Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Omaha HU SnG

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
945 Wyświetlenia
ryhukox

Witam
Ostatnio obejrzałem pare fimów z omahy i najbardziej tkneło mnie jedno: "przewaga dobrego gracza nad słabym w HU jest gigantyczna" z filmiku MrBociana. Co o tym myślicie? Jaki winrate można wykręcić na mikro grając z fishakami? Narazie jedynym minusem jaki stoi na przeszkodzie do rozpoczęcia nauki to to, że nie ma żadnego filmiku po polsku. No i pytanie czy ktoś w to gra z ps?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
MrBocian

Jeżeli chodzi o SNG HU to jest to mocno niepopularna odmiana.

Większość graczy wybiera po prostu normalne gry HU cash, gdzie przy odpowiedniej selekcji stołów i ściganiu fiszy (bumhuntingu) można robić wyniki rzędu 30+ bb/100 nawet na midstakes.

Swego czasu kiedy PTR było legalne na Stars i FTP, takie wyniki mieli najsłynniejsi bumhunterzy - znienawidzeni gracze blokujący stoły 24h na dobę i niedający akcji nikomu oprócz fiszy.

pzdr

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol

ja jakis czas temu gralem na ipoker takie sng HU w omaha i na stawkach do 10$ raczej nie bylo problemu z traffic'iem aby grac naraz 3-4 turnieje

Odpowiedz
Cytat
ryhukox Autor wątku
ryhukox

Gram micro a tam nie ma HU cash, zresztą pewnie bym się nie przebił przez rake. Na p* raczej ludzi nie brakuje, a niektórzy grają tak, że można nawet roi 100% na nich zrobić :D
Znasz może jakieś materiały na ten temat? Ewentualnie z których Twoich filmów można najwięcej wynieść pod kątem HU?

ps. co to ptr :P ?

Odpowiedz
Cytat
kacper3k

A mam takie pytanie na szybko - czasem sobie dla relaksu odpalam HT SNG HU. Ostatnio chciałem trochę popatrzeć jakie mam z tego wyniki, i jak wchodzę do Omaha Managera, do Tournaments, to mam np raport Tournament Results, mam wszystkie turnieje wypisane wg stawek, mam które miejsca ile razy zająłem, ale nigdzie za I miejsce nie mam kwoty którą wygrałem. Przez co dalej mam wszędzie minusy i ROI -100%. Ktoś może mi pomóc czemu to tak?

Odpowiedz
Cytat
MrBocian

Ja nie mam pojęcia, może zapytaj na forum HEM?

BTW co to HT?

pzdr

Odpowiedz
Cytat
majoreq91

HT hyper turbo z tego co się orientuje :)

Odpowiedz
Cytat
kacper3k

Dokładnie HT - hyper turbo. Płytkie stacki i dużo stackowania się na flopie, więc to tak czasem dla rozrywki/gamblingu robię, ale też dla ćwiczenia liczenia equity. Destrukt też o graniu tego w tym celu pisał na blogu, stąd to podłapałem ;) Spytam w dziale od HEM'a.

Odpowiedz
Cytat