Napisane przez Juniorski90
Ten symbol to nie cyrkiel z okregiem tylko po prostu V pochodzace z V for Vendetta czyli komiksu i filmu, z ktorego miedzy innymi zostala zaczerpnieta maska anonymous. Komiks powstal w 1982r.
Ponizej okladka z 88r.

Znak Zorro to pewnie tez dla ciebie jakis spisek zydow.
Wiem skąd pochodzi ten symbol. Ja przedstawiłem swoją interpretację, która być może jest błędna. Co do tego iż garnitur i otoczka czarno-biała jest symbolem szachownicy, która występuje u masonów, trochę jest to interpretacja bardzo szeroko i idąc tym tropem można dużo rzeczy nawet z naszego własnego życia pod do podpiąć.
Dam jeszcze raz linka Anonymous
Wytłumacz mi w takim razie czy tutaj również podjąłem się nadinterpretacji. Ja w tym filmie dostrzegam trzykrotną wstawkę nie mającą związku z pozostałą treścią- oko w piramidzie. Symbol w takich klipach nigdy nie będzie pokazywany wprost, ale osobiście ja widzę w tym obrazku tylko to. Chyba że zaproponujesz coś innego albo ktoś inny, zawsze jestem otwarty na różne poglądy. Nie mówię że w 100% są źli, jest zbyt mało informacji na ten temat. Należy sobie zadać pytanie również dlaczego oni to robią. Ok, faktycznie rządy nam się nie podobają, ale w ich wystąpieniu widać, że chcą zatrzeć różnicę pomiędzy wszystkimi, każdy jest równy. Niby prawda ale co to ma na celu? Następnie niby takie ważne dane ujawnili. Jakie pytam? Wszystko było dostępne w internecie cały czas. Media wykreowały obraz- gdyby nie Anonymous nie dowiedzielibyśmy się o ACTA. Dla mnie conajmniej dziwne. Grożą ujawnieniem tajnych danych. Miały być przedwczoraj, wczoraj może dziś? Myślicie że inne państwa nie bałyby się ujawnieniem tajnych dokumentów? Pozwoliłyby tak tej grupie swobodnie walczyć?
Co do Żydów bardzo ciekawy temat. Proponuje przejrzeć sobie historię największych na tym świecie, zarówno w świecie finansów jak i polityki. Większość z nich jest Żydami, ma powiązania z Izraelem. Coraz powszechniejsze jest żydomasonerii, ale to kolejny temat rzeka która odbiega(choć chyba niekoniecznie tak daleko jakby się wydawało) od tematu