Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] [film] Horrory

66 Posty
35 Użytkownicy
0 Reakcje
4,562 Wyświetlenia

Kamraci! (i Kamratki!)

jutro w kinach maratony filmowe z horrorami. jednakże późno zorientowałem się w temacie i wszystkie bilety już wykupione (w sumie od wczoraj jest słabo z biletami). zatem wybrałem wersję dla ubogich, czyli oglądanie filmów w domu. zaoszczędzone pieniądze zostaną przeznaczone na czipaki i browary. jesień i zima przed nami, a masa sama się nie zrobi.

zatem pointa i cel założenia posta - jakie horrory polecacie? jakie filmy przyczyniły się do bolesnych ucisków pęcherza w nocy, gdy strach było iść się jak człowiek wysikać w nocy, bez obawy, że wielkie pazury rozszarpią was w drodze lub podczas czynności defekacyjych.

osobiście szukałbym filmów z duchami. filmy, gdzie głównym bohaterem jest monstrum zrodzone z bólu, zazdrości, niespełnionej miłości czy problemów gastrycznych jest bardziej śmieszne niż straszne. szukałbym czegoś, czego naprawdę można się przesraszyć, coś co będzie nękać w myślach.

czekam na propozycje _thumbsup:

65 odpowiedzi
nubson

Silient hill - takie klimaty mnie strasza najbardziej

galer

Dla mnie na zawsze chyba najlepszym i najstraszniejszym horrorem zostanie "The Thing" J. Carpentera. Choć minęło tyle czasu, wciąż czuje się nieswojo oglądając go.
Klimat ma niesamowity.

Przez ostatnie lata wyszedł dosłownie jeden horror, który przypadł mi do gustu.
Chodzi o "Silent Hill". Jeśli nie grałeś w gre, to może ci sie nie spodobać, ale jak dla mnie jest to najlepszy horrorek ostatnich lat.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

@silent hill - grałem, oglądałem
@the thing - oglądałem, grałem :D

Lenka1810

Paranolmal activity- boje się do dzis:P

rafaeelloooo

Jeśli chodzi o horrory to polecam od siebie:

"Piątek 13-stego" (dla mnie jeden z najlepszych horrorów :))

"Dom woskowych ciał"

Saga "Zmierzch"

I ostatnio oglądałem Trylogię "Millennium" - nie jest to horror ale film jest jak najbardziej godny polecenia..

mazaq

od jutra nowa piła w kinach weeeee

blair witch project ;(

misiowilk

Napisane przez Lenka1810
Paranolmal activity- boje się do dzis:P

+1
Jeśli przypadnie ci do gustu jest jeszcze bardzo podobny w tematyce, choć jednak wyraźnie słabszy Paranormal entity.

Dodam jeszcze hiszpański [REC] - najlepszy horror ostatnich lat IMO.

artaveld

Napisane przez rafaeelloooo

(...)

Saga "Zmierzch"

wtf? :D Od kiedy to jest horror? :D

Co do the ring to podobne klimaty ma the grudge i unborn
Co do pierwszego tytulu to polecam zagrac w jego flashowy trailer http://www.sonypictures.com/movies/thegrudge/site/flash/

Ja lubie jeszcze niektore niskobudżetowe tytuly: Zejscie (fajny klimat na poczatku) i katakumby :)

rafaeelloooo

Napisane przez artaveld

(...)

Saga "Zmierzch"

A od kiedy nie jest znawco?

Napisane przez artaveld

(...)

Saga "Zmierzch"

A od kiedy nie jest znawco?

przeciez cala saga to bajeczka dla nastolatkow ktorzy nie maja jeszcze owlosienia łonowego.

misiowilk

To że jest o wampirach i tak napisali na filmwebie nie zrobi z tego filmu horroru.

rafaeelloooo

Napisane przez shemhamforash
przeciez cala saga to bajeczka dla nastolatkow ktorzy nie maja jeszcze owlosienia łonowego.

Nie jeden "nastolatek bez owłosienia łonowego" ma więcej w głowie i więcej kultury niż TAKIE COŚ jak ty..

Boniek19841

JA ROWNIEZ POLECAM PARANORMAL ACTIVITY

mazaq

Napisane przez Boniek19841
JA ROWNIEZ POLECAM PARANORMAL ACTIVITY

Jak dla mnie bardzo słaby film, na drugą część nie mam zamiaru iść.

rafaeelloooo - A bałeś się strasznie jak oglądałeś ? Ja do dziś mam koszmary :facepalm:

Rodri85PL

Mi się podobała Klątwa 1 (nie wiem czy jest inna, ale ta z USA) - jedyny, na którym miałem ciarki :D

A ogólnie to ja np. lubię horrory "sensacyjne" - Blade'a zawsze oglądam gdy jest w TV =)

Mój pierwszy horror to był jakoś "ludzie pod schodami" - i w sumie się tam często śmiałem :P ale np. siostra momentami prawie robiła w pory :D Zwłaszcza jak niespodziewanie ją za nogę chwyciłem :D :D To była akcja :D :D

bastian081

Ja gdzieś przeczytałem opinię z którą się zgadzam, że najbardziej straszą horrory z prawdopodobną fabułą a nie te gdzie straszne mają być jakieś wymyślone stwory.

Moje typy:

"Teksańska masakra piłą mechaniczną" - nie do końca lubię takie klimaty ale był straszny dla mnie

"Wzgórza mają oczy" 1 i 2 - podobny klimat j.w.

"Zejście" 1 i 2 - obie części trochę na jedno kopyto, niezbyt straszny ale ja je lubię

"Hostel" 1 i 2 - jeden z moich ulubionych, lubię takie klimaty

"Frontiers" dla wielbicieli hostelu, francuska produkcja ale bardzo dobra

"Egzorcyzmy Emili Rose" - w czołówce na mojej liście jeśli chodzi o straszność

"Egzorcysta - początek" - tematyka chyba każdemu znana

"Hannibal po drugiej stronie maski" - nie jest to może horror ale poszczególne sceny nie tyle straszą co przerażają, zresztą warto obejrzeć wszystkie części

Tematyka zombie, którą też lubię

"28 dni później", "28 tygodni później" - angielska sceneria, chyba m.in. dlatego mi się podobał

"Jestem legendą" z W. Smithem

"Horda" francuska produkcja ale jak frontiers warta polecenia jeśli ktoś lubi tematykę zombie

"Katakumby" - znowu francuska sceneria, jak komuś się podobało Zejście, Hostel to i ten powinien się spodobać

"Lęk" - sceneria tuneli londyńskiego metra

To na tyle jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę