Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Bojkot PepsiCo.

36 Posty
26 Użytkownicy
0 Reakcje
3,106 Wyświetlenia
imfar

Na stos z Pepsi!

Naprawdę fatalne źródło informacji sobie wybrałeś. Aż mnie ciarki przechodzą jak widzę co ludzie czytają.

Już bym wolał czytać Fakt i Super Express :)

Spoiler

Bojkotować konie :rage:

Odpowiedz
Cytat
levuschytrus

Napisane przez Huricano
Szok. Niedowierzanie. Jeszcze trochę i się okaże, że dodają mięso do parówek.

No way !!! :fuckyeah

_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
IceWhoo

Napisane przez sickpastor
jak w sklepie nie ma coli to z czym niby mam łychę mieszać ? ;)

Zapytaj najpierw Szkota jak to się pije.

Odpowiedz
Cytat
galer

Napisane przez IceWhoo

Tak jak smakuje.

Co do tematu, to ja ogólnie już się dawno przestałem oszukiwać co do tego jakie żarcie jem.
Tam gdzieś kurczaki trzymają w maluteńkich klitkach, gdzieś gęsi rurami karmią żeby puchły, tutaj jakaś sól z odpadów, "naturalne" warzywa i owoce psikane jakimiś paskudztwami itd. itp.
Jemy straszny shit i często pokarmy dla zwierząt mają lepszy skład niż te dla ludzi.

Odpowiedz
Cytat
boxer82

ze sprite

Odpowiedz
Cytat
Klapslock

dobrą łyche pije się czysta i bez lodu, mieszanie jej z czymkolwiek to profanacja... :fdrink ale podobno ze spritem jest niezła

Odpowiedz
Cytat
Klapslock

Napisane przez imfar
Naprawdę fatalne źródło informacji sobie wybrałeś. Aż mnie ciarki przechodzą jak widzę co ludzie czytają.

Ja akurat uważam że człowiek, który chce uchodzić za inteligenta, powinien czerpać informacje z różnych źródeł, od GW i TVN po ND i TVTrwam, a następnie samodzielnie wyciągać wnioski.
Ktoś kto czerpie informacje tylko z jednego źródła jest łatwy do zmanipulowania.

PS. ponieważ ja sam nie mam czasu na czytanie/oglądanie/słuchanie wszystkiego już dawno wszelkie sensacje traktuję z dystansem i najpierw zadaję sobie pytanie co autor chce osiągnąć publikując tę czy inna informację..

Odpowiedz
Cytat
Klapslock

Cytat z dyskusji pod artykułem powinien wyjaśnić całą sprawę:

"Autorzy artykulu nie maja rowniez pojecia o tym, czym sa stabilne linie komorkowe oraz kompletnie nie rozumieja co naprawde zrobila firma Senomyx. Ta uzywala komorek HEK (raz wyprowadzonych z embrionalej nerki i pasazowanych od 40 lat w tysiacach laboratoriow na swiecie) do ekspresji ludzkich receptorow smaku, ktore sygnalizuja za pomoca zmiany gradientu jonow wapnia wewnatrz komorek. Do komorek nasyconych fluorescencyjnym indykatorem jonow Ca2+ dodawano bialka - kandydatow na slodzik i wybierano te, ktore powodowaly mobilizacje wapnia. Nie ma to nic wspolnego z zabijaniem dzieci nienarodzonych. Co do samych komorek HEK, w pracach zrodlowych nie znalazlem zadnej informacji czy hodowla pierwotna zostala zalozona z tkanek plodu abortowanego czy z tkanke plodu poronionego naturalnie (slowo abortion oznacza obydwa przypadki w jezyku angielskim). Jesli byl to plod abortowany to rowniez nie wiemy czy aborcja nie odbyla sie z przyczyn medycznych, np. konieczosci ratowania zycia matki w obliczu patologicznej ciazy. Warto nadmienic, ze same komorki HEK wg. analizy cytogenetycznej sa triploidalne, co pownno dac do myslenia.... Nie ma wiec zadnch dowodow nawet na to, ze komorki pozyskano na drodze zaplanowanej w tym celu aborcji. A ze linia HEK293 powstala na Uniwersytecie w Leiden w latach 70-tych, jest malo prawdopodobne aby jakakolwiek komisja etyczna zezwolila na taki proceder. Zapewne tkanki niezywego plodu pobrano na tej samej zasadzie, na jakiej pobiera sie organy do przeszczepu. Co wiecej, linia komorkowa sluzyla celom niekomercyjnym a jej istnienie przyczynilo sie m.in. do odkrycia mozliwosci transfekcji endogennym DNA, co jest kamieniem milowym w takiej dziedzinie jak terapia genowa."

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez galer

Napisane przez IceWhoo

Tak jak smakuje.

this :) ta sama zasada jak ktoś pije wódkę zamiast w shotach to w drinkach - zapytaj Polaka / Rosjanina jak to się pije.
Śmieszy mnie idealizacja tego typu.

Anywayz - dla mnie kiepskie prowo jeśli chodzi o artykuł, bardziej porusza mnie temat poziomu szkodliwych pierwiastków u ryb. Spróbujmy znaleźć morską rybę bez śladów rtęci...

pzdr

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Płody, płody, płody
Wrzucam was do wody

Odpowiedz
Cytat
szok38

Napisane przez levuschytrus

Napisane przez Huricano
Szok. Niedowierzanie. Jeszcze trochę i się okaże, że dodają mięso do parówek.

No way !!! :fuckyeah

_thumbsup:

Dokładnie Tak. I proszę mnie nie mieszać w te sprawy . Nie mam nic wspólnego z mieleniem dzieci przy produkcji zapojek . Parówki z mięsem również na oczy nie widziałem _mad: .

Odpowiedz
Cytat

pije dalej zwlaszcza, ze lubie bardziej pepsi od coli :nh

Odpowiedz
Cytat

Dla tego pije tylko cole z biedronki. :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
kamil90

ze sprajtem xD

Odpowiedz
Cytat
Drus92

Napisane przez kamil90

ze sprajtem xD

Szprajt is rajt!

Odpowiedz
Cytat
Drus92

Napisane przez EndWgw
Dla tego pije tylko cole z biedronki. :pokerface:

:nh :nh :nh :nh Przynajmniej jest czym w razie czego grilla rozpalić :nh :nh :nh :nh

Sorry ja już o wódzie myślałem :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Odpowiedz
Cytat