Witam.przez internet kupiłem telefon Skype,a teraz myślę,że tylko mi się wydaje że kupiłem.Trzy tygodnie oczekiwania na przesyłkę to chyba przesada.Nie mogę nawiązać kontaktu,jestem przekierowywany na różne strony.Zastanawiam się nad zlożeniem zawiadomienia do Policji.Przedtem jednak chciałbym wyjaśnić sprawę.Czy ktoś z Tczewa mógłby mi pomóc?Chcę ustalić,czy firma istnieje,jeżeli tak to telefon do firmy.Dane firmy
TelcomNet
ul.30 stycznia 38B
83-110 Tczew

Witam jak wynika z moich wyszukiwań firma o której piszesz zakończyła swoją działalność, ale prawdopodobnie istniała i była zarejestrowana. Jeżeli wyczerpałeś wszystkie sposoby do tego aby zakończyć transakcję polubownie to uważam że sprawę należy skierować na policję.
Może Ci się wydawać, że pójście na policję to mordęga...
Ale jest zupełnie inaczej. Odzyskasz pieniądze bardzo szybko poprzez interwencję policji. Wystarczy zanieść im zrzuty ekranu, że kupiłeś ten przedmiot.
A jako niespodziankę, dostaniesz odszkodowanie od allegro po wysłaniu im skanu dotyczącego wszczęcia postępowania w sprawie oszustwa internetowego.
Nie baw się w telefony itp. nic nie zyskasz a tylko tracisz czas.
Dzięki wszystkim za odzew,szczególnie Endurx.Wygląda na to że padłem ofiarą szalbierza,lub jak kto woli zostałem zrobiony w rurę.Mam już pełną jasność co robić.Jeszcze raz dzięki.
[Treść Edytowana]
Witam,
Jak wiece tego typu umowy poprzez forum są absolutnie zabronione. Wszystko robicie tu na własną odpowiedzialność, a jeżeli którykolwiek napisze potem, że został oszukany, to osobiście wniosę o bana dla niego. Wyłącznie dział targowisko, wyłacznie aukcje przez allegro
Wątek zostawiam otwarty, gdyby ktos miał jeszcze coś do dodania w temacie
Pozdrawiam