Przejdź do forum
Do uczestników prog...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Do uczestników programu "Zaproś przyjaciół"

9 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
954 Wyświetlenia
150dolars

Czy widzicie jeszcze sens pozostania w tym programie? Ja mam wyplaconych ponad 1000$ moze nieduzo ale w stosunku do wlozonej pracy to jest cos. O co chodzi? Ze sie zmienia na gorsze duzo gorsze... Otoz wyobraźmy sobie przecietnego uzytkownika internetu ktory zna podstawy pokera... Namawiamy go na gre i oto przez co musi przejsc

1. Skomplikowany system rejestracji w porownaniu do obcojezycznych konkurencji... czyli tworzenie konta na PS oraz na platformie pokerowej, gdzie czesto aby uzupelnic szczegolowe dane trzeba szukac klikac na jakies depozyty itd, weryfikowanie emaila, pozniej przepisywanie loginu danej platformy na PS ale tak zeby sie nie popieprzylo ze screenname czy czym innym itd no ale dobra to idzie przelknac...

2. Quiz... Znam kilka osob ktore sam namowilem na gre... Grali wysmienicie na pewnym portalu internetowym za wirtualna gotowke (zasady identyczne na najwyzszych stawkach gra jest tam bardzo profesjonalna) nie jednego z was by rozlozyli... Ale nie znali profesjonalnych pojec... Wynik: Zdawalnosc srednio 3-4 raz mimo ze czytali artykuly... baaa kilku mowilo ze jakby nie znajdywali czesc odpowiedzi na quiz (niewazne gdzie) to calkiem by poplyneli...

Teraz to co mnie najbardziej przeraża:

3. Skan dowodu osobistego! Teraz trzeba wyslac dwustronny skan dowodu oraz zrobić zdjęcie siebie trzymajacego w reku dowod... Znam bardzo dobrze okolo 15 podobnych portali do PS. Niektore lepiej niektore gorzej, Polowa nie daje bonusow Polakom ale zaden nie wprowadzil podobnej durnoty... Sam osobiscie mam cyfrowke ale sam tez ja czesto pozyczam bo wiele osob rowniez jej nie posiada... Ja osobiscie jakbym dostal emaila zebym takowe zdjecie wyslal nie wiedzialbym czy sie smiac czy plakac! Ale wiecie co to jeszcze nie jest najgorsze...

4. Najgorsza jest ignorancja... Otóż nawet jak sobie przecietny uzytkownik poradzi ze wszystkim (wszystko bedzie zafajeczkowane na zielono) to bardzo czesto myslac ze jest wszystko ok (bo jest ok w koncu wszystko na zielono) nie dostaje kasy. Czeka czeka az sie wqrwia i zapomina... Otoz teraz to PS nie wysle emaila sam ze: "screen name jest nie taki" czy "prosze wyslac dowod". Coraz czesciej powtarzaja mi sie przypadki ze moj zwerbowany gracz pisze mi ze juz miecha czeka na kase. Napisalem ticketa w jego imieniu to dostal w ciagu pare godz. heh nic nie chcieli. Tak jakby łaske robili i czekali na tego emaila. Nie wyslecie rowniez przypomnien do uzytkownikow ktorzy na jakims etapie sie zatrzymali i nie dokonczyli rejestracji. Macie juz ich za nieudacznikow? Czy klientow za duzo w stosunku do budżetu? Kryzys was dopadl czy co?

U mnie kapitał startowy dostało 94 osoby. Wypłaty mam 1015$. Wychodzi 10,7$ na lepka. Bo oczywiscie trzeba 15 punktow zdobyc a niektorym (30%) sie to nie udalo wiec wsio na marne bo ani grosza nie dostaniemy. Najwyzej ktos ma u mnie kolo 1000PRS pints. Wiec o (100$ za 5000 punktow moge pomarzyc) 10,7$ to 30zł. W stosunku do pracy jakiej musi wykonac uzytkownik nie wiem czy to jest duzo...

Narazie osobie ja zawieszam sobie program. Poczekam na opinie "kolegow" po fachu. Zobaczymy jak Polacy sobie radzą z robieniem sobie fotek itd...

8 odpowiedzi
AltairZiom

Zgadzam się za dużo roboty. Tym bardziej że sporo osób które nie maja styczności z pokerem ani z jakąś szerszą "ogarniętą" społecznością internetową np. ktoś z e-sportu. Jest nie ufna i np boi się wysłać swoje dane wraz ze zdjęciami na maila na jakąś stronkę za "niby" darmowe 50$ ;p

Bo takie panuje przekonanie że nie ma nic za darmo w dodatku mam wysyłać swój dowód to nara.

Ja osobiście jak ktoś sam chce spróbować to mu tłumacze i daje ref linka ale nie przykładam do tego wagi bo w pokera sami powinniśmy zarabiać a nie z jakiegoś tafu ;].

105$ TAF USER !

mazaq

Też się wypowiem, a co !

Mam zwerbowane ponad 250 osób w programie partnerskim PS.
Zebrało się tyle przez okres około dwóch lat. Z tego co widzę, to kiedyś ludzie ugrywali więcej SP, gdyż nie było tak skomplikowanego systemu weryfikacji danych przez PS. Niedługo będzie jeszcze trzeba potwierdzać adres zamieszkania i opinię rodziny nt. gry danej osoby w pokera.

Chciałbym zauważyć ,że mimo 'zawrotnej' liczby poleconych, tylko 90 z nich otrzymało w ogóle kapitał startowy. Oznacza to chyba, że są takimi tumanami, że nie potrafią rozwiązać quizu or something :f_eek:

Więcej nie chce mi się pisać, na poparcie moich słów rzucę tylko screenem.

salyk

Napisane przez AltairZiomJest nie ufna i np boi się wysłać swoje dane wraz ze zdjęciami na maila na jakąś stronkę za "niby" darmowe 50$ ;p

Zgadzam się z tym w 100% :D
Historia:

Chłopakowi koleżanki ze studiów pokazałem pokera, fajne, spodobało mu się, zarejestrował się... Gdy przyszło do wysyłania skanu dowodu, dziewczyna namówiła go, żeby nei wysyłał - bo będą mieli Twoje dane/bo wezmą na Ciebie kredyt/bo nie wiadomo co jeszcze z tym zrobią :D

Ja mu tylko pogratulowałem słuchania się dziewczyny :D
:f_cool:

tak na marginesie ;P

Jeżeli na czymś się dobrze znamy, to jest to bez wątpienia stwarzanie sytuacji typu 'Win-Win' dla naszych pracowników. Dlatego możesz dla nas pracować również w inny sposób: Polecaj nas nie tylko jako społeczność online, lecz także jako pracodawcę. Dzięki temu możesz nie tylko zapewnić znakomitą pracę swojemu przyjacielowi, lecz również przyczynić się do rozwoju PokerStrategy.com - a jako nagrodę otrzymasz na swoje konto promocyjne na PokerStrategy.com 2,000$, jeżeli Twój przyjaciel podpisze z nami umowę o pracę.

Można 2k$ zgarnąć :P

Napisane przez 150dolars
Znam bardzo dobrze okolo 15 podobnych portali do PS.

Możesz przesłać na maila przemo9ka@interia.pl nazwy tych portali?

murkins

150dolars
a postaw się na miejscu szefów PS jak byś ty rozdawał/inwestował w nowych graczy po 50$ w każdego to byś nie prosił o weryfikację??
nie było by wysyłania dowodu to znalazłoby się setki cwaniaków co by pozakładali konta na pół osiedla byleby dostać te 50$ :)
co do średnich to u mnie wychodzi jakieś 19.2$ na osobę która dostała kapitał
@Mazaq
moim zdaniem kiedyś było trudniej dostać kapitał poleconym powiedzmy rok temu odesetek potwierdzony/otrzymany kapitał był u mnie poniżej 20% teraz jest koło 27%...
no chyba że wy tylko wśród Polaków polecacie to w sumie nie dziwne _ugly:

yuntian

Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby.

1. Skomplikowany system rejestracji w porownaniu do obcojezycznych konkurencji... czyli tworzenie konta na PS oraz na platformie pokerowej, gdzie czesto aby uzupelnic szczegolowe dane trzeba szukac klikac na jakies depozyty itd, weryfikowanie emaila, pozniej przepisywanie loginu danej platformy na PS ale tak zeby sie nie popieprzylo ze screenname czy czym innym itd no ale dobra to idzie przelknac...

Jeśli mamy odnosić się jedynie do grupy polskich użytkowników, to nie wyszukiwałbym się tutaj skomplikowanego systemu rejestracji, a raczej problemów z czytaniem ze zrozumieniem. Wystarczy się skupić i postępować dokładnie według instrukcji. Poza tym taki gracz już po utworzeniu konta na PS ma możliwość zasięgnięcia pomocy na forum.

2. Quiz... Znam kilka osob ktore sam namowilem na gre... Grali wysmienicie na pewnym portalu internetowym za wirtualna gotowke (zasady identyczne na najwyzszych stawkach gra jest tam bardzo profesjonalna) nie jednego z was by rozlozyli... Ale nie znali profesjonalnych pojec... Wynik: Zdawalnosc srednio 3-4 raz mimo ze czytali artykuly... baaa kilku mowilo ze jakby nie znajdywali czesc odpowiedzi na quiz (niewazne gdzie) to calkiem by poplyneli...

Hm, nie mogli znaleźć odpowiedzi? Przyznam się, że quiz rozwiązywałem z odpalonymi kartami w FireFoxie i używałem jedynie opcji "Szukaj" przy odpowiedzi na pytania. Co do pojęć i umiejętności nabytych przy grze na wirtualne pieniądze... polemizował nie będę, ponieważ znowu może wywiązać się z tego wielka kłótnia - powiem tylko, że PlayMoney to nie to samo co RealMoney. Nawiązując jeszcze do tematu pojęć - ciężko uczyć się np. matematyki, fizyki, języków itp. itd. bez opanowania pojęć, które zostały stworzone, aby tą naukę przyśpieszyć. Fachowa terminologia jest wymagana wszędzie i jeśli decydujesz się na naukę strategii automatycznie zgadzasz się na ten warunek.

3. Skan dowodu osobistego! Teraz trzeba wyslac dwustronny skan dowodu oraz zrobić zdjęcie siebie trzymajacego w reku dowod... Znam bardzo dobrze okolo 15 podobnych portali do PS. Niektore lepiej niektore gorzej, Polowa nie daje bonusow Polakom ale zaden nie wprowadzil podobnej durnoty... Sam osobiscie mam cyfrowke ale sam tez ja czesto pozyczam bo wiele osob rowniez jej nie posiada... Ja osobiscie jakbym dostal emaila zebym takowe zdjecie wyslal nie wiedzialbym czy sie smiac czy plakac! Ale wiecie co to jeszcze nie jest najgorsze...

Tak jak napisał murkins, postaw się na miejscu szefów PS. Jak ja się rejestrowałem, trzeba było jedynie wysłać zdjęcie/skan dowodu (obydwie strony). Najwidoczniej i to nie powstrzymywało cwaniaków przed machlojkami, więc reguły zostały zaostrzone. Argument potrzeby posiadania cyfrówki do mnie nie przemawia - w obecnych czasach gadżetów i telefonów komórkowych z aparatami min. 2 megapixele zrobienie owych zdjęć nie jest problemem.

4. Najgorsza jest ignorancja... Otóż nawet jak sobie przecietny uzytkownik poradzi ze wszystkim (wszystko bedzie zafajeczkowane na zielono) to bardzo czesto myslac ze jest wszystko ok (bo jest ok w koncu wszystko na zielono) nie dostaje kasy. Czeka czeka az sie wqrwia i zapomina... Otoz teraz to PS nie wysle emaila sam ze: "screen name jest nie taki" czy "prosze wyslac dowod". Coraz czesciej powtarzaja mi sie przypadki ze moj zwerbowany gracz pisze mi ze juz miecha czeka na kase. Napisalem ticketa w jego imieniu to dostal w ciagu pare godz. heh nic nie chcieli. Tak jakby łaske robili i czekali na tego emaila. Nie wyslecie rowniez przypomnien do uzytkownikow ktorzy na jakims etapie sie zatrzymali i nie dokonczyli rejestracji. Macie juz ich za nieudacznikow? Czy klientow za duzo w stosunku do budżetu? Kryzys was dopadl czy co?

Rozumiem, można się irytować z tego powodu i pewnie podobnie bym reagował. Z drugiej strony PS jest dość dużym portalem z pokaźną liczbą użytkowników w praktycznie w całej Europie. Z tego co się orientuje, każde państwo nie ma swojej osobnej centrali wypłat - jest jedna, więc takie przypadki mogą się zdarzać z powodu nadmiaru zleceń.

Tak jak napisałem na początku - darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda. Jeśli ma się chęci, zapał i pomysł na programie "Zaproś przyjaciela" można trzepać całkiem dobrą kasę (pojęcie oczywiście abstrakcyjne - dla jednego 100$ miesięcznie to dobrze, dla drugiego 1000$) - co lepsze, nie trzeba nawet grać w pokera, aby na nim zarabiać. Dlatego też, jeśli pytasz, czy warto brać udział w tym programie, ja osobiście odpowiadam - jak najbardziej tak. Wysiłek włożony w werbowanie jest o wiele mniejszy niż potencjalne zyski. W końcu, jest mało miejsc czy możliwości, aby siedząc na dupie skosić 1015$, nieprawdaż? ;]

hellYeahEnT

wg mnie gra nie warta swieczki... Jedyne co sie oplaca to jezeli ma sie swoja strone z duza iloscia odwiedzin, bo samemu werbowac i szukac ludzi nie warto

damianpat

Odezwał się ten, który dziwnym trafem założył własną stronę i wcale jej tu nie reklamuje ;)

pozdro