Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Champions League

21 Posty
15 Użytkownicy
0 Reakcje
3,369 Wyświetlenia

Wczoraj Arsenal dostrało po dupie...

Najgorsze jest to że w obydwu meczach nie dostali należącego im się karnego :/, Liverpool znowu jakimś cudem i fartem dojdzie do finału. Szczerze mówiąc dość mam już tego średniego zespołu w finale Champions League, który w lidze nie ma najmniejszych szans zająć 3 miejsca, ciągle tylko czwarty i czwarty... Jedno co trzeba przyzanć Liverpoolowi to że ma Torresa i Beniteza, no i oczywiście Gerard wódz czerwonych... Lecz nie da się ukryś że Liverpool jest z tych efektywnych a nie efektownych drużyn i nad tym ubolewan najbardziej...

1 Półfinał: Chelsea - Liverpool - czy powtórzy się półfinał z przed 2 lat gdzie Liverpool wygrał po bramce której nie było? Czy może góre weźmie drużyna w której trenerami są Terry, Lampard i Drogba, a Grant siedzi na ławce i powdziwia grę "swoich" podopiecznych...

MU - Roma - czy wreszcie MU uda się awansować do półfinału, ten sezon pokazuje że MU jest naprawdę mocne i może celować w 1 miejsce tegorocznej Champions League, Roma niestaty bez Francesco "Boga" Tottiego nie ma najmniejszych szans przeciwstawić sie czerwonym Diabłom zwłaszcza na "Old trafford". Smutne ale prawdziwe...

Barca - Shalke - Czy będzie największa sensacja Champions League i Barca polegnie u siebie z Shalke? Forma zespołu z Katalonii jest w opłakanym stanie, w lidze o mistrzostwie mogą juz tylko marzyć, jedyną szansą na jakiś splendor w tym roku to wygrać Lige Mistrzów. Wszystkie znaki na niebie wskazują, że jednak mobilizacja na dzisiejszy mecz weźmie góre i poradzą sobie z solidnym aczkolwiek przecietnym jak na ten etap zespołem jakim jest Shalke...

2 Półfinał zapowiada się - MU - Barca - i to wydarzenie gdyby Barca grała na swoim poziomie można by okrzyknąć przedwczesnym FINAŁEM !!! To będzie niezapomniany spektakl, 2 drużyny ekstremalnie ofensywne, z siłą w ataku wykraczającą poza wszelkie schematy i bariery... Tylko czy obie awansują do półfinału?

piszcie co myślicie....

20 odpowiedzi
deltoos

Ja to widze tak:
Barcelona, mimo swojej nienajlepszej dyspozycji powinna sie ostro zmobilizować. Shalke to moze nie jest przeciwnik z najwyzszej półki ale oni sa w tej sytuacji, ze naprawde nie maja nic do stracenia, zajscie tak daleko w LM to i tak ogromny sukces. Takze mysle, ze shalke moze ostro zaatakowac i jak Barca nie bedzie odpowiednio skoncentrowana/zmobilizowana to moze sie to zakonczyc niespodziewanie. Ogolnie jednak bym stawial na Barce, bo zazwyczaj w waznych momentach nie wymięka.

Drugi mecz, MU - Roma.. Tak jak wspomniales Gienius, bez Tottiego Roma ma jak dla mnie bardzo marginalne szanse. Na dodatek MU gra naprawde rewelacyjnie i mysle ze oni zdobeda tytuł mistrzów. Nic dodac nic ujac :P

W finale szczerze wolałbym zobaczyc mecz Barca - Liverpool/Chelsea, raczej nie chcialbym ogladac starcia ligowych druzyn. Ale jak bedzie? Duzo wyjasni sie juz dzisiaj :)

Pzdr

Castro080

Co do Liverpoolu to masz racje, że w lidze im nigdy nie idzie. Ale w champions league to w ogóle inna drużyna, więc nie wiem czy to taki średniak. Mi osobiście sie ich mecze w LM podobają. A co do tej bramki z Chelsea to chyba jednak wpadła no ale mniejsza z tym (a tak po za tym to nie lubie Chelsea ;) )

Chelsea niby ma taki wypasiony skład, a tak jak już powiedziałeś trenera nie ma i drużyna nie istnieje, (1-2 z Fenerbahce to jest śmiech na sali jak na takie gwiazdy)

O ManU to nie będę pisał bo jestem ich fanem, ale w tym sezonie to na prawde nie ma mocnych na nich. Półfinał z Barcą to może będzie fajnie wyglądał ale może sie też tak zdarzyć że będą sie badać na wzajem goli nie będzie :(
Ale pierwszy wariant jest bardziej prawdopodobny =)

No nic nam więcej nie pozostaje tylko czekać na mecze.

PS. Współczucia dla Arsenalu za taki mały maraton 3 mecze z Liverpoolem pod rząd a na koniec w tą sobotę ManU (już zacieram ręce) :P :P :P

Castro080

==> Deltoos - Czemu nie chciałbyś oglądać starcia ligowych drużyn?
Nie mów że Ci sie nie podobały mecze Arsenal-Liverpool, Liverpool-Chelsea.
Tylko Angielskie drużyny coś pokazują w tej LM ( no i jeszcze Barca ;) )
Więc Angielski finał byłby tu jak najbardziej sprawiedliwy.

Pozdro

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

ta w sobote MU - Arsenal i chyba Milan - JUVE !!!

podobała mi się bardzo gra arsenalu w tym sezonie, szkoda, że odpadli. Teraz to chyba największe szanse na wygranie LM ma MU.

deltoos

Wczorajszy mecz Liv - Ars podobał mi sie i to bardzo! Szczególnie, że bardzo lubie Arsenal i ich gre. Bardziej mi chodzi o to, ze chcialbym zobaczyc cos swiezego, nowego. Jednak jesli bedzie to "angielski" finał to nie bede płakal, bo mecz na pewno bedzie dobry :)
Peace

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

MU zagrał "dno", od początku do końca na 0:0 :/. Po tym meczu mam nadzieje że Barca wygra w Manchesterze i to wysoko, żeby skarcić taką taktykę Fergusona...

Co do Liverpool'u to Risse żal żal żal, i plan Beniteza "w pizdu", ale mimo tego jestem za "Czerwonymi" bo niebiescy to nie drużyna, która itak po zakończeniu sezonu sie rozsypie i Grant bedzie musiał ją na nowo układać bez największych gwiazd...

kfas

Grant, albo i nie Grant... mysle, ze znow moze dojsc do zmiany trenera. Na posade czeka przeciez paru fachowcow.
MU wczoraj pokazalo totalny antyfutbol, nie zasluguja nawet na polfinal, wiec co tu mowic o finale.. No ale na Old Trafford moze byc Barcie ciezko.

Anyway Visca el Barca!

No panowie finalistów już znamy Manchester Utd czy Chelsea ? ja osobiście jestem fanem Barcy no ale trudno odpadła, w finale tak naprawdę nie jestem za nikim choć nigdy nie przepadałem za Chelsea więc jestem minimalnie po stronie Man Utd

Castro080

Jak już mówiłem to jestem fanem ManU, więc wiadomo za kim jestem w finale.
A Chelsea nienawidzę przez to, że ten pieprzony rusek ich wykupił i psuje piłkę nożną. X(

PS. Tak po za tym rusków jeszcze bardziej nie lubię X(

flogum

Jako kolejny fan Man Utd również liczę na "czerwone diabły" :D

Pozdrawiam

Nie kibicuje żadnej z drużyn, które są w finale, ale będą trzymał kciuki za MU z racji tego, że powracają do korzeni futbolu prezentując futbol totalny, wyważony i przede wszystkim piękny dla oka.

No może nie zachwycają tak jak barca 2 lata temu, nie są tak widowiskowi, ale pomimo tego będę im kibicował.

macromia

Mało piłki już oglądam, ale na pewno wolałbym żeby wygrał ManU.

No to ja jak większość ludzi z forum także jestem za ManU :P :P Oby te laki z londynu dostały z 5-0 :D :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

na przekór moim ziomkom z osiedla i przeciw Anglikom :D kibicuje Chelsea ... :)

Zdaje się, że to dziś! Nie jestem wielkim fanem futbolu, ale finał CL lookne z przyjemnością:D Jakieś typy?? Ja stawiam na Juventus!

:D

kaczuba

Dokładnie dziś wieczorem! :D
Ja z kolei nie jestem fanem żadnej z występujących drużyn, jednak mimo wszystko moim typem jest skromna, być może po rzutach karnych (Petr Cech :D) wygrana Chelsea (maggman - Juve nie da rady ;))

GLORY!!!GLORY!!! MANUTD!!!

MoroP

Zacięta rywalizacja się zapowiada, nawet booki dają podobne kursy 2,4 MAN vs CHE 2.9