Przejdź do forum
Granie online przes...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Granie online przestępstwem...

26 Posty
21 Użytkownicy
0 Reakcje
2,302 Wyświetlenia
kylsonn1

Co myślicie o ustawie hazardowej w odniesieniu do pokerzystów online z Polski? Wiem, że to bardzo ogólnikowe, ale ciekawi mnie wasze zdanie. Co w związku z tym robicie? Przestaliście grać? Co może grozić graczom online?

25 odpowiedzi

Ja przestalem grac, nie bede robil sobie problemow.

koval1990

ja tylko na plej monej gram :(

3eakY

ja też już nie gram, only forex i giełda :D

Kali1987
Fil1987
kylsonn1 Autor wątku
kylsonn1

No prze lipa. Wygrane 500 dolarow calkiem na farcie opodatkowalem . Zostalo mi w prawdzie 250 dolarow, bo polowe dalem tuskowi ale dzieki temu spie spokojnie, nie mam wyrzutow sumienia i wiem ze dzieki tej kasie nasz cudowny kraj rosnie w sile. Brzydze sie hazardem. Pozdrawiam ^^ :D :D:D

ikarPL

Ja odkad weszla ustawa to gralem tylko raz na WTF - poza tym nie biore kart do reki a z komputera usunalem caly soft laczenie z PokerStrategy.com

(pisze od kolegi z laptopa z wifi miejsckiego bpo nie wiem czy przegladanie stron o tematyce pokerowej jest legalne)

I co tydzień wałkowanie tego samego tematu, dajcie już spokój.

6th
6th

Ja gram freerolle. Ostatnio w jednym z nich za 1-sze była dodatkowo smycz dla kota, to specjalnie pushnąłem z 27o w HU, żeby nie mieć kłopotów.

kylsonn1 Autor wątku
kylsonn1

Napisane przez mstck

mógłbyś mi podać linki do tematów, w których ten temat był poruszany?

xTcWarMaster

O ile mi wiadomo ludzie wprowadzili prawo i jakieś zasady by jedni ludzie nie krzywdzili innych, np okradając etc.

Zatem granie w karty nie jest przestępstwem! Ok jedna strona traci! Ale obie strony się na to decydują! Więc nikt nie jest pokrzywdzony. To tak jakby zakazać trenowania boksu, bo bokserzy często sparują i jeden może zostać zraniony a ranienie człowieka jest niezgodne z prawem, ale mimo to mogą to robić bo obaj się na to zgodzili!

KudlatyPL

kurcze
dzięki, że powiedziałeś
idę poszukać uczciwej pracy, najlepiej dobrze płatnej i w zawodzie

Spoiler

:ayfkm:

Kaeresen

Napisane przez kylsonn1
Co myślicie o ustawie hazardowej w odniesieniu do pokerzystów online z Polski? Wiem, że to bardzo ogólnikowe, ale ciekawi mnie wasze zdanie. Co w związku z tym robicie? Przestaliście grać? Co może grozić graczom online?

Deemerus

Napisane przez xTcWarMaster
O ile mi wiadomo ludzie wprowadzili prawo i jakieś zasady by jedni ludzie nie krzywdzili innych, np okradając etc.

Zatem granie w karty nie jest przestępstwem! Ok jedna strona traci! Ale obie strony się na to decydują! Więc nikt nie jest pokrzywdzony. To tak jakby zakazać trenowania boksu, bo bokserzy często sparują i jeden może zostać zraniony a ranienie człowieka jest niezgodne z prawem, ale mimo to mogą to robić bo obaj się na to zgodzili!

Nie mogę uwierzyć że w XXI wieku nadal są ludzie z takimi poglądami. W dzisiejszych czasach prawo jest jedną z najwyższych wartości. Jeżeli ustawodawca twierdzi, że coś jest złe ja się z tym zgadzam.
Możesz dalej pozostawać ślepym na krzywdę która wyrządzana jest ludziom uzależnionym od hazardu, ale nie możesz zaprzeczyć że problem jest na OGROMNĄ skalę. Na pewno wszyscy mamy w swoim otoczeniu znajomego, który przez pokera wylądował na bruku. Co więcej, to, że masz teraz pasmo szczęścia nie znaczy, że kiedyś ono się nie odwróci i że to Ty nie przegrasz domu.
Argument z tym, że obie strony się na to decydują jest już w ogóle z kosmosu. Przecież nie od dziś wiadomo, że ludzie się UZALEŻNIAJĄ od hazardu. To nie jest tak, że oni mogą nie grać. Skoro Ciebie to jeszcze nie dopadło to gratuluję, ale powinienneś pomyśleć o tym póki jeszcze Cie nie wciągneło.
Generalnie gratuluję dojrzalych poglądów i zalecam przemyślenie swojego życia.

Montana76

Napisane przez Deemerus

Nie mogę uwierzyć że w XXI wieku nadal są ludzie z takimi poglądami. W dzisiejszych czasach prawo jest jedną z najwyższych wartości. Jeżeli ustawodawca twierdzi, że coś jest złe ja się z tym zgadzam.
Możesz dalej pozostawać ślepym na krzywdę która wyrządzana jest ludziom uzależnionym od hazardu, ale nie możesz zaprzeczyć że problem jest na OGROMNĄ skalę. Na pewno wszyscy mamy w swoim otoczeniu znajomego, który przez pokera wylądował na bruku. Co więcej, to, że masz teraz pasmo szczęścia nie znaczy, że kiedyś ono się nie odwróci i że to Ty nie przegrasz domu.
Argument z tym, że obie strony się na to decydują jest już w ogóle z kosmosu. Przecież nie od dziś wiadomo, że ludzie się UZALEŻNIAJĄ od hazardu. To nie jest tak, że oni mogą nie grać. Skoro Ciebie to jeszcze nie dopadło to gratuluję, ale powinienneś pomyśleć o tym póki jeszcze Cie nie wciągneło.
Generalnie gratuluję dojrzalych poglądów i zalecam przemyślenie swojego życia.

Coz, chyba nic nie zostalo do dodania, poza przyznaniem racji przedmowcy.

+1 :f_biggrin: :f_biggrin:

KudlatyPL

pokerzysta =/= hazardzista :facepalm:

Wojaq

Napisane przez KudlatyPL
pokerzysta =/= hazardzista :facepalm:

hazardzista = brykiet = pokerzysta

Spoiler

Milion takich samych tematów, wiadomo, że my nie gramy, bo to jest nielegalne przecież. Jak można łamać tak dobrze skonstruowane prawo? Nie chcemy przecież być przestępcami, dlatego gramy tylko na plej muniez :pokerface:

Napisane przez kylsonn1

Napisane przez mstck

mógłbyś mi podać linki do tematów, w których ten temat był poruszany?

Wielki Turniej Federacji
fml... czyli celnicy atakują...
Aresztowania za poker
Ustawa Kapicy do kosza? Jest cień nadziei.
poker a litera prawa / nowy projekt ustawy o hazardzie
GRA na poker roomie a ustawa anty hazardowa
wyrok za grę
Kapica: Ustawa nie zakazuje gry w pokera - bankier.pl
Ustawa
Ustawa hazardowa- zmiana na lepsze!:)

STYKNIE CI TA CZYTANKA NA NOC CZY ZAPODAWAĆ DALEJ?