Przejdź do forum
Chcę kupić auto pot...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Chcę kupić auto potrzebuje pomocy ;)

57 Posty
41 Użytkownicy
0 Reakcje
3,952 Wyświetlenia
supersymmetry
Poker Player

Elo,
może najpierw warto rozważyć to co napisał Nomedes.

Jeżeli zdecydowanie nie to może Nissan 350Z. http://allegro.pl/nissan-350z-10000000-bezwypadkowy-jedyny-taki-i4013413451.html

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr
PokerStrategist

Może coś takiego? BMW e46 330Ci 231 km. Za ~40k znajdziesz zadbany egzemplarz. Moim zdaniem jeden z najładniejszych modeli. Podaba mi się bardziej niż te nowe.

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
Toluvel
PokerStrategist

Ja mam taką radę: pamiętaj, że to 50k PLN to nie jest koniec wydatków. Jak kupujesz pierwsze auto to imo lepiej kupić taniej i mieć bufor kasy na naprawę, koszty utrzymania itd. Poza tym, kupisz sportową bestię za 50k jako pierwsze auto i nie wyrobisz na zakręcie a potem żegnaj kaso ;] Ja bym coś kupił za 15-30k maks i wtedy sobie poszalał.

Co do marek: jedni lubią to, inni tamto. Ja np. słyszałem o BMW sporo negatywnego, ale prawda jest taka, że przy używanych liczą się konkretne egzemplarze. Wybierz to, co Ci się podoba (model) a poszukiwania skoncentruj na dobraniu idealnej sztuki - zero komisów itd, najlepiej od kogoś. Pamiętaj, że auta ze sportowym zacięciem bywają mocno "tyrane" przez swoich właścicieli. Gorąco polecam oględziny auta z mechanikiem, albo ekspertem - wprawne oko zauważy od razu, gdzie wóz był puknięty i co się psuje.

Moim zdaniem godne polecenia marki to różnego rodzaju Japończyki: Honda, Mitsubishi itd, plus Volvo. Te znam.

Powodzenia w wyborze pojazdu ;]

Odpowiedz
Cytat
Marciewicz
Oldschool Grinder

Ja na Twoim miejscu kierowalbym sie w strone limuzyn niz aut typowo sportowych chociaz to oczywiscie zalezy od upodoban i od tego do czego auto ma Ci slozyc.

Auta typu nissan 350 czy bmw 3 coupe to fajne autka ale w tej cenie mozna kupic auta o podobnych osiagach a o wiele lepszej wygodzie i wyposazeniu.
Podam z autopsji auta ktora ja uzytkowalem a mianowicie Audi a6 c6 i Bmw 540i e39.

Audi bardzo wygodne, dosyc nowoczesna linnia, w S-line bedzie miala sportowa nutke, naped quattro swietny na kazde warunki, silnik 3tdi po chipie ma swietne osiagi ale do typowo sportowej jazdy sie nie nadaje.

Drugie auto to Bmw 540i e39 po lifcie koniecznie w M-pakiecie. Powiem Ci szczerze ze jezdzilem w zyciu wieloma autami zarowno gorszymi jak i klasa premium ale zadne z nich nie laczylo w sobie tylu cech auta sportowego i wygodnej limuzyny. Silnik V8 to absolutna poezja zarowna dla ucha jak i pod wzgledem osiagow 6,4 do setki vmax 250 w automacie, do tego naped na tyl.
Pytales sie czy 6 do 100 to nie za duzo/malo dla osoby poczatkujacej ( pewnie tak:P) ale moc w tym aucie jest rozwijana tak rownomiernie od samego dolu ze naprawde nie boje sie go dawac prowadzic nawet kobietom ;). Takie auto jest do tego swietnie wyposazone, bardzo dobrze wyciszone i jakoscia wykonania bije na glowe wiele dzisiejszych aut klasy wyzszej. Wiec goraco polecam:)

Ale szukalbym takich aut za granica z pelna historia serwisowa bo w Polsce to 90% gnioty i skarbonki.

Pzdr

Odpowiedz
Cytat
baxx1989
Oldschool Grinder

-chrysler crossfire
-mazda mx5 hard top
-mini cooper S
-MB slk
-MB clk

Tak na szybko co przyszło do głowy :)

Odpowiedz
Cytat
Lonke777
PokerStrategist

Golf 4 zawsze jest dobrym neizawodnym wyborem

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr
PokerStrategist

Napisane przez Lonke777

Pisał, że nie chce nudnych aut bez polotu ;)

Odpowiedz
Cytat
szoker22
PokerStrategist

BMW E46 w wresji 330 i oczywiscie w pełnym m pakiecie dziekuje dobracnoc koniec imprezy

Odpowiedz
Cytat
matirix20
Oldschool Grinder
nommine
PokerStrategist

silnik tsi :yaoming :

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80
Oldschool Grinder

Napisane przez Marciewicz
Drugie auto to Bmw 540i e39 po lifcie koniecznie w M-pakiecie. Powiem Ci szczerze ze jezdzilem w zyciu wieloma autami zarowno gorszymi jak i klasa premium ale zadne z nich nie laczylo w sobie tylu cech auta sportowego i wygodnej limuzyny. Silnik V8 to absolutna poezja zarowna dla ucha jak i pod wzgledem osiagow 6,4 do setki vmax 250 w automacie, do tego naped na tyl.
Pytales sie czy 6 do 100 to nie za duzo/malo dla osoby poczatkujacej ( pewnie tak:P) ale moc w tym aucie jest rozwijana tak rownomiernie od samego dolu ze naprawde nie boje sie go dawac prowadzic nawet kobietom ;).

To wyłącz ESP, a zrozumiesz co znaczy ta moc.

Odpowiedz
Cytat
kosciasty
Oldschool Grinder

A moze cos takieg
http://allegro.pl/prestizowy-lexus-zobacz-jaki-i3996213811.html
na hybryde niestety 50k nie wystarczy :/

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez matirix20
Ja polecam takie coś :)

Pozdro

http://allegro.pl/vw-scirocco-160-km-salonpl-2011r-full-i3991802153.html

dojazdówka na przedniej osi :why:

Odpowiedz
Cytat
Lonke777
PokerStrategist

Napisane przez Lonke777

sory nie doczytalem :coolface:

Odpowiedz
Cytat
sz3sz
Elite Grinder

juz sie podjaralem ta e24, a tu kiera z prawej :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr
PokerStrategist

Napisane przez sz3sz
juz sie podjaralem ta e24, a tu kiera z prawej :ayfkm:

Ale zajebista jest, choć raczej szkoda takiego samochodu do codziennej jazdy. Ja bym kupił i podziwiał w garażu odpalając na weekend :truestory:

Odpowiedz
Cytat
Fiszu
PokerStrategist

Mysle, ze jednak Nomedes ma racje. Nie kupowalbym jako pierwsze auto sprzetu za tyle pieniedzy.

Odpowiedz
Cytat
Najczarniejszy
Oldschool Grinder

6 sekund do setki, dobry wynik. Imo na pierwsze swoje auto może to być dla Ciebie zgubne w skutkach, chociaż jeżeli sam zarobiłeś na to auto to myślę że masz głowę na karku i trochę wyobraźni.

Wybór masz kosmiczny, niestety też może być kosmicznie trudny. Bardzo dużo nie uczciwych sprzedawców, z miejsca polecę Ci aplikacje (jeszcze jej nie testowałem, podobno działa).
Link do apki w spojlerze:

Spoiler

Aplikacja mobilna Generali to innowacyjne narzędzie, które jako jedyne na rynku pozwala kierowcom skalkulować wysokość składki ubezpieczeniowej, a także sprawdzić historię szkodowości samochodu oraz jego szacunkową wycenę.
http://www.generali.pl/aplikacja

Sam nie wiem co wybrałbym, ale ostatnio byłem zakochany w alfie romeo, kolega ma Alfe GT, byłoby Cie stać na takie dwie i jeszcze na OC/AC/NW byś do nich kupił ;P

Zdjęcia:

Spoiler

Auto którego nie było by Ci szkoda oraz jakby Ci się nie spodobało, zawsze mógłbyś odsprzedać mi po dobrej cenie :coolface:

Jak sam wymieniłeś Imprezę oraz Lancera, są to świetne samochody,żeby się nie powtarzać polecę ich rywala.. Porsche:

Porsche 911

Ten temat to nie jest przypadkiem trolling jakiś? :coolface:

Odpowiedz
Cytat
Lonke777
PokerStrategist

Ale kocur :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr
PokerStrategist

hahaha 911 za 15 koła :coolface: