Przejdź do forum
9/11 truth, żyjecie...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

9/11 truth, żyjecie jeszcze?

46 Posty
19 Użytkownicy
0 Reakcje
4,095 Wyświetlenia
mik1984 Autor wątku
mik1984
Oldschool Grinder

Napisane przez piwcuk

Napisane przez mik1984

Napisane przez piwcuk
Ale skoro to temat tylko dla ekspertów, to nie znajdziesz na tym forum kogoś kto będzie to wystarczająco ogarniał, chyba, że eksperci to Ci co bazują na "ktoś powiedział, ktoś coś widział"

Skąd wiesz, że nie? Na forum tego rozmiaru powinno być co minimum kilkaset osób co od wielu lat siedzi głęboko w temacie. Temat jest fascynujący i aż byś się zdziwił ile osób jest w nim wysoce obeznanym.

a nie wiem, wydawało mi się, że pokerzyści to ludzie, którzy rozsądnie dysponują czasem, ale faktycznie, nie mi oceniać co kogoś fascynuje. W każdym bądź razie nie wiem co to znaczy być ekspertem w tej dziedzinie, obejrzeć wszystko co jest na youtubie i przeczytać analizy inżynierów budownictwa?

Jak się obeznasz w temacie, to będziesz wiedział o czym ja mówię oraz wielu innych, i będziesz potrafił rozróżnić. Dopóki wiesz o temacie tyle co teraz, to mogę dla Ciebie mówić równie dobrze zapomnianym dialektem Azteków.

Odpowiedz
Cytat

Proponuję wam mały eksperyment.

Wykasujcie z myśli wszystko, co wiecie o zamachach z 11 wrześnie. Od tego czasu nie korzystajcie z Internetu. Swoją wiedzę czerpcie z magazynów i pism naukowych. Zdziwicie się może, ale w pismach naukowych nigdy nawet nie rozważano możliwości opublikowania artykułu spiskowców-oszołomów, natomiast są dziesiątki analiz ludzi rozsądnych.

O wpływie mass mediów na wymyślanie coraz ciekawszych teorii spiskowych doskonale opisał Juan Castillon w książce "Panowie świata - dzieje teorii spiskowych". Pozwolę sobie zacytować:

W odcinku zatytułowanym „Wielki Homer" główny bohater wstę­puje do pewnego tajnego i tajemniczego zakonu - Starożytnego Sto­warzyszenia Kamieniarzy - i przez serię nieszczęśliwych wypadków zo­staje jego światowym liderem. Fred Flintstone także był członkiem loży i jest to jeden z punktów, w którym możemy dostrzec różnicę po­między dwoma pokoleniami. Zakon Wodnych Bawołów, Water Buf-faloes, do którego należą bohaterowie Flintstonów, był związkiem braterskim, wzorowanym na rotarianach czy The Elks, podczas gdy Kamieniarze zapożyczyli ceremoniał i główne cechy z tego, co legen­da raczej niż historia przypisuje Iluminatom. Zgodnie z pijacką pie­śnią Kamieniarzy, będącą katalogiem legend miejskich i tajnych mitów, w które wierzy tylu Amerykanów, kochają ceremonię Oscarów, rzą­dzą Koroną Brytyjską i uniemożliwiają rozwój nowych sposobów ko­munikowania się3. W Stanach Zjednoczonych, a za pośrednictwem ich kultury maso­wej także w reszcie świata zachodniego, zaszły znaczne zmiany w okre­sie między tymi dwoma serialami. Dawne bractwa Ełków i rotarian po­starzały się, osłabły, aż wreszcie zanikły. Tu i ówdzie na obrzeżach małych miast można spotkać wpółopuszczone i smutne siedziby bractw z wielkimi, pustymi parkingami. Przeciętny Amerykanin ostatnich dzie­sięcioleci XX wieku i początku nowego stulecia nie jest tak solidarny jak reprezentant pokolenia jego rodziców. Przeciwnie, ten nowy Ame­rykanin zdolny jest rozpoznać pewne rekwizyty i symbole i uwierzyć w teorie nieznane jego przodkom.

Jeśli czterdzieści lat temu ktoś w Sta­nach Zjednoczonych, wymieniwszy nazwę „Illuminati", starałby się wyłożyć za jej pomocą historię swego kraju lub świata, poczynając od strasznej zmowy owej paramasońskiej osiemnastowiecznej loży nie­mieckiej, wszyscy lub prawie wszyscy uznaliby go za szaleńca. Nawet John Birch Society, w połowie lat sześćdziesiątych czołowa grupa anty­komunistyczna w Stanach Zjednoczonych, pomimo wiary w istnienie zmowy komunistycznej nie mówiła o Iluminatach, ani też nie oskarża­ła wolnomularzy o uczestnictwo w Wielkiej Zmowie. Być może zwią­zane jest to z faktem, że wśród założycieli najstarszego w Stanach Zjed­noczonych klubu antykomunistycznego nie brakuje masonów. Wiara w teorię spiskową, która po drugiej wojnie światowej zosta­ła zredukowana w Europie do niewielkich drugorzędnych grup poli­tycznych, wróciła do łask za pośrednictwem amerykańskiej kultury ma- sowej i odzyskuje utraconą pozycję, zataczając w wyobraźni Europej­czyków coraz szersze kręgi.

Nie chcę mi się dyskutować na ten temat, bo takie dyskusje kręcą się w kółko. Oczytani wiedzą, a reszta ma to w dupie, dlatego, że żeby rzetelne zbadać cokolwiek w temacie, to musisz kilkanaście wieczorów nad tym spędzić.

Rozumiem, że jako pokrzysta, nie można oczekiwać od ciebie wybitnej inteligencji, ale takie stwierdzenie zalatuje ignorancją i niestety świadczy na twoją niekorzyść (i tobie podobnym spiskowcom).

Powiem ci tak. To rząd Polski stoi za zamachami z 11 września, oczytani wiedzą o co chodzi, reszta jest za ciemna, a i tak tego nie pojmiesz, bo masz za małą pojemność mózgoczaszki.

Odpowiedz
Cytat
Sanczezzo
Oldschool Grinder

Napisane przez Endurx

Napisane przez raas1337
Moze jako fundament pod dowolna teorie dotyczaca ataku z 11/9 zadajmy sobie pytanie: Czy USA byly by zdolne do poswiecenia paru tys ludzi dla zysku/dostepu surowcow jaki potencjalnie przynosi wojna ?

nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości :sdrink

Juz to zrobili kilkakrotnie, wiec czemu nie tym razem?

Odpowiedz
Cytat

A tu proszę dowód potwierdzający, że zawistne Polaczki stoją za 11/9:

http://postimage.org/image/vs4trocqf/

Zdjęcie powiększone dzięki najnowszej metodzie ultraodzwierciedlającej i podwójnemu mikroskaningowi magnetycznemu (kumaci wiedzą o co chodzi, reszta to debile). Kaczyński zginął po dokonaniu zamachu na WTC, a Smoleńsk to ściema (to znaczy Polsko-Rosyjski spisek wschodnioeuropejski wymierzony w państwa zachodnie, co jest samo w sobie spiskiem, bo tylko stanowi przykrwykę głębszego spisku - standardowo, kumaci znają się, reszta to idioci).

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez mik1984

Napisane przez piwcuk

Napisane przez mik1984

Napisane przez piwcuk
Ale skoro to temat tylko dla ekspertów, to nie znajdziesz na tym forum kogoś kto będzie to wystarczająco ogarniał, chyba, że eksperci to Ci co bazują na "ktoś powiedział, ktoś coś widział"

Skąd wiesz, że nie? Na forum tego rozmiaru powinno być co minimum kilkaset osób co od wielu lat siedzi głęboko w temacie. Temat jest fascynujący i aż byś się zdziwił ile osób jest w nim wysoce obeznanym.

a nie wiem, wydawało mi się, że pokerzyści to ludzie, którzy rozsądnie dysponują czasem, ale faktycznie, nie mi oceniać co kogoś fascynuje. W każdym bądź razie nie wiem co to znaczy być ekspertem w tej dziedzinie, obejrzeć wszystko co jest na youtubie i przeczytać analizy inżynierów budownictwa?

Jak się obeznasz w temacie, to będziesz wiedział o czym ja mówię oraz wielu innych, i będziesz potrafił rozróżnić. Dopóki wiesz o temacie tyle co teraz, to mogę dla Ciebie mówić równie dobrze zapomnianym dialektem Azteków.

Widzisz, ja chciałem się podpytać, żeby spróbować się może czegoś dowiedzieć i skorzystać przy tym ze sprawdzonych źródeł wiedzy, bo nie mam czasu na przeglądanie "wszystkiego", a z drugiej strony w ogóle nie zależy mi na zgłębieniu tematu na poziomie "expert" który Ty opanowałeś a Ty odpisujesz w taki dziwny sposób. Aż mnie to zdziwiło, ale postanowiłem sprawdzić, co jeszcze pisałeś w ostatnim czasie i cóż, już mnie nie dziwi. Generalnie jesteś w stanie obalić szkołę austriacką, oficjalną wersję 9/11 ale Ci się po prostu nie chce tłumaczyć głupszym od siebie. Ale wątki Kompetentna ale nie dająca sukcesu gra i Crushing nosebleeds, SH vs FR hm..

Odpowiedz
Cytat
mik1984 Autor wątku
mik1984
Oldschool Grinder

Temat 9/11 nie jest w ogóle dyskutowany przez najbardziej poważane publikacje naukowe, gdyż jest to zbyt gorący temat. W szanowanych pismach naukowych nie ma prawie żadnych publikacji ani za ani przeciw. Jest to temat zbyt gorący na takie fora.
Focus, Popular Mechanics, National Geographic itp itd. to nie są publikacje naukowe.

Odpowiedz
Cytat

http://www.dailytimes.com.pk/default.asp?page=2011/09/07/story_7-9-2011_pg3_3

http://www.dailytimes.com.pk/default.asp?page=2011/09/08/story_8-9-2011_pg3_4

As the 10th anniversary of the 9/11 cataclysm nears, debate on the different perspectives of the event is hot on various web forums. Once again, analysts from Pakistan, especially those living in the West and taking full advantage of the civil facilities there, are in the forefront of pushing for conspiracy theories. They are extremely adamant that anybody is responsible for the 9/11 attacks — but not Islamic militants

Despite all the above facts, the Urdu media has been pretty successful in selling conspiracy theories to the general public of Pakistan, which is easily the most misled and misinformed on the face of the earth. Having lived so long in a dark cave, the most irritating thing to their eyes would be any beam of light.

Czyżby Mik pochodził z Pakistanu? ?(

Odpowiedz
Cytat
6th
6th
PokerStrategist

mik1984, ja nie wiem co poza zrobieniem z siebie idioty chcesz osiągnąć pisząc takie głupoty.

Odpowiedz
Cytat
mik1984 Autor wątku
mik1984
Oldschool Grinder

Otóż ostateczna odpowiedz dlaczego nie chce mi się tłumaczyć wam niczego i rozmawiam tylko z ludźmi obeznanymi:

W związku z tym, że jako człowiek doświadczony w dyskusjach na ten temat, wiedziałem że takie będzie zachowanie osób jak poniżej:

Napisane przez ThomasTheKing
a księżyc jest z zielonego sera :facepalm:

Napisane przez 1SHAFT1

Buhahha znasz metody Jarka szacunek :D

A tu proszę dowód potwierdzający, że zawistne Polaczki stoją za 11/9:

http://postimage.org/image/vs4trocqf/

Zdjęcie powiększone dzięki najnowszej metodzie ultraodzwierciedlającej i podwójnemu mikroskaningowi magnetycznemu (kumaci wiedzą o co chodzi, reszta to debile). Kaczyński zginął po dokonaniu zamachu na WTC, a Smoleńsk to ściema (to znaczy Polsko-Rosyjski spisek wschodnioeuropejski wymierzony w państwa zachodnie, co jest samo w sobie spiskiem, bo tylko stanowi przykrwykę głębszego spisku - standardowo, kumaci znają się, reszta to idioci).

Czyżby Mik pochodził z Pakistanu? ?(

Napisane przez 6th
mik1984, ja nie wiem co poza zrobieniem z siebie idioty chcesz osiągnąć pisząc takie głupoty.

Od razu zrezygnowałem z przedstawiania jakichkolwiek argumentów. Sami widzicie jak się zachowujecie i dlatego, nie dlatego że jestem arogancki nie chce mi się dyskutować. Tyle w temacie.

Odpowiedz
Cytat
raas1337
Poker Player

Tak z ciekawosci ktos ma link do materialow odnosnie zawalania sie budynku WTC7 ?

Odpowiedz
Cytat
socosoco
Oldschool Grinder

Imo nie ma sensu sie sprzeczac bo nikt nie dopuszcza mozliwosc drugiej strony, normalnie jak mohery. Ogladalem Zeitgeist, wiem jak w tym filmie przedstawiono zamach na WTC tylko np kto mi potwierdzi ze to co mowia w Zeitgeist jest prawda? A moze to oni sciemniaja (niewazne z jakich powodow), zna ktos tych fachowcow, ktorzy sie wypowiadaja albo czy to sa prawdziwy strazacy czy moze aktorzy? Ogladalem ostatnio dokument o rezyserze, ktory tez nakrecil film o WTC "Zero" i ten rezyser mowi ze to jest tylko jego prywatne zdanie ale on uwaza ze samoloty byly zdalnie sterowane i byly puste. Bitch please. Czyli co, ktos tak sobie mogl sterowac Boeingiem? Czym, padem od konsoli? Ktos sie przeslizgnal do kokpitu, podpial usb i juz? Ludzie mysla ze wszystkie informacje, ktore sa podawane w internecie to sa prawdziwe bo przeciez sa w internecie a telewizja klamie. Ja tego nie wiem, nie twierdze ze ktos/cos na 100% klamie. Jezeli naprawde tak bylo no to GRUBO i tyle. Co ja na to poradze, pojde sie przypiac lancuchem do drzewa? Mam teraz hejtowac amerykanow na kazdym kroku? Czy w ogole mam sie wyprowadzic do lasu i zyc w zgodzie z natura? Wczoraj wieczorem w tv tez byl reportaz o smierci Andrzeja Leppera i tez bylo kilka scenariuszy dlaczego nie zyje, tylko nie ten ze sam sie poprostu zabil.

Odpowiedz
Cytat
martelo777
PokerStrategist

9/11 - fakty
Autor tekstu: oprac. Małgorzata Koraszewska

Odpowiedz
Cytat
saja13
PokerStrategist

Od razu zrezygnowałem z przedstawiania jakichkolwiek argumentów.

Załóż wątek - zrezygnuj z przedstawiania argumentów :pokerface:

Odpowiedz
Cytat

Co do Leppera miał chorego syna, który ojciec popełniłby samobójstwo gdy jego syn jest chory :>

Odpowiedz
Cytat
mik1984 Autor wątku
mik1984
Oldschool Grinder

Napisane przez saja13

Od razu zrezygnowałem z przedstawiania jakichkolwiek argumentów.

Załóż wątek - zrezygnuj z przedstawiania argumentów :pokerface:

Nie chcę dyskutować i to nie ma wspólnego nic z moherowaniem. Co najwyżej mogę się odnieść do konkretnych pytań, o ile będą one zadane w sposób w miarę cywilizowany.

Materiały co do WTC7:

Raport NIST:

http://www.nist.gov/el/wtc7final_112508.cfm

Krytyka:

Znany FAKE:

Telewizja pomyliła budynki:

Prezentacja:

Druga Prezentacja:

Petycja ponad 1700 certyfikowanych ekspertów w dziedzinie popierających ae911:

http://www2.ae911truth.org/signpetition.php

Samoloty nie były puste, mimo, że część nagrań z telefonów pokładowych to typowe fake'i w stylu "dzieci z inkubatorów" Saddama.

Zdalne sterowanie jest wykonalne i nie jest technologicznym problemem. Wymagałoby tylko odpowiedniego przygotowania samolotów. Ale na to był czas, możliwość i okazja, bo wszystkie cztery maszyny były świeżo podstawione z hangarów po wielomiesięcznym serwisie.

Niestety nie można tego udowodnić, ale też nie można obalić. Jedno co można poprzeć wieloma poszlakami to to, że rzekomi porywacze ani nie byli samobójcami, ani nie potrafili pilotować samolotów.

Odpowiedz
Cytat
Sanczezzo
Oldschool Grinder

Ktos sie odniesie do ktoregos z tych linkow?

Odpowiedz
Cytat
SirBadFate
PokerStrategist

Mik1984, niepotrzebna krucjata z Twojej strony, bo wśród ludzi oglądających tvn i czytających szechtarową gazetę ale zielonych w powyższym temacie nie znajdziesz raczej godnych rozmówców. Nie ma sensu na siłę uświadamiać i ściągać na siłę różowe okulary oraz dyskutować z trolami typu tomasthekong.
Kto jest zainteresowany i poświęci mnóstwo czasu na zgłębienie tematu, będzie usatysfakcjonowany, ale to forum- stricto pokerowe- raczej nie przyniesie owocnych dyskusji.

Odpowiedz
Cytat
mik1984 Autor wątku
mik1984
Oldschool Grinder

Zgadzam się, ale z racji rocznicy warto przypomnieć o prawdzie o tym wydarzeniu i pozdrowić wszystkich, który już połknęli czerwoną pigułkę.

Poza tym... widzę że troll dostał globala... miejmy nadzieję, że tymczasowego. _biggrin:

Odpowiedz
Cytat
insanepro
Elite Grinder

Znalazłem dość ciekawą opinię na ten temat.

Odpowiedz
Cytat

11 lat temu bylem na wycieczce klasowej , obserwowalismy caly dzien to wydarzenie. Zadalismy sobie kilka pytan, na ktore do dzis mi nikt nie odpowiedzial.

Bush twierdzi ze widzial samolot ktory wbil sie w pentagon.
Na zdjeciach po calym zdarzeniu nie bylo ani grama samolotu, poniewaz jakas madra glowa powiedziala ze wyparowal. Znalezli za to paszporty 2 terrorystow, ktorzy porwali samolot. Kilku-tonowe silniki z tytanu tez wyparowaly.

Jestem ciekaw jak "terrorysci" byli w stanie pilotowac samoloty na ktore potrzeba bylo specjalne kursy i ogromna wiedze,a potrafili to zrobic.
Wariat nie potrafi latac samolotem.
I nie zorientowali sie ze Muhamed, Osamy, jada na rejs, a wczesniej mieli doniesienia o szykowanym zamachu.

Usa jakis czas przed wydarzenien zdeklarowalo sie ze ma specjalna jednostke specjalnych samolotow, ktore zestrzeliwuja porwane samoloty zeby zapobiec katastrofie.
A tu porwali kilka, jeb jeb jeb i nic. Cisza.

I Wtc , ktore od poczaku do konca zostaly zaprojektowane tak zeby sie nie zawalic gdy wpadnie w nie samolot. Zwalily sie jak domek z kart po 1i2h.

Czekam na madre i sensowne odpowiedzi madrych ludzi.

Odpowiedz
Cytat