Witam, osobiście gram tylko PLO i jako zwolennik tej odmiany czuje ze nasza społeczność ma straszne tyły jeśli chodzi o PLO-dziwie się ze w dziale strategie jest tak mało miejsca poświęconego na PLO, brak filmików i oczywiście brak działania polskich władz PS w kierunku zmiany tej sytuacji. Nie wiem czy tylko ja to widzę ale jest tak ze jak ktoś odnosi sukcesy to przyciąga do siebie ludzi jak magnes- peterson, simon i kolega od razza którego nicku nie pamiętam a swoimi wykresami zadziwił dziesiątki jak nie setki osób.Nasz Trener maggman sam nie udźwignie tego działo-2 treningi w tygodniu, nagrywanie filmików i do tego ocena rozdani- bardzo lubię i szanuje naszego Trenera i bardzo mi rozjaśnił w głowie jeśli chodzi o kilka rzeczy ale gdzie na ps znajde takie materiały do nauki jak stoliki 9 osobowe,sng, mtt, sh i hu nie mówiąc już o omaha h/l? Nasz trener gra 6max cap-ok spoko, dobrze ze mamy człowieka który się w tym specjalizuje bo większość stołów to 6max ale zobaczcie na inne działy nl i sng i fix maja kilka osób które się tym zajmują-czy to nie odpowiednia pora aby pomyśleć o ty aby ożywić nasz dział omaszki? Kilka osób odnoszących jakieś dość znaczące sukcesy mogłoby zając się tym działem i wydaje mi się ze i my i (oczywiści ze względu na to jakie są pule i jaki jest od nich rake) PS miałoby z tego dużo pożytku
Gdy czytam ze np.bocian oglasza się ze daje lekcje za ok 300zl/h to pytam dlaczego osoba która ma wydaje mi się duży albo i bardzo duży autorytet na polskiej scenie pokera w odmianie PLO nie pracuje dla PS? To jest tylko przykład ale pomyślcie sobie wchodzicie w dział wideo a tam filmik nie PanDuzePE z nl 1000 tylko jakiegoś polaka który ciśnie w omahe na stawkach np plo200 i zgarnia mega pule i mówi Ci jak masz to robić aby robić to dobrze:)-taki simon polskiej społeczności omaha który daje Ci przykład ze jak będziesz dużo nad sobą pracować i będziesz grac ileś tam lat to przebijesz się na takie stawki ze głowa boli na sama myśl.Omaha to przyszłość dla wielu graczy ale brak ludzi w polskim PS którzy poprowadzą Cie za rękę do miejsca w którym będziesz wygrywającym graczem tak jak to ma miejsce w przypadku nl'ta i fix'a to uniemożliwia -niech to będzie plo25 a gwarantuje wam ze dalej pójdzie jak śnieżna kula i damy sobie rade...RAZEM:)
ps:Ten post ma zachęcić nas do wspólnego działania w kierunku rozwoju innych, niszowych działów z przyszłością:)
ps2:Proszę pisać co o tym myślicie i mam nadzieje ze nikogo nie uraziłem swoim postem, a jeśli tak to przepraszam.
ps:obecnie jest tak ze ktoś coś ma i podsyła dalej mailami albo na treningu da linka bo na ps nie można nic wklejać bo to konkurencja itd itp...walczmy z nią ale inaczej:)
pozdrawiam