Napisane przez Urbi23
Górują obecnie nad Realem na każdej pozycji oprócz bramkarza
Szkoda, że nie górują w tabeli.
Napisane przez Urbi23
Górują obecnie nad Realem na każdej pozycji oprócz bramkarza
Szkoda, że nie górują w tabeli.
Napisane przez YasQ
Napisane przez Aimboy
Już w sobotę o 16:00 odbędzie się mecz, na który czeka praktycznie cała piłkarska Europa:Warmia Olsztyn - Stomilowcy Olsztyn - GRAN DERBI
![]()
Trzeba będzie pojawić się na Zatorzu
Odnośnie Real - Barcelona. Za Realem nigdy nie przepadałem, Barcelonie też nie kibicuję. Sądzę, że wiele wyników tu może paść. Pisanie, że Real jest lepszy bo strzela ostatnio więcej bramek to załość, nie można porównywać spotkań z Mallorcą to spotkań z godnym rywalem. Ileż to już razy Real w ważnych meczach zaskakiwał, w znaczeniu negatywnym. Wydanie 300 mln na transfery miało cel, aby wygrać LM, a skończyło się jak zawsze. Co roku gadka taka sama, kibice Realu piszą o Realu, faworycie czy to w LM czy w Gran Derbi, a po meczach już tak owych nie ma. Z Lyonem było podobnie, nie mówię tylko o tym forum. Albo pamiętne 2-6/6-2...
Liczę przede wszystkim na dobre widowisko, wynik dla mnie jest sprawą drugorzędną, ale jeżeli miałbym coś postawić to Gol Messiego ♠_thumbsup:
1943 r. Barcelona - Real 1:11 (skoro już tak wypominacie, że Real przegrał rok temu 2:6)
Napisane przez Jarzab86
1943 r. Barcelona - Real 1:11 (skoro już tak wypominacie, że Real przegrał rok temu 2:6)![]()
Nawet kibice realu wstydzą się tego wyniku!
Jarzab86
Napisane przez Jarzab86
1943 r. Barcelona - Real 1:11 (skoro już tak wypominacie, że Real przegrał rok temu 2:6)![]()
Napisane przez Jarzab86
Pewnie pierwszy skład Barcy wysłali na jakiś front
Napisane przez Jarzab86
Ten mecz najlepiej pokazuje moc Realu kiedys -> Franco cabron!
Mimo wielu oslabien Barcelona oczywiscie zwyciezy
PS. 'Barcelona nie ma stylu' hehehehe
Napisane przez Jarzab86
Taaa
Btw jest naukowo udowodnione że jeśli komuś brakuje sensownych argumentów
krzyczy lub zmienia temat.
Napisane przez Urbi23
Primo, nie przeklinać mi tu![]()
Secundo, gratuluje wszystkim, którzy uważają, że FCB kończy się na Messim
![]()
Tertio, każdy wynik inny niż zwycięstwo Barcelony będzie w tym meczu niespodzianką, nie ma co ukrywać. Górują obecnie nad Realem na każdej pozycji oprócz bramkarza
Wiec Iker niestet yw tym sezonie troche klopsow wpuscil. Wiec Valdesa neistety postawil bym na rowni nawet wyzej...sic nie sadzilem ze to kiedys napisze
Prawa obrona i srodek dla Realu ... czy gra tam Ramos czy Arbeloa wymiataja. Pepe z albiolem wymiatali , garay tez juz zaczyna sobie radzic.
Przewaga Barcy to srodek pola czyli Xavi i Iniesta .
Atak in plus dalbym jednak Realowi chodz tu sily sa podobne. Pipita i CR moze ustepuja nieznacznie Messiemu ale jest ich dwoch, a messi nie ma w ataku nikogo.
Dla tych co zaraz zarzuca mi Ibrekadabre czy jak tam to drewno zwal to powiem tylko ze bez messiego ten czlowiek moze ze 2-3 brami by mial bo niestety jest on takze najlepszym asystentem w lidze jak nie europie nnhhh ;P
No i zdanie ze kazdy inny wynik niz zwyciestwo barcy bedzie niespodzianka przejdzie chyba do historii
sory na reszte nie chcialo mi sie odp
a no Krzyz... niestety na socio mnie nie stac, wniosek zlozylem ale gdy dostalem min wymagania finansowe to musialem zrezygnowac. Skladni kosztuja nhhh
i gdzie ja komus to tu zarzucilem ? to niestety tylko suche fakty
Wielu ich kocha bo wygrywaja
a gdy za 5lat wroca na 10 miejsce w tabeli to ni beda juz klubiku wspierali, w tym sek
Nie wymagam by ktos nie tu szanowal bo jestem kibicem od tylu i tylu lat, ogladam temecze, wszystkie, zyje ta liga wiem co sie dzieje i jak to wyglada
a Jakis trep wejdzie i napisza sa madrosc zassana prosto z onetu
a tak btw ktos chce bilet na Gran derbi ? mialem mozliwosc ale cena 400 E mnie pzerosla..a taka mialem chec jechac
Napisane przez Suseel
Prawa obrona i srodek dla Realu ... czy gra tam Ramos czy Arbeloa wymiataja. Pepe z albiolem wymiatali , garay tez juz zaczyna sobie radzic.
Chyba chciales napisac "Lewa obrona i...tyle" ?
Pragne Ci przypomniec, ze w FCB gra najlepszy prawy obronca swiata - Dani Alves, natomiast w srodku Puyol i Pique (pamietasz moze co robil w pamietnym meczu z rezultatem 2:6? :D).
Przyznam, ze za rzadko ogladam Real, aby to ocenic w 100%, ale prawa i srodek obrony mamy lepszy. Moze jakis neutralny obserwator sie wypowie?
Oby tylko Pique i Ibra wyzdrowieli... jak nie, to Milito ostatnio rowniez miazdzy, a co do ataku to Bojan sie rozkreca, wiec nie bedzie zle.
PS. ciekawy link (AS to pisemko z Madrytu): http://www.as.com/futbol/primera/encuesta/real-madrid-barcelona-2010/resultados/
Ver resultados = zobacz wyniki
Napisane przez kfas
Napisane przez Suseel
Prawa obrona i srodek dla Realu ... czy gra tam Ramos czy Arbeloa wymiataja. Pepe z albiolem wymiatali , garay tez juz zaczyna sobie radzic.Chyba chciales napisac "Lewa obrona i...tyle" ?
![]()
Pragne Ci przypomniec, ze w FCB gra najlepszy prawy obronca swiata - Dani Alves, natomiast w srodku Puyol i Pique (pamietasz moze co robil w pamietnym meczu z rezultatem 2:6? :D).Przyznam, ze za rzadko ogladam Real, aby to ocenic w 100%, ale prawa i srodek obrony mamy lepszy. Moze jakis neutralny obserwator sie wypowie?
![]()
Oby tylko Pique i Ibra wyzdrowieli... jak nie, to Milito ostatnio rowniez miazdzy, a co do ataku to Bojan sie rozkreca, wiec nie bedzie zle.
PS. ciekawy link (AS to pisemko z Madrytu): http://www.as.com/futbol/primera/encuesta/real-madrid-barcelona-2010/resultados/
Ver resultados = zobacz wyniki
Ramos jest znacznie lepszy od alvesa , zdecydowanie lepszy w obronie i na podobnym poziomie w ataku. A jezeli juz mowimy o najlepszym to nalezy w ta dyskusje wlaczyc maicona.
Reszta jakos ujdzie
Powiem tak. Bałem sie przed finałem LM że Barca nie da rady bo osłabienia , ze ManU na fali, ale poszło gładko. Dlaczego?? bo mają Pepa , Napoleona futbolu któremu Pellegrini może buty polerować. Człowieka który jest ojcem dla każdego zawodnika . Może przegrał kilka bitew ale te wojne wygra.
Ech, sami znawcy.
Obie drużyny mają fantastyczne składy, obie mają piłkarzy czyniących różnicę (CR9 vs Messi), obie mają naprawdę wyrównane każde pary zawodników na poszczególnych pozycjach.
Okej, Messi gra obecnie piłkę nie z tego świata, ale to nie będzie mecz typu zamurować się przed Messim/Barcą. Wszyscy liczą na dużo bramek i pewnie dużo bramek padnie.
Ale faktem jest, że ostatnich 8-10 kolejek real strzela każdemu po 3 bramki i gra lepiej od Barcy. Nie jakoś przesadnie, ale lepiej. Faktem jest, że od miesiąca nie gra już w LM, a to też przekłada się na dyspozycję fizyczną (zwłaszcza pod koniec sezonu).
Ale też w Realu Casillas wpuszcza klopsy, a obrony Real nie ma od zawsze (nawet jeśli Ramos i Arbeloa są pewni, to Pepe już pewny nie jest a Sergio często łapie czerwienie, więc gra w osłabieniu też jest potencjalną groźbą dla Królewskich).
Itd., itd., itd.
Pisanie, że na pewno wygra ten lub tamten, a każdy inny wynik będzie niespodzianką, to czysta głupota.
Moim zdaniem Real znów zaaplikuje przeciwnikom ze 3 bramki. Osobiście stawiam na 3-2 dla Realu. Ale nie powiem, żeby 3-3 albo 3-4 dla Barcy było mniej prawdopodobne.
Jestem skłonny się założyć, że pogromu vide 2-6 niedawno nie będzie. W żadną stronę.
Ehh miało być bez napinki ale
Real zbieranina najdroższych piłkarzy (bo nie najlepszych) , . Co roku zasilają kasy europejskich wyrobników. Taki bankomacik . Trener słaby połowa transferów nieudana odpadli z ligi mistrzów . Teraz sobie Hugain i CR strzelają bramki trafiają im przeciwnicy tacy a nie inni . Skończy sie jak co roku. Wyrzucony trener, szczątkowe sukcesy i kogo by tu kupić
"Teraz to będzie nowy Real " tylko teraz wydamy 500 baniek
A jak tam Raul? Żyje jeszcze? Jakiś czas temu przebąkiwano o jego emigracji do MLS, bo nie wyobraża sobie gry w innej drużynie europejskiej.