Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Blogi Adminów

9 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
817 Wyświetlenia
JacekPL

Planujemy z simoo rozpocząć skromne blogowanie.

Ponieważ obaj nie jesteśmy skażeni kreatywnością, prosimy Was o kilka wskazówek. Odpowiadajcie na wszystkie, lub wybrane pytania, a my już potem zrobimy resztę. To być może będą blogi szyte na miarę ;) ;)

1. Czy warto, abyśmy pisali blogi?

2. Czy będziecie je czytali?

3. Czy interesuje Was nasza kariera pokerowa?

4. Czy interesuje Was to, jak pracujemy?

5. Czy interesuje Was to, jak się odnajdujemy w hiszpańsko - gibraltarskim środowisku?

6. Czy interesuje Was jeszcze coś, o czym moglibyśmy pisać, a nie wpadło nam to do głowy?

JacekPL & simoo

8 odpowiedzi
PiotrekToJa

JA odpowiem za siebie
6 x TAK
W końcu admini są także użytkownikami forum i powinni korzystać z jego dobrodziejstw. Ja na pewno będę czytał wasze blogi z zaciekawieniem.

Masqb

IMO najważniejsze pytanie to:

Czy będziecie je pisali? (więcej niż 1post na 2 miesiące)

Co do twoich pytań to odpowiedź jest raczej oczywista xDD

JacekPL napisał
...
5. Czy interesuje Was to, jak się odnajdujemy w hiszpańsko - gibraltarskim środowisku?
6. Czy interesuje Was jeszcze coś, o czym moglibyśmy pisać, a nie wpadło nam to do głowy?

JacekPL & simoo

ad. 1) Oczywiście, że warto. Jak już ktoś na forum napisał, co Was nie zabije, to Wam nie zaszkodzi.
ad. 2) Z miłą chęcią, już się nie mogę doczekać komentowania Waszego bujnego życia na Gibie.
ad. 3) Jedynie o tyle, abym wiedział gdzie gracie i mógł omijać te pokerroomy syerokim łukiem. No ale czasami wklejenie jakiegoś ciekawego rozdania na pewno nie zaszkodzi.
ad. 4) Tu proszę o duuuużo szczegółów, przebieg dnia, kłótnia z szefem, wyładowanie się na podwładnych. No i co robicie, jak nic nie robicie, czyli nie piszecie ani artykułów, ani na forum.
ad. 5) Owszem. Niech wszyscy Ci, co myślą, że jak się wyjedzie za granicę to można zbić kokosy, niech wiedzą, że też trzeba zapłacić za prąd, gaz, mieszkanie. Może to być całkiem dobry przewodnik po południowej Hiszpanii.
ad. 6) Pewnie, że mnie jeszcze coś interesuje. Można tam się napić Żywca, takiego prawdziwego, a nie podróby??

Poza tym, jak już zaczniecie, to bardzo bym prosił o regularność (nie cierpię tego słowa).

Wietrzący sensację,
dohpaZ

JacekPL napisał
Planujemy z simoo rozpocząć skromne blogowanie.
Ponieważ obaj nie jesteśmy skażeni kreatywnością, prosimy Was o kilka wskazówek. Odpowiadajcie na wszystkie, lub wybrane pytania, a my już potem zrobimy resztę. To być może będą blogi szyte na miarę ;) ;)

JacekPL & simoo

1. Pewnie!
2. Tak. Tylko piszcie je na forum, a nie w blogach, jak zwykli uzytkownicy, zeby mozna bylo latwo komentowac, cytowac itd itp
3. Tak. Co gracie, gdzie gracie, jakies cele miesieczne, wykresy, ciekawe rozdania, postepy.
4. Pewnie, ze tak. Jestem bardzo ciekaw, co Wy tam faktycznie robicie przez te 8h i jaki macie wplyw na decyzje podejmowane w firmie. Fajnie by bylo, gdybyscie przynajmniej ogolnikowo byli w stanie opisac aktualne pomysly i wdrazane projekty. Co robia inni pracownicy? Jaka jest struktura firmy? Kto jest odpowiedzialny za rozmowy z P-Stars w sprawie przypisywania istniejacych kont do PS? Imie, nazwisko, adres i telefon poprosze :)
5. Pewnie. Co robicie po godzinach, gdzie i jak imprezujecie, gdzie jezdzicie na wakacje, czy zlosliwi sasiedzi wrzucaja Wam meduzy do Waszych basenow? Pelna inwigilacja!
6. Co jakis czas jakis luzny temacik, Wasz prywatny ranking piw np, co to jest squash i takie tam :)

No i tak jak dohpaZ napisal, regularnosc, wazna sprawa. Bez tego cale zamieszanie nie ma sensu.

JacekPL Autor wątku
JacekPL

Dzięki za pierwsze gorące odpowiedzi,

Wszystko weźmiemy pod uwagę (przynajmniej a obiecuję ;) ).

Nie wiem tylko, czy da się prowadzić te blogi na forum. Może być ciężko.

Ale jak się nie da, to stworzymy specjalne wątki, w których będziecie mogli komentować nasze regularne wpisy.

JacekPL napisał
Nie wiem tylko, czy da się prowadzić te blogi na forum. Może być ciężko.
Ale jak się nie da, to stworzymy specjalne wątki, w których będziecie mogli komentować nasze regularne wpisy.

Jesli problemem jest szefostwo to moze jakas mala ankieta w tej sprawie? Zawsze to jakis dodatkowy atut bedzie (o ile wyjdzie, ze na forum lepiej :)). A w dziale Blogi, przy kazdym Waszym grubszym wpisie mozna walnac temat (np "OMG, przenosza nam centrale na Alaske...") i linka do forum i odpowiedniego posta :P

ad. 6) Czemu Gibraltar, a nie np. Andora? I czy widać stamtąd Afrykę? I czy tłoczno jest w tym Gibraltarze?

JacekPL Autor wątku
JacekPL

Afrykę oglądamy codziennie z okien naszych domów, w drodze do/z pracy!

Już się do tego widoku przyzwyczailiśmy!

W Gibraltarze bardzo tłoczno. Tłum Hiszpanów codziennie rano goni przez granicę do pracy, po południu wraca do domu.

Zresztą nie tylko Hiszpanów.........

Ciąg dalszy w blogu ;) ;) ;)