Przejdź do forum
Rakeback bitch - PL...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Rakeback bitch - PLO

23 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
3,370 Wyświetlenia
Peterus24

Witam,
Ostatnio prawie nic nie gram, w sumie to nawet dobrze, bo rozwijam inne projekty (portale internetowe). Skończę je robić do końca grudnia.

Ale tak nowy rok się zbliża a wszystkie nagrody jakie mogłem osiągnąć (biorąc pod uwagę stawki jakie gram) już ugrałem na P*.

Biorąc pod uwagę że w Omahę jestem break even, jeśli gram swoim stylem to przyszła mi na myśl, aby być rakeback bitches :pokerface:

Tutaj analizując całą sytuację, myślę że jest to na pewno osiągalne:
- grając 2 000 handów dzień,
Jakie stawki musiałbym grać aby uzyskać co miesiąc:
- "Bonus gotówkowy VIP - $650 (50 000 FPP)"
Przy statusie PlatinumStar

Przy tych założeniach po około pół roku bym osiągnął Supernove, ale nie spowoduje to większej ilości gry, bo 2 000 handów dzień jest optymalne, bo to nie jest dużo ani mało. Traktował bym ten status jako hmm order za dobrą grę :D

Nie mówię tutaj o bankrollu bo akurat bankroll traktowałbym jako narzędzie do gry, a nie pieniądze, co na pewno sprawi że mój mindset byłby o wiele lepszy niż grając pod winrate, a tak tylko starałbym się aby być BE :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
22 odpowiedzi
gadouk

jakie stawki?

pozatym gdybys wiedzial ze bedziesz mial supernove to zamiast brac za 50k pkt 650$ to lepiej poczekac i za 100k pkt brac ten za 1500$

Odpowiedz
Cytat
Peterus24 Autor wątku
Peterus24

gadouk:

Mierz siły na zamiary

Po prostu założenia są do Platiniumstar a supernova to będzie konsekwencja dobrej gry BE :f_rolleyes: Ale chcę najpierw się skupić na początku

Odpowiedz
Cytat
gadouk

tak ale bedac BE mozesz przeczekac i nie brac odrazu bonusu za 50k, bo tracisz 200$

a pytam o stawke bo jestem ciekaw dla jakich stawek 2k wystarczy zeby Twoj plan dzialal ;)

Odpowiedz
Cytat
whiler

http://www.fpppro.com/vpp-per-hand.php na dole jest plo

50 000fpp to 20 000vpp przy platinium

60k hands miesięcznie, daje to 0.33vpp/hand, czyli trzeba grać na plo50

Odpowiedz
Cytat
gadouk

wiec SN po po 5 miesiacach gry bedzie, wiec imo nie oplaca sie brac bonusu za 50k :ayfkm:

a jak juz SN bedzie to bonus za 250k pkt za 4k$

pozatym przy graniu na plo50, 650$ bonusu to tylko 13bi

edit: no whiler masz racje :P w sumie za duzo edytowac nie musialem 2 miesiace czy 5 duzej roznicy nie ma :D

Odpowiedz
Cytat
whiler

supernova to 100k vpp, a nie fpp ;)

Odpowiedz
Cytat
Peterus24 Autor wątku
Peterus24

Napisane przez gadouk
wiec SN po po 5 miesiacach gry bedzie, wiec imo nie oplaca sie brac bonusu za 50k :ayfkm:

a jak juz SN bedzie to bonus za 250k pkt za 4k$

pozatym przy graniu na plo50, 650$ bonusu to tylko 13bi

edit: no whiler masz racje :P w sumie za duzo edytowac nie musialem 2 miesiace czy 5 duzej roznicy nie ma :D

A ty uparty jesteś :challenge

Tak jak mówię, wiem że nie grając pod winrate mój mindset jest o wiele lepszy i nie patrzę na pieniądze, tylko widzę tam cyferki i żetoniki ;) Zauważyłem to grając pod jednego stellara, więc wiem co mówię, lajtowo się grało mi i byłem na 0 choć zarobiłem troszkę grosza (grosza, bo inaczej tego nazwać nie można ;) )

Podałeś przykład że 650 $ to 13 BI - ale widzisz, dla mnie to nie będzie 13 BI tylko zarobione pieniądze, a ja będę grać "żetonami" i właśnie tutaj jest różnica grania pod winrate a pod rake bitches :f_cool:

Dzięki whiler za link :fdrink

Odpowiedz
Cytat
gramgrubo

Jeżeli rzeczywiście chcesz grać pod RB (na dłuższą metę zła decyzja moim zdaniem), to zdecydowanie nie polecam Starsów, znajdź sobie room z RB > 50%, na tych stawkach powinieneś znaleźć zadowalający traffic na wielu sieciach.

Odpowiedz
Cytat

[treść edytowana]

// spam - galer

Odpowiedz
Cytat
Peterus24 Autor wątku
Peterus24

Napisane przez gramgrubo
Jeżeli rzeczywiście chcesz grać pod RB (na dłuższą metę zła decyzja moim zdaniem), to zdecydowanie nie polecam Starsów, znajdź sobie room z RB > 50%, na tych stawkach powinieneś znaleźć zadowalający traffic na wielu sieciach.

Hmm, ale ciężko jest znaleźć room z podobną dynamiką gry jak na starsach. Jedynie FTP był na wysokim poziomie. Bez niego niestety starsy są the best. No chyba że się hmm przyzwyczaję. Ale do stycznia/lutego mam czas :f_cool:

Napisane przez thallom
[treść edytowana]

Jak tak kole w oczy to zmieniłem, ale taki był zamierzony cel w liczbie mnogiej [treść edytowana] :pokerface: Znam angielski, jeśli skrytykowanie mnie podwyższyło ci twoje ego to szkoda gadać :pokerface:

// to nie upoważnia do obrażania innych użytkowników - galer

Odpowiedz
Cytat
arthmax

Posłuchaj gramgrubo, chcesz grać pod RB to znajdź sobie inny room. Na tych stawkach z palcem w d... znajdziesz kilka roomów gdzie o każdej porze dnia będziesz miał wystarczający traffic.

Sama filozofia gry pod RB jest chyba nie do końca trafiona w dłuższej perspektywie. Zeby płacić dużo rake w omahe jak wiadomo trzeba grać 5-7 stołów, a przy takiej grze popłynąć 13bi w jednej sesji to żaden problem, o miesiącu gry nie wspomnę

Chcesz byc RB Pro? SNG albo FR NLHE, moim zdaniem

Odpowiedz
Cytat
Fafarafa

Nie wiem czy do końca wiesz na co się piszesz. Przy multitablingu i z umiejętnościami BE będziesz miał kosmiczne swingi. Także zastanów się czy Twój mindset wytrzyma. Lepiej chyba zacząć rok od spokojnej gry/nauki i przejść ze 2 poziomy stawek. Grając PLO100 nie musisz się napinac na volume bo tą SN wyrobisz na luzie grając pod winrate. A grając duże volume na pewno znajdziesz się w sytuacjach bardzo cięzkich (nie na darmo ktoś porównał omahową wariancję do gwałtu analnego :D). A jak dojdzie tilt to już nie będzie break even.

Tak jak mówię, wiem że nie grając pod winrate mój mindset jest o wiele lepszy i nie patrzę na pieniądze, tylko widzę tam cyferki i żetoniki Zauważyłem to grając pod jednego stellara, więc wiem co mówię, lajtowo się grało mi i byłem na 0 choć zarobiłem troszkę grosza (grosza, bo inaczej tego nazwać nie można )

Mindset masz jeden, co i ile byś nie grał :)

Odpowiedz
Cytat
babel92

Napisane przez Peterus24
Biorąc pod uwagę że w Omahę jestem break even, jeśli gram swoim stylem to przyszła mi na myśl, aby być rakeback bitches :pokerface:

IMO lepiej gdyby przyszła Ci myśl o pracy nad grą i poprawieniu winrate, bo to lepsza droga :)

No i koledzy dobrze Ci napisali o swingach - jesteś na tyle zabezpieczony aby np. przegrać choćby 200BI przez pierwsze pół roku? Bo chyba nie sądzisz, że taki swing jest w stanie Cię ominąć przy graniu BE... ;)

Odpowiedz
Cytat
Peterus24 Autor wątku
Peterus24

Czemu zawsze musicie wszyscy odchodzić od tematu na który człowiek pyta :facepalm:

Dowiedziałem się czego miałem, do widzenia :pokerface:

Odpowiedz
Cytat

[treść edytowana]

// takie posty nie będą tolerowane na tym forum. Konsekwencje zostaną wyciągnięte - galer

Odpowiedz
Cytat
daveronek

Napisane przez gramgrubo

Jakie roomy masz na mysli ? Bo swego czasu szukalem czegos z sensownym rakebackiem pozwalajacym grac chociaz 4 stoly jednoczesnie i trafficiem od godzin popoludniowych i nic takiego nie znalazlem.

Odpowiedz
Cytat
gadouk

Napisane przez daveronek

Napisane przez gramgrubo

Jakie roomy masz na mysli ? Bo swego czasu szukalem czegos z sensownym rakebackiem pozwalajacym grac chociaz 4 stoly jednoczesnie i trafficiem od godzin popoludniowych i nic takiego nie znalazlem.

wogole nie szukales albo nie chciales poszukac

roomy sa takze spoza oferty ps wiec tutaj info o nich nie dostaniesz bo bedzie global

przy okazji gramgrubo/bocian jak u was srednie miesiecznie wyglada vpp ?

Odpowiedz
Cytat
MrBocian

To zależy ile się gra ;)

Liczba VPP/hand na poszczególnych stawkach z tego roku z mojej bazy:

2/4 - 1.11
3/6 - 1.23
5/10 - 1.39

Może pomoże...

Pzdr

Odpowiedz
Cytat
gadouk

no wlasnie mi chodzilo o taki sredni, ani nie za niski volume, a ni na maksa wysoki tylko usrednic to i tak samo z mixowania stawek :)

Odpowiedz
Cytat