To jak staking elTecha.
Napisane przez HTAndrzej5
Napisane przez lukeas
Siema ja inwestuje od roku w firmie AMBER GOLD. Mają lokaty w złoto na 12% w skali roku dostępne od 6 ms. Na początku trochę się bałem bo to nie jest bank ale są solidni kasę wypłacili co do grosza i zgodnie z terminem. Zysk jest gwarantowany bez względu na to czy złoto spadnie czy wzrośnie i nie ma żadnych gwiazdek w umowie. Poza tym nie płaci się od nich podatku Belki więc te 12% to zysk już na rękę. Mają też lokaty na 1 ms na 7,5%, lub 3ms na 10%. Najlepsza oferta na rynku jeżeli chodzi o lokaty.Nie ma to jak firma ściagana przez KNF, której prezesem jest koleś skazany za sprzeniewieżenie pieniędzy klientów w jednej z poprzednich firm
seems legit![]()
tym bardziej, że złota nie opłaca się już kupować...
Siema ja inwestuje od roku w firmie AMBER GOLD. Mają lokaty w złoto na 12% w skali roku dostępne od 6 ms. Na początku trochę się bałem bo to nie jest bank ale są solidni kasę wypłacili co do grosza i zgodnie z terminem. Zysk jest gwarantowany bez względu na to czy złoto spadnie czy wzrośnie i nie ma żadnych gwiazdek w umowie. Poza tym nie płaci się od nich podatku Belki więc te 12% to zysk już na rękę. Mają też lokaty na 1 ms na 7,5%, lub 3ms na 10%. Najlepsza oferta na rynku jeżeli chodzi o lokaty.
[Treść edytowana]
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Zlota-wedka-Amber-Gold-2196052.html
Nikt zarabiajacy na roznych inwestycjach nie dzieli sie publicznie za darmo takimi informacjami.
//Proszę nie obrażać innych użytkowników - imgoingtomirage
Gex222
Po pierwsze temat jest o możliwościach dywersyfikacji portfela i jednym z wyjść jest inwestowanie w lokaty, które w bankach są śmiechu warte.
[Treść edytowana]
//Proszę uważać na słownictwo i nie obrażać innych użytkowników - imgoingtomirage
http://biznes.onet.pl/zlota-piramida-amber-gold,18543,5200833,1,prasa-detal
Amber zgodnie z przewidywaniami okazuje się piramidą.
Polecam też pogooglać za właścicielem tej firmy. Ciekawe rzeczy można znaleźć, np że był skazany za oszustwo.
Jego linie OTL Express finansowane przez Amber upadły wczoraj (choć oficjalnie "Zawiesiły loty").
Za kilka dni za pewne wypłynie afera z Amber'em.
Napisane przez Mocnym
http://biznes.onet.pl/zlota-piramida-amber-gold,18543,5200833,1,prasa-detalAmber zgodnie z przewidywaniami okazuje się piramidą.
Polecam też pogooglać za właścicielem tej firmy. Ciekawe rzeczy można znaleźć, np że był skazany za oszustwo.
Jego linie OTL Express finansowane przez Amber upadły wczoraj (choć oficjalnie "Zawiesiły loty").
Za kilka dni za pewne wypłynie afera z Amber'em.
inwestowales kiedys w amber jest sporo ludzi co inwestowalo i jest zadowolonych ....
skad smiala teza ?
bijesz piane a nic nie jest potwierdzone ...
samo zawieszenie lotow moze wynikac z nierentownosci skoro cos jest nierentowne to po co dalej robic koszty wiec ja w tym nic zlego nie widze...
druga opcja czekaja na inwestora strategicznego ktory nie chce przejac spoki z dlugami wiec po to to moga robic....taka opcja tez istnieje....
pozatym skad tylu zyczliwych nagle jest przeciez media robia nagonke na ta firme od jakiegos czasu wiec albo inny duzy podmiot na nich jest wkurwiony i robi im zly PR albo KNF ze ma wdupie ich i nie daje dostepu do sprawozdan finansowych ....
ja rozumie ze polska mentalnosc to szybki osad i do wora...
ale tez wstrzymajmy sie z wynikami koncowymi w mysl zasady lepiej uniewinnic 10 winnych niz skazac jednego nie winnego...
pozdro
OLT Express z tego co kojarzę straciło płynność z powodu pośrednika który obsługiwał transakcje płatnicze klientów którzy płacili za bilety kartami kredytowymi i ten pośrednik nie przekazywał po prostu tych pieniędzy OLT Express.
Odnośnie bukmacherki to interesował się ktoś może giełdą zakładów na betfair. Moim zdaniem to jest ciekawa opcja zarabiania. Można zarobić na różnicy kursów zanim jakieś spotkanie się w ogóle rozpocznie. Poza tym można ustawić się w roli bukmachera zamiast obstawiać że jakaś drużyna wygra obstawić że nie wygra. Ja grałem w ten sposób na koniach obstawiając że jeden z np. kilkunastu koni nie wygra i moją wygraną było gdy taki koń nie zajął pierwszego miejsca a przegraną gdy wygrywał wyścig. Oczywiście przy takim graniu np. konia o kursie np. 30 trzeba zaryzykować 58$ żeby wygrać 2$ ale przy odpowiedniej analizie formy koni i wyścigu można moim zdaniem zminimalizować ryzyko przegrania takiego zakładu.
Napisane przez zenderr
inwestowales kiedys w amber jest sporo ludzi co inwestowalo i jest zadowolonych ....
skad smiala teza ?...
ja rozumie ze polska mentalnosc to szybki osad i do wora...
A zrobione zostało to tak: Amber Gold finansował OLT jako swoją spółkę córkę. Zarząd OLT otrzymywał astronomicznie wynagrodzenia. OLT nie płaciło faktur za czarter samolotów. Płacili tylko wynagrodzenia zarządowi. Oczywiście zarząd to swoi ludzie. W ten sposób kasa klientów z depozytów w Amber Gold trafiła na konto OLT, z OLT na konta "członków zarządu" a stamtąd do pana marcina plichty (celowo małymi literami).
Przekręt doskonały a pan marcin zawsze profilaktycznie może się udać teraz na Bali czy w inne ciepłe i słoneczne miejsce.
Ciąg dalszy Amber Golda całkiem ciekawy
http://tvp.info/informacje/polska/prezes-amber-gold-oskarza-abw-i-knf/8166177
nie wiem jak mozna myslec o zarabianiu na bukmacherce nie znając sie na tym
zreszta jest mega duzo inwestycji tylko trzeba miec hajs nie mowie tu o milionach ale jakies 10k dolców potrafi zrobic miesieczny fajny dochód
mocnym :
co do twojej teoerii i wyprowadzaniu piniedzy przez spolki corki to sie zgodze ale to jest stara metoda jak swiat ale w spolkach z.o.o taki mechanizm sie stosowalo jedyne co mozna w takim wypadku bylo zarzucic zarzadowi to brak gospodarnosci...a wiadomo ciezkie to jest do udowodnienia ....
sprawa Amber gold uwazam ze jest innej natury ...
mysle ze tutaj swiadomie zrobiona zostala nagonka przez jak juz napisalem duze instytucje lub przez samego wlasciciela ...
ktos moze spytac jaki w tym interes ma amber gold ...
trzeba by bylo sie przyjrzec umowom i klauzula zerwania takiej umowy i wtedy by bylo jasne ile na tym by sam amber gold zarobil...
roznie sie pisze ze ich zobowiazania to kwtoy 60 inny podaja 80 mln sami podali ze ich majatek jest wyceniany na okolo 140 mln...
jak jest naprawde to ciezko ocenic bo nie podlegaja KNF wiec nie musza im sprawozdan pisac ....
dla przykladu jesli by zoobowaizania ich wynosliy 60 mln klienci wystraszenie by wycofali srodki 60 mln musieli by napewno zrezygnowac z 16% czy ile on tam obiecywali to juz masz kwote 10mln zl ...
nie wiem czy jeszcze jakies dodatkowe kary byly w klauzulach o przedwczesne zerwanie umow bo jak tak to dodatkowy dochod dla nich ....
A jak wiesz od 2009 roku byl niezly radj na surowcach jak ktos jest ogarniety to bez problemu moze mnozyc kapital 20% misiecznie...
dla przykladu powiem ci ze mam algorytm ktory dziala od roku i srednio mi robi +30% w skali miesiaca przy niewielkim ryzyku....
tak ze dla jednych moze to byc piramida finansowa a dla innych tanie pozyskiwanie kapitalu...
bo jakbys chcial pozyczke z banku to masz wieksze koszty ....
Swiadomie napisalem poczekajmy z osadami na koniec zamieszania .....
bo wiadomo polak zanim pomysli i oceni sytuacje z roznych plaszczyzn to woli odrazu osadzic ...coz taki glupi z nas narod...nie wiem czy to wynika z ograniczonych pogladow infantylnosci w racjonalnej ocenie .. niewiedzy... czy tez pozostalo z dawnego ustroju....
Howgh
mocnym :
tutaj masz depesze z PAP sprzed 20 minut ....
09.08. Berlin (PAP) - Holenderski inwestor Panta Holdings kupił od polskiej spółki Amber Gold niemieckie towarzystwo lotnicze OLT Express Germany - poinformował w czwartek w komunikacie prasowym przewoźnik z Bremy.
Do Panta Holdings BV należy m.in. holenderski przewoźnik lotniczy Denim Airways. Spółka była też właścicielem linii VLM Airlines, które odsprzedano Air France/KLM.
OLT Express Germany poinformował w komunikacie prasowym o znalezieniu nowego inwestora. Dodał, że towarzystwo lotnicze z Bremy zamierza zrealizować zapowiedzianą wcześniej ekspansję na niemieckim rynku i rozbudować sieć tanich połączeń lotniczych z lotnisk regionalnych do miast w Niemczech i do innych w krajach europejskich. Od września OLT Express Germany przejmuje również linie Contact Air ze Stuttgartu.
Poszukiwania nowego inwestora dla OLT Express Germany rozpoczęły się zaraz po tym, gdy spółka Amber Gold zasygnalizowała, iż zamierza wycofać się z branży lotniczej. Na przełomie lipca i sierpnia br. polska linie OLT Express Poland i Regional złożyły wnioski o upadłość i zawiesiły wszystkie loty.
Firma OLT została założona w 1958 r. w Emden pod nazwą Ostfriesische Lufttransport GmbH, należy do najstarszych towarzystw lotniczych w Niemczech. W 2011 r. została przejęta przez polską grupę inwestycyjną Amber Gold i przemianowana na OLT Express Germany. Oferuje loty czarterowe, a także połączenia rejsowe m.in. z Bremą, Dreznem, Hamburgiem, Zurychem, Tuluzą oraz wyspą Uznam
wiec jak widzisz pisalem o tym i taka byl jeden z celow zarzadu amber zeby nie sprzedawac spolki z dlugami inwestorowi...taki byl miedzy innymi jeden z celow a co za tym idzie zawieszenie lotow dotychczasowych ....
wiec juz twoja teoriaa sie nie sprawdza..!!!
poczekamy jeszcze z wyplata amber i co sie okaze ...
Polacy jak zwykle pierw cos szybko zrobia nie pomysla a pozniej sie okaze ze straca ...
no ale coz nic nowego takie zycie ...
zadalbym ci pytanie skad ta nagla nagonka ??
nie smierdzialo ci to czyms ...
wiadomo ze jak jakas nagonka jest to ktos na tym zarobi a zwykly kowalski zanim pomysli to pierw dziala a pozniej placze ze....
sad but true....
P.S spolka dziala od 2009 r najlepszy okres dla surowcow i nagle w tym roku zaczela sie nagonka!!!