Cześć.
Zastanawiałem się ostatnio jaki jest mniej więcej koszt biletu do Holandii ?
Załóżmy jadę w Piątek wracam w Sobotę lub Niedzielę, interesuje mnie miasto gdzie można kupić zioła lecznicze...
Pozdro
Dzięki.
Bardzo mi pomogłeś.
Wyślij mi zaproszenie to jak będę czegoś jeszcze potrzebował to będę pisał bezpośrednio do Ciebie dobry człowieku.
ja jechałem do Amsterdamu na stopa, polecam
Odwiedź strony internetowe Ryanair czy Wizzair, można często trafić coś bardzo tanio.
jest pociąg z Poznania do Amsterdamu - najtańszy bilet możesz dostać za 29 euro w przedsprzedaży
"Intercity uruchomiło ofertę specjalną, w której można bez przesiadki dostać się z Polski do Amsterdamu już za 29 Euro. Czas podróży z Poznania to nieco ponad 12h. Bilety do nabycia w międzynarodowych kasach biletowych PkP. Najtańsza opcja to miejsca siedzące, ale można też za dobrą cenę pojechać w wagonie sypialnym. " - nie jestem pewny czy to w jednym kierunku, ja już kila razy kupowałem ten bilet i za każdym razem nie skorzystałem bo mnie Amsterdam zatrzymał na dłużej i wracałem do UK zamiast odwiedzić Poznań - ot urok miasta :-)
dzwonilem pare miesiecy temu na infolinie PKP zapytac o pociag lodz - amsterdam (przez poznan/berlin) uslyszalem kwoty od 450 do 700zł w zaleznosci od rodzaju biletu (klasa/rezerwacje/sypialne etc.). Nie wiem czy ceny sa aktualne. Ceny w Ryanair sa zmienne, mozna przejrzeć. Mozna poszukac tez zielarzy w swojej okolicy, paru sie znajdzie
Amsterdam polecam turystycznie ale zeby jezdzic tam specjalnie by zdobyc zioła... to juz opcja Srubki lepsza ale jak ktos lubi to czemu nie
Napisane przez WeakTight27
![]()
![]()
Tak jak by w Polsce nie dało się kupić.
czy zanim coś napiszesz czytasz pytanie?
Ja lecialem z gdanska do eindhoven za 60 zł w 2 strony Ryanairem. Z eindhoven do amsterdamu pociagi jezdza co chwila.
Z gdańska Ryanair lata co jakieś 3-4 dni, ja ostatnio byłem w Eindhoven zapłaciłem łącznie 96zł. Ale są nawet tańsze, za 25 zł możesz kupić (w jedną stronę).
Niestety naliczają dodatkowe opłaty (ok. 20-30 zł) ale można ich uniknąć jeśli będziesz płacił jakąś tam pre-paid visa kartą. Nie znam szczegółów bo mój kumpel kupował bilety.
ogolnie wizzair lata do eindhoven z gdanska katowic krakowa i warszawy, jak zarezerwujesz bilet ok 2 miesiace wczesniej to spokojnie w obie strony z bagazem podrecznym za 40 euro mozna poleciec ( kwota za rezerwacje jesli placone przelewem to 4 ojro - 16 pln)
z lotniska w eindhoven na dworzec kolejowy jezdza autobusy co 10 -15 minut koszt - 3 euro
z eindhoven do amstedamu co 30 minut pociagi smigaja cena ok 20 euro ( ja ostatnio placilem 20,50 za przejazd do eindhoven z polnocy przez amstedam wiec zakladam ze bedzie taniej niz 20 ojro. (pociag jedzie ok 1:30h)
ziolo nie tylko w amsterdamie sprzedaja wiec mozesz spokojnie na inne miasto uderzyc.
a jak bedziesz w amsterdamie to poszukaj sobie wczensiej lokalnych browarow i poprobuj lokalnego piwa ♠_thumbsup:
Właśnie zastanawiam się czy do Hagi nie pojadę/polecę bo tam mam kolegę i nocleg bym miał za darmo wtedy
Dzięki za odpowiedzi.
Ciekawie też sprawa wygląda z tym pociągiem do Holandii.
Zioła lecznicze wiadomo, że w Polsce są, ale Holandia to Holandia.
A w Czechach nie wiem jak jest z kupnem i jakością [?]