Przejdź do forum
Domowa siłownia poc...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Domowa siłownia początkującego!

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
928 Wyświetlenia
zyvald
PokerStrategist

Witam, chciałbym się poradzić, pytam was, bo na sfd mi kasują temat :D Specjaliści co sądzicie o zakupie takiego sprzętu na początek, jestem chudy, niedoświadczony i chciałbym trochę poćwiczyć... Myślicie, że takie coś będzie dobre dla mnie? 2 linki do interesujących mnie ofert. Które fajniejsze?

http://olx.pl/oferta/witam-sprzedam-atlas-CID767-ID8jyOR.html#9a0997a0f1

http://olx.pl/oferta/silownia-wielofunkcyjna-CID767-ID8dPHd.html#9a0997a0f1

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
KimJohnKill
Poker Player

Osobiście odradzam bo taki sprzęt długo ci nie posłuży. Lepiej kupić przerdzewiały profesjonalny sprzęt Hesa lub Olimpa niż te amatorskie. Ławeczka dużo nie wytrzyma a sztangi przy większym ciężarze zaczną się wyginać. Niestety pozostaje ci znaleźć na podwórku małpi gaj lub wykupić karnet na siłownie.

Odpowiedz
Cytat

Zdecydowanie lepiej zainwestować te 650 zł w karnety na siłownie na której będziesz mieć sprzęt do ćwiczeń każdej partii mięśni a nie tylko do tych co można ćwiczyć na ławeczce. Druga sprawa to że w domu nie będzie Ci się chciało ćwiczyć :D a jak pójdziesz na siłownię to sam jej klimat i to , że każdy tam ćwiczy dodaje motywacji . Piszesz że jesteś początkujący więc przydadzą Ci się jakieś rady dotyczące jak wykonywać ćwiczenia a tego w domu nikt Ci nie powie , a na siłowni bardziej doświadczeni użytkownicy z przyjemnością podzielą się wiedzą z początkującym ;) . Za 650 zł opłacisz karnety na jakieś pół roku , nie wydasz tej kasy od razu i w razie czego gdyby okazało się jednak , że Cię to nie kręci stracisz tylko "stówkę" i nie będziesz się musiał bujać z zakupionym sprzętem .

Miałem podobne problemy , wybrałem siłownie , po czym okazało się że totalnie mi się to nie podoba i zrezygnowałem , w domu mam hantle , które tylko zajmują mi miejsce w pokoju :D

Odpowiedz
Cytat
przemasso
PokerStrategist

Napisane przez KimJohnKill
Osobiście odradzam bo taki sprzęt długo ci nie posłuży. Lepiej kupić przerdzewiały profesjonalny sprzęt Hesa lub Olimpa niż te amatorskie. Ławeczka dużo nie wytrzyma a sztangi przy większym ciężarze zaczną się wyginać. Niestety pozostaje ci znaleźć na podwórku małpi gaj lub wykupić karnet na siłownie.

Dla mnie decydującym czynnikiem o wyborze czy trenować w domu czy na siłowni było to, że nie mieszkam w mieście i łatwiej mi jest organizować sobie treningi w domu. Gdybym mieszkał w mieście wybór byłby oczywisty.

Odpowiedz
Cytat

Osobiście polecam pójście na siłownie, jeśli masz taką możliwość, chyba że na prawdę masz sporo miejsca i kasy na inwestycje. Oczywiście, są plusy tego i tego. Jednak też borykałem się z takim problemem, i miałem dwa lata siłownie w piwnicy w domu. Wniosek jest taki, że jak poszedłem po dwóch latach na "normalną siłownie" do klubu to okazało się, że sporo rzeczy robiłem nieprawidłowo, i też nie miałem dobrego sprzętu. Karnety dziś nie są takie drogie, jeśli podpisujesz umowę na długi okres, warto się targować, przeważnie zjeżdżają z ceny. Osobiście lepsza motywacja i jakoś w ogóle lepiej się czułem wracając z siłowni z klubu. Poznajesz nowych ludzi, widzisz progres w wielkich lustrach na ścianie i jakoś raźniej IMO. Pozdrówki :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat