Nie mam zamiaru siać paniki czy cokolwiek, jeśli ktoś o tym pomyśli. Chciałbym raczej żeby to był wątek wymiany spostrzeżeń na temat bezpieczeństwa trzymania rolla w dolarach. Czytam już od dłuższego czasu takie rzeczy i nachodzą mnie myśli, że podobnie jak w przypadku FTP, w pewnym momencie możemy obudzić się z kontem wypełnionym nic nie znaczącą walutą. Ja jednak nie znam się na ekonomii ani trochę, nie mam też żadnego doświadczenia, które pozwoliłoby mi chociaż trochę przewidzieć sytuację, wobec tego może ktoś wypowie się jak się zabezpiecza. Przenieść się na euro? Nie uśmiecha mi się to, bo nie znajdę na euro roomach tak soczystych gierek jakie teraz mam w dolarach. Poza tym euro choć stabilniejsze, to też nie wzbudza mojego zaufania, patrząc na sytuację niektórych krajów i podobieństwo do Stanów, jeśli chodzi o jej naprawę. Regularnie wypłacać i trzymać pieniądze w skarpecie w PLNach zostawiając sobie te paręnaście BI na koncie roomu?
Główne pytanie wg. mnie sprowadza się do tego ile czasu jeszcze Stany będą w stanie utrzymać swoją pozycję i bezkarnie robić to co robią.
Aha, nie wiem też czy wybrałem dobry dział, jeśli nie to sory i proszę o przeniesienie.