacej takeij opcji to postaram sie dowiedziec jeszcze raz czegos wiecej.

Odpowiedz
Cytat
ArcadiusK
Oldschool Grinder

No tak, podanie gg to zbyt podejrzana sprawa, żeby przeszła na tym forum :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
irobson Autor wątku
irobson
Oldschool Grinder

Arcadius napisz cos nie cos o tym tutaj, w 2 zdaniach.

Wczoraj zainwestowalem w nowo powstaly biznes. Kupilem kilkadzisiast akcji po sredniej cenie $5,5 , dzis cena wynosi juz $12.
Firma ma na celu sfinansowanie pewnej inwestycji a mianowicie projektu budowy samowystarczajacego osiedla w Polsce. Firma nie buduje, a finansuje inwestycje w zamian za pozniejsze wyplacanie dywidend. Mozna tez kupic dzialkie. Imo dobra opcja moze byc ale napewno dlugoterminowa. No .. ale 100% "zrobione" w 30 min .

Macie jakies doswiadczenia w inwestycjach ktorymi chcielibyscie sie podzielic ?

Odpowiedz
Cytat

Ja nic w tym poście nie reklamowałem ani nie zachęcałem (mówię o tym wątku).

Skoro ktoś się pyta to odpowiadam i pokazuję którędy można co i jak.

irobson zgadamy się jakoś

Odpowiedz
Cytat
irobson Autor wątku
irobson
Oldschool Grinder

oho cos nielezy adminom na rzeczy.. przeciez o niczym tu nie napisali jeszcze , mialem sie odezwac na priv..

Wracajac do tematu, co myslicie o inwestowaniu w rynek forex posiadajac wlasnych traderow ? Zysk srednio od 8-12%

Odpowiedz
Cytat

To ja jeszcze o czymś napiszę.

Ukraińska firma Uinvest.

Sprzedaje akcje prywatnych przedsiębiorstw na różne okresy, zazwyczaj na miesiąc, jest to firma legalnie działająca, nie ma konta na kajmanach ani innych dziwnych krajach ;)

Mają ciekawe i dość realne stopy zwrotu, dostajecie też fizycznie papier
jako dowód zakupu udziałów.

Pod tym linkiem dowiecie się wszystkiego:

Uinvest

Odpowiedz
Cytat
69CuZo69
PokerStrategist

A sponsoring wchodzi w grę? chodzi o klub sportowy ;>

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Tak, możesz być czyimś sponsorem (tyle że nie w polskim znaczeniu)
i kogoś do programu zaprosić ;)

A czy oni sami by sponsorowali klub - nie mam pojęcia napisz sie dowiesz :)

Odpowiedz
Cytat
zenderr
PokerStrategist

Napisane przez erykzholdy
To ja jeszcze o czymś napiszę.

Ukraińska firma Uinvest.

Sprzedaje akcje prywatnych przedsiębiorstw na różne okresy, zazwyczaj na miesiąc, jest to firma legalnie działająca, nie ma konta na kajmanach ani innych dziwnych krajach ;)

Mają ciekawe i dość realne stopy zwrotu, dostajecie też fizycznie papier
jako dowód zakupu udziałów.

Pod tym linkiem dowiecie się wszystkiego:

Uinvest

to akurat do mnie nie przemawia ...
nie wiem czy wiesz po co sie uzywa kont w krajach offshore ...
wiec ci powiem nie po to zeby oszukac klienta tylko zeby ominoc podatki wiec i zyski dla inestujacego wieksze...
wiec jak ktos zajmuje sie inwestycjami i nie korzysta z tego
to albo
jest glupi ...
albo ma zlego doradce...

pozdro

Odpowiedz
Cytat