Przejdź do forum
Cieplejsze rejony E...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Cieplejsze rejony Europy w zimie

14 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
1,585 Wyświetlenia
magda25uk
Oldschool Grinder

Cz :f_cool:
Pojawilo sie sporo fajnych ofert last minute i chcialabym gdzies skoczyc na przelomie stycznia i lutego, by odpoczac od deszczowego i ponurego uk, ale moj plan sie sypnal, bo mi paszport wygasl i Egipt albo Tunezja sa poza moim zasiegiem :facepalm:

W zwiazku z tym mala prosba. Moglibyscie polecic jakies cieplejsze miejsce w Europie, gdzie mozna by sie wybrac w czasie naszej zimy by zlapac troche slonca i temperatur 25+?
Z tego co sie zdarzylam zorientowac Cypry, Malty itd sa w styczniu/lutym pod wzgledem temperatur srednio przyjemne, wiec moze ktos ma jakis inny, ciekawszy patent na szybki, cieply urlop w Europie?

Dzieki :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
kloose
Elite Grinder

kanary imo

Odpowiedz
Cytat
thomaPL
Oldschool Grinder

geograficznie nie da rady ;)
musialbys zadowolic sie +18 i wtedy sa opcje na wysypy :)
poza tymi ktore wymienilas jeszcze cos w greckich
poludnie hiszpanii i portugalii tez okolo 15-20 zalezy jak powieje
ja bylem 18-23 luty na poludniu portugalii i mialem fart bo bylo 20-22 a wg standardow powinno byc 5 stopni mniej

Odpowiedz
Cytat
lebobtartybogramwkarty
PokerStrategist

Napisane przez kloose
kanary imo

potwierdzam.

Odpowiedz
Cytat
maciasowy
PokerStrategist

Curacao i Gujana Francuska należą do EU więc niepotrzeba paszportu, ale na taką wyprawę musisz z deczka trochę przygrindować na rushu :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
Marta
Poker Player

Gibraltar około +15C w styczniu. Lepsze to niż -15C w Polsce.

Odpowiedz
Cytat
magda25uk Autor wątku
magda25uk
Oldschool Grinder

Napisane przez Marta
Gibraltar około +15C w styczniu. Lepsze to niż -15C w Polsce.

A jak z opadami? I jak tam wyglada u Was sprawa zakwaterowania (pokoj dwuosobowy najlepiej suite, ale moze byc king size i najlepiej, zeby podgrzewany basen byl :D), bo zadne znane mi biuro nie proponuje Gibraltaru. A u sumie zobaczyc na zywo siedzibe PS - bezcenne :D

Odpowiedz
Cytat
maciasowy
PokerStrategist

Napisane przez magda25uk
A u sumie zobaczyc na zywo siedzibe PS - bezcenne :D

Marta chętnie Cię przekima u siebie bo dobra z niej kobieta :D

Odpowiedz
Cytat

ktoras z wysp kanaryjskich :heart:

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
Marta
Poker Player

Napisane przez magda25uk

A jak z opadami? I jak tam wyglada u Was sprawa zakwaterowania (pokoj dwuosobowy najlepiej suite, ale moze byc king size i najlepiej, zeby podgrzewany basen byl :D), bo zadne znane mi biuro nie proponuje Gibraltaru. A u sumie zobaczyc na zywo siedzibe PS - bezcenne :D

Opady - no właśnie, z reguły tutaj w okresie zimowym pada deszcz (może raczej powinnam powiedzieć: leje jak cholera), ale w ciągu ostatnich 2 lat obserwuję spadek dni deszczowych w porze zimowej. Dla przykładu, w ciągu tej zimy, mieliśmy tylko 1 tydzień mocnych opadów. Jak już pada, to właśnie tak w okresach 1-2 tyg. non stop. Teraz jest słonecznie, chociaż trochę chłodno (około 8 stopni rano, w ciągu dnia temperatura skacze do ~15-18C).

Jeżeli chodzi o zakwaterowanie, to znacznie bardziej opłaca się zostać po stronie hiszpańskiej, zamiast pakować się do Gibraltaru, gdzie jest drożej. Miejscowość przygraniczna nazywa się La Linea (tu mieszkam też i ja). Jest dobry hotel - AC hotel, noc ok. 50 EUR. Jeżeli szukasz tańszej opcji, w centrum jest sporo hosteli, np. Hostal Margarita, cena ok. 20-25 EUR/noc, albo jeszcze coś tańszego - Hostal Carlos - 12 EUR za łóżko.

Planujesz podróżować sama czy z kimś? :)

Odpowiedz
Cytat
magda25uk Autor wątku
magda25uk
Oldschool Grinder

Z mezem chcialam sie wybrac, tyle, ze opady i temperatura troszke mnie odstraszyly..
Za to przyciagaja ceny, bo porownujac do hoteli o podobnym standardzie w uk ceny wygladaja bardzo korzystnie (w sumie zycie na okraglo w tym hotelu kosztuje mniej niz wynajecie domu, w ktorym mieszkamy :D)
Wiec pewnie i tak zobacze ten wasz oslawiony biurowiec w sezonie letnim, bo patrzac na koszty utrzymania fajna opcja wydaja sie objazdowe wakacje z jednym, gora dwoma noclegami w danym miescie.

Wiec jakby interesowala Cie fucha jako przewodnik to wiesz _rolleyes:

Odpowiedz
Cytat

KrulikDwaPiecJuKej jaki bogacz :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
Marta
Poker Player

Napisane przez magda25uk

Wiec jakby interesowala Cie fucha jako przewodnik to wiesz _rolleyes:

Sie wie! ;)

A tak w ogóle, to wykrakałam. Dzisiaj zaczęło lać. :f_cry:

Odpowiedz
Cytat
Dreadman7
Oldschool Grinder

To może Fuertaventura? Wyspa należąca do Hiszpanii, u wybrzeży Afryki. Temperatura w styczniu to ~24stopnie w ciągu dnia i ~18 w nocy

Odpowiedz
Cytat