Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Intuicja

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
602 Wyświetlenia
diamentowy27

Witam! Nazywam się Wojtek i jestem początkującym graczem pokera :f_biggrin: .
Swoją grę traktuję na tą chwilę jako naukę i dobry trening. Nie angażuję się w grę na stawkach ,na które mnie nie stać.
Podczas swojej gry zauważyłem pewne "uczucie" w danym momencie gry ,kiedy dostaję np. K4o i w fazie preflop coś mnie natchnie, żeby jednak nie grać fold tylko wziąć udział w tym rozdaniu i w większości przypadków board jest dla mnie korzystny , trafi się czasami set lub nawet full. Czy wy też tak macie w trakcie gry ,że czasami coś wami kieruje ,żeby zagrać nawet z bardzo słabą ręką. Czy wierzycie w takie coś jak intuicja czy bardziej odbiegacie w drugą stronę ,że to po prostu jest fart? Jestem ciekawy jakie są wasze spostrzeżenia, czy też tak miewacie czy dla was takie coś jest niemożliwe lub nie istnieje. Jestem ciekawy waszych opinii ,jest to mój pierwszy post ,więc liczę na wyrozumiałość :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
sojowyjarz

Siemanko!

W zasadzie to może oznaczać tylko, że jesteś optymistą i lepiej pamiętasz dobre rozdania ;) + odrobina tego, że zagrałeś bardzo mało rąk w życiu :f_cool: :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
fruwak

pewnie ze tak, dobry pokerzysta musi miec troche szersze horyzonty niz inni, intuicja to potezna bron... dodatkowo nie oszukujmy sie mozna kogos pieknie strapowac jak cos siadzie i sie nie spodziewa danej reki, np 72o

chyba kazdy tak robi, spytaj sie najlepszych o hero calle :D

Odpowiedz
Cytat