Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
946 Posty
217 Użytkownicy
20 Reakcje
94.7 K Wyświetlenia
YasQ

13.V.2011 Nowy album Sokola i Marysi Starosty _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

Fajny temat, wylapalem kilka fajnych kawalkow.

Sam slucham rapu od... poczatku 2011 roku chyba. Kiedys mialem krotki epizod za podstawowki, ale raczej byly to gowniane kawalki, ktorymi jarali sie rowiesnicy. Potem przenioslem swoje gusta na mocniejsze granie - rock, metal i dopiero teraz troche bardziej zaczalem sie 'jarac'.

Sorry wiec za dosc nikla wiedze, ale ponizej kilka krotkich, subiektywnych opinii nt. tego czego ostatnio sluchalem.

O.S.T.R. - Jazz, Dwa, Trzy 4-/6

Jego popularnosc w Polsce udzielila mi sie tak, ze byl to jedyny artysta ze sceny h-h, ktorego sluchalem przez ostatnie lata.

Ostatnia plyta moim zdaniem dosc dobra. W porownaniu do 'Zlodzieji Zapalniczek', ktora dala dwa fajne utwory i moim zdaniem reszte przecietnych nawijek, jest o wiele solidniej zrobiona i sluchalo mi sie prawie wszystkiego z przyjemnoscia. :) 'LDZ Skit' miazdzy, 'Abstynent' tez. Ale nadal nie jest to Adam ze starych plyt typu Tabasko, ktory najbardziej mnie jaral.

Buka - Po drugiej stronie lustra 4+ ; Opowiesci z miasta Fatum 2+

Sluchalem w odwrotnej kolejnosci niz zostaly wydane, wiec najpierw o 'Po drugiej stronie lustra'. Moim zdaniem swietna plyta. Fajny pomysl, fajny klimat, swietne teksty, dobre bity. DANSE MACABRE! I po tym czego uslyszalem na tym krazku, zawidolem sie troche jego wczesniejsza produkcja. Niby 'Fatum' sluchalo sie przyjemnie, ale nie bylo to moim zdaniem tak dobre i po kilku odtworzeniach nie powrocilem nawet do jednego kawalku, chociaz kilka mam caly czas w pamieci.

Diox, The Returners - Logika Gry 4+

Hmm. Mieszane dosc uczucia. Mysle, ze ta plyta musi we mnie troche dojrzec. Kiedy dostalem ja pierwszy raz, to sluchalo sie zajebiscie, naprawde cala plyta jest baaaardzo solidna. Duzo energii, swietnych bitow. Na razie jednak nie mam ochoty powrocic do niej, moze za kilka tygodni, miesiecy. Ale Diox zrobil na mnie swietne wrazenie.

Pih - Dowód Rzeczowy nr 1 2

Mnostwo osob mi polecalo ta plyte, kilka znajomych mowilo, ze to najlepsza produkcja 2010. Czekajac wiec na cos zajebistego, rozczarowalem sie jak cholera. Styl Piha w ogole mi sie nie podoba, przesluchalem plyte kilka razy i oprocz '100g', 'Sniadania Mistrzow' i 'Szatanskich Wersetow' widze tam mnostwo przecietnosci :rolleyes:

Slon i Mikser - Demonologia 3+

Chory hip-hop ;) Kilka naprawde fajnych pomyslow na teksty, bardzo podoba mi sie flow Slonia. Ogolnie plyta dosc solidna, pamietam jakie wrazenie na mnie zrobilo za pierwszym razem 'Love Forever'. Calosc nie jest nudna i za to plus, ale arcydzielem tej plyty tez bym nie nazwal, pomimo ze sluchalo sie fajnie i do niektorych kawalkow powracam non-stop.

Slums Attack - Reedukacja 3-

Ogolnie rzecz biorac, o sluchaczach Peji nie mialem wczesniej zbyt dobrego zdania :D Jak na ulicach slyszalo sie Peje, to zazwyczaj z telefonow dresow albo dzieci z podstawowek. Dalem jednak plycie szanse, glownie przez genialny utwor 'Oddalbym' razem z Ostrym. Plyte oceniam dosc dobrze, na pewno przeslucham tez nastepnych tworow Rycha, ale zafascynowany nie jestem. Bez 'Oddalbym' calosc wygladalaby chyba marnie.

Smarki Smark - Moda na EPke 4 ; Tony Flegmy 2

Obie plyty strasznie stare, ale dopiero niedawno poznalem Smarkiego. Moda na EPke zrobila na mnie swietne wrazenie. Fajne teksty, moze nie z jakims super glebokim przekazem, ale bije z nich prawdziwoscia, sluchajac go mozna sie naprawde wczuc w to co nawija. 'Tony Flegmy' - rozczarowanie, praktycznie nie ma fajnych kawalkow. Jedyne ktore mi sie spodobaly, to te z 'Mody ne EPke' na innych bitach

Ten Typ Mes - Kandydaci Na Szalencow 3+

Troche za wczesnie zeby ocenic, za malo przesluchalem tego. Ale do teraz jaram sie zajebistym singlem, ktorego ktos wczesniej wkleil. Do tego 'Szukam' tez wpada w ucho. Jezeli chodzi o reszte, to nie ma tragedii, ale po prostu nie kreci mnie taka muzyka, malo energii jak dla mnie. Ale jestem zachecony do Mesa, siegne kiedys po jego wczesniejsze plyty. Fajny styl.

Tusz na Rekach i Voskovy - Gej fejm or die tryin 4

To byl jego debiut? Strasznie spodobaly mi sie teksty, kilka bitow rowniez zajebistych. Flow co prawda nie miazdzy, ale naprawde solidna robota i czekam na nastepne krazki.

Małpa - Kilka Numerow o Czyms 5+

Dla mnie miazga, naprawde. Na plycie nie ma slabego kawalka. Odkrylem ja dobre kilka miesiecy temu i do teraz nie ma dnia, zebym nie zapuscil sobie czegos z niej. 'Nie bylem nigdy', 'Wyjezdzam by wrocic', 'Paznokcie', 'Jak pierwsze wlosy na jajach' - moim zdaniem swietnych kawalkow jest az za duzo jak na jedna plyte. Reszty tez slucha sie bardzo przyjemnie, sa moze 2-3 kawalki ktore odstaja troche imho od innych, ale nadal sa dobre. Cant wait for more.

Fisz Emade - Heavi Metal -

Nie oceniam, bo dopiero wczoraj wlaczylem sobie ich w Winampie. Na razie dosc poztywnie, w bitach widze ogromne podobienstwa do Ostrego (nie tylko dlatego,ze Emade robil bity na 'Zlodzieji'), teksty pierwsza klasa. Ale musza sie przewinac jeszcze z 10 razy zebym cokolwiek wiecej napisal ;]

To by bylo na tyle, okiem (albo uchem) nooba.

Odpowiedz
Cytat
medzikone

Tony Flegmy to bootleg. Smark zjada dupą scenę. Przykro, że nie wyjdą nigdy BRD SRC

Odpowiedz
Cytat
WaszkaG21

wyszedł album dj'a czarnego i tasa z poznania

http://www.youtube.com/user/djczarnytas#p/u

enjoy :)

Odpowiedz
Cytat

Dostosowując się do tendencji wrzucania tylko polskiego HH:

Odpowiedz
Cytat
galer

Nieźle zsamplowany Aphex Twin _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
halabasa

You all know shit about real rap... check this out:

87' P.E

and some WU-tang

bonus:

peace :club:

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01

Odpowiedz
Cytat
galer

Stary kawałek...Eldo klasa

Odpowiedz
Cytat
kamil90

to jest mistrz i chuj.

Odpowiedz
Cytat
Sanczezzo

Napisane przez kamil90

to jest mistrz i chuj.

Moj czlowiek Kę aka Siarrrra ;)

Odpowiedz
Cytat
AdasiekPS

Jims wrócił jak ktoś się interesuje podziemiem

Odpowiedz
Cytat
smack91

Tutaj mnie jeszcze nie było, ale jakoże już wklejałem w cafe's to tutaj też wkleję:

Mój pierwszy kawałek nagrany na normalnym sprzęcie, więc nazwijmy go pierwszym oficjalnym.

Smack - Kamień

Luźny kawałek przed 'Dobre życie EP'.
Wokale zarejestrowane w STP Studio;
mp3: http://sendfile.pl/70808/Smack_-_Kamien.mp3

Utwój po części zapowiada Dobre Życie EP - która miesiąc przed lipcem;-)

--
Mile, bardzo mile widziany wszelki feedback od propsów po konstruktywne wyrazy hejtu ;-)

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Sanczezzo

Napisane przez smack91
Tutaj mnie jeszcze nie było, ale jakoże już wklejałem w cafe's to tutaj też wkleję:

Mój pierwszy kawałek nagrany na normalnym sprzęcie, więc nazwijmy go pierwszym oficjalnym.

Smack - Kamień

Luźny kawałek przed 'Dobre życie EP'.
Wokale zarejestrowane w STP Studio;
mp3: http://sendfile.pl/70808/Smack_-_Kamien.mp3

Utwój po części zapowiada Dobre Życie EP - która miesiąc przed lipcem;)

--
Mile, bardzo mile widziany wszelki feedback od propsów po konstruktywne wyrazy hejtu ;)

Pozdrawiam.

Spox jest, tektowo ponad przecietna, flo do szlifu, ale ogolnie (jak dla mnie) 4, no, moze 4 z + :P czekam na EPke ;)

Odpowiedz
Cytat
galer

To ja powiem (choć ekspertem nie jestem)..

Podkład całkiem fajny, ale pisałeś, że "pożyczony" :D
Tekst jest ok. Do Eldoki czy Mesa może troche brakuje, ale z drugiej strony lepszy niż tony "profesjonalnych" raperów którzy nawijają tylko o policji i paleniu.. :facepalm:

Flow mi się nie podoba tylko za bardzo. Jakoś nie buja mnie kompletnie. Mam takie wrażenie, że bardziej mówisz niż rapujesz. Tak jakbym usiadł sobie z kolesiem na ławce i on by zaczął coś gadać takim troche beznamiętnym, obojętnym głosem. Może taki masz styl, a może to tylko moje odczucia..nie wiem. Nigdy nie rapowałem :D

Odpowiedz
Cytat

Hello,
Ziomek z ławki.
Pozdro

Odpowiedz
Cytat

tekst o ruletcce mnie rozje***

Odpowiedz
Cytat
HaNzR1

Nie wiedziałem gdzie to wrzucić no ale jako że jest Fokus niech będzie że tu. Imo gdyby nie Doda to była by spoko nuta :P

Odpowiedz
Cytat

VNM kozak _thumbsup:

I generalnie bardzo fajna playlista, zawsze odpalam w robocie ;)

Odpowiedz
Cytat
Tworzywo

Jędker, jędker realista od fleszy dystans... lol

Odpowiedz
Cytat