Przejdź do forum
Gra o żaglowcach?

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Gra o żaglowcach?

15 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
5,780 Wyświetlenia
mik1984

Zna ktoś jakąś dobrą, relatywnie niedawno wyprodukowaną grę o żaglowcach, typu "Age of Sail", tyle że wyprodukowaną nie dalej niż 10 lat temu i kompatybilną z systemem x64?

PS Pomijając "Sid Meier's: Pirates!", i jeśli się da coś "a la realizm/symulator" ;)

14 odpowiedzi
kapelusznik

Statki.

binki125
mik1984 Autor wątku
mik1984

:facepalm:

Ale tak serio, Total War ma bitwy morskie ale są kiepskie, grafika jeszcze ujdzie, ale mechanika do niczego. Rejowce skręcające w miejscu... :rage:

mik1984 Autor wątku
mik1984

@Binki

Grałeś w którąś z nich?

Raczej myślę o gierce typu "żagle i armaty", ta Guild 2 to ma dużo tych bitw morskich, bo wygląda, jak gdyby bitwy morskie były tam tylko mini-dodatkiem...

schematyczna

Hej,

Może coś w ten deseń jednak: salvo, silent hunter, east india company, battleship, harpoon, destroyer command, navy field, port royale. :f_confused:

binki125

Nie gralem w zadna z nich, wrzucilem co znalazlem. Ale rzucilem temat na innym forum i czekam na odpowiedz jak cos bedzie to dam znac ;)

Napisane przez binki125

Nie gralem w zadna z nich, wrzucilem co znalazlem. Ale rzucilem temat na innym forum i czekam na odpowiedz jak cos bedzie to dam znac ;)

Inne forum? :rage:

galer

Napisane przez Jakub

Napisane przez binki125

Inne forum? :rage:

Na stos heretyka! :rage:

ja grałem w tego Port Royal i pamiętam, że nawet spoko.

Zawsze narobiłem pełno plantacji i moja gospodarka padała sama od kosztów własnych :f_frown:

binki125

piszac "inne forum" mialem na mysli forum zwiazane glownie z grami... :)

Napisane przez schematyczna
Hej,

Może coś w ten deseń jednak: salvo, silent hunter, east india company, battleship, harpoon, destroyer command, navy field, port royale. :f_confused:

od kiedy silent hunter ma cokolwiek wspólnego z żaglowcami ?

Jedyny znany mi tytuł godny polecenia to Port Royale (jest to bardziej gra ekonomiczna) jednak bitwy morskie i pływanie żaglowcem są nieodłączną częścią rozgrywki.

Patrician cała seria też ma coś wspólnego z tematem, ale nie grałem więc nie oceniam (tak samo jak port royale głównym celem gry jest handel).

Anno wszystkie części (tutaj też są żaglowce jednak gra polega bardziej na kolonizowaniu wysp więc jeżeli cię to ciekawi też możesz spróbować).

SirBadFate

Jeśli interesują Cie bitwy morskie , sprawdź Age of Pirates, kontynuacja Sea Dogsów i Piratów z Karaibów

Juniorski90

Voyage century ci sie napewno spodoba.

BenitodeSoto

http://www.burningsea.com w to grałe i jest niezła, tylko zrobiłem błąd i jako login podałem Benito de Soto i przez.to nie mogę tego wykorzystać jako imienia pirata a to jeden z okrutniejszych piratów w historii :-), jeżeli do niej wrócę to może kiedyś złupię Twój statek bo gra jest fajna
pozdrawiam

A1varo

ancient conquest