Przejdź do forum
Ankieta tygodnia - ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jakie filmiki mają dla Ciebie większą wartość edukacyjną? Sonda została utworzona na lut 04, 2009

[Zamknięte] Ankieta tygodnia - filmiki

29 Posty
27 Użytkownicy
0 Reakcje
2,143 Wyświetlenia
mlooody88
Oldschool Grinder

Oba rodzaje mają swoje plusy i minusy więc powinno być i trochę jednego i drugiego ;)
A co do session review to myślę iż ciekawą opcją było by gdyby trener dostał film od jakiegoś zwykłego gracza. Mógłby wtedy analizować grę, mówić jakie zagranie było by optymalne na daną chwilę a gdy ten gracz rozegrał w inny/ gorszy sposób trener by mówił jak wydostać się z tarapatów :)

Olorion
BlackMember

session review na 4 stolikach wymiata :P

cos jak tu

http://www.pokerstrategy.com/video/3274

Uważam, że filmiki SESSION REVIEW hasenbratena powinny służyć za przykład dla polskich trenerów.

Rozbicie poszczególnych aspektów gry i poparcie ich przykładami, pokazywanie WYBRANYCH i CIEKAWYCH rąk i szczegółowe ich omawianie. Można w ten sposób przekazac o wiele więcej wartościowych informacji, w tym samym czasie jaki zajmuje film live. Oprócz tego filmiki tematyczne (np. overpary, TPTK, silne drawy, gra w 3betowanym pocie itp.). Jest jedno ale - wymaga to większego wysiłku.

Filmiki LIVE jedynie sprawiają wrażenie ciekawych, jednak jest to powierzchowne. Wydaje nam się jedynie że jest ciągła akcja, a tak na prawdę trener gra 20% wszystkich rąk w filmiku - reszta czyli 80% czasu posięcona jest na oczekiwanie na karty.

Pozdrawiam.

60 live/ 40 SR :P

filmiki tematyczne to super sprawa! tylko trzeba by wycinac fragmenty z filmow, potem montowac.. ogolnie duzo roboty ale imo warto:) jak ktos ma czas:P

Session review.

Wolę sessoin review a dlaczego ?
Ponieważ chciałbym poznać tok rozumowania trenera przy podejmowaniu kolejnych decyzji a na to potrzeba czasu i w/g mnie lepiej dokładnie przeanalizować jedno rozdanie niż przelecieć 10 z grubsza.
Czy jest mozliwość nagrywania filmików tematycznych ? np. wojna blindow, obrona blindów i atak na blindy
Chodziłoby mi o coś takiego żeby z filmików wyciąć tylko te rozdania w których występuje dany temat i je omówić. Myślę że to by miało dużą wartość szkoleniową.
pzdr

PLxxx
Elite Grinder

Live 2 max 4 stoly, wiecej czasu jest na omwianie lini grania oraz analize przeciwnikow

kfas
Elite Grinder

Typuje post uzytkownika 'tonka78' do posta miesiaca. Parodia :D

tonka78 napisał
wiekszość session review to wybrane rozdania które akurat na flopie dały co najmniej dwie pary i trener nawija przez pięć minut jaki on to jest mądry i że dlatego trzeba robić call z Q6s

?( Pokaż mi tylko jeden filmik, w którym tak jest.

proszę bardzo:
3 miuta 30 sekunda

tonka78 napisałA tak btw może jakiś trener pokusiłby się o pokazanie jak grać np 12 i więcej stołów naraz?

To proste: opanuj grę na 100% i nie będziesz miał z tym najmniejszych problemów.

Ty pewnie opanowałeś na 100% (fenomen na skale światową!?) i chętnie bym się od Ciebie nauczył, tylko, że zamiast wstawić filmik, albo powiedzieć chodziaż że Ci się nie chce, to napiszesz pewnie coś w stylu: bez komentarza... wysil się i odpowiedz na pytanie, albo nic nie pisz jak masz pisać nie na temat.
PS: @kfas parodia to twój post, o co ci chodzi człowieku? po prostu mam inne zdanie o filmikach i wyraziłem swoją opinię, nikogo nie obrażając a ty mi tu zaczepki szukasz