Przejdź do forum
omaha hu cash

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

omaha hu cash

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
612 Wyświetlenia

Siemka,

czy ktoś na forum gram plo hu cash? Wiem, że w NLH poleca się zaczynać od 25c/50c, bo wcześniej rejk zjada wszystko, czy tutaj jest podobnie?

Czy grając HU ugrywa się dużo rake, a co za tym idzie warto zadbać o dobry rb?

Czy 100BI to konieczność, czy można zacząć od 50BI ze stop lossem 10BI?

Słyszałem, że ludzie wykręcają tam kosmiczne winrate'y, widziałem nawet Polaka na high stakes w lobby P*. Tylko że na początku grałbym 1 stół, ile więc rąk ugrywa się w hu na jednym stole na godzinę? Powiedzmy, że grając 6 stołów plo100 miałbym winrate 5bb/100, na godzinę leci jakoś 300 rozdań, więc wychodzi 15bb na godzinę. Dlatego pytam o ręce/godzinę w HU PLO, żeby hipotetyczne wyliczenia zrobić, zanim zacznę ;)

Z góry dzięki, pzdr

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
insanePL1

"Powiedzmy, że grając 6 stołów plo100 miałbym winrate 5bb/100, na godzinę leci jakoś 300 rozdań, więc wychodzi 15bb na godzinę"
to jest praktycznie niemożliwe bo 99% regów są bumhunterami więc nie masz szans na taką akcje :(

od plo100 wzwyż nie dostaniesz praktycznie w ogóle akcji od regów jeśli jesteś ogarniający, no może 1 na 20 z tobą pogra więc jeśli bawi Cie czekanie cały dzień na jakiegoś fisza to omaha hu jest dla Ciebie. :P

pisze tu o doświadczeniach z p*...

co do rolla to wszystko zależy od Ciebie, nikt Ci lepiej nie powie jaka ilośc BI jest dla Ciebie odpowiednia niż ty sam

co do rakebacku to powinien być tylko dodatkiem bo w hu masz takiego edge'a nad fiszem, że wykręcasz dzięki temu (jak sam zresztą zauważyłeś) "kosmiczny" winrate, więc rakeback jest wtedy mało ważny...

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Hm, chodziło mi, że grając 6max ugrywam tyle rozdań/h. Mógłbyś mi powiedzieć, ile rozdań na h ugrywa się przy stole heads up?

A co do problemu z dostaniem akcji, to chyba trzeba zrobić tak, jak chłopaki z HU kesz - podzielić rolla na jakieś 7 roomów i do boju ;) Kamikadzeee widziałem że na plo5k/10k przesiaduje na P*, więc może da radę jakoś na tych starsach akcję dostać.

Pzdr

Odpowiedz
Cytat
MrBocian

Napisane przez insanePL1
od plo100 wzwyż nie dostaniesz praktycznie w ogóle akcji od regów jeśli jesteś ogarniający, no może 1 na 20 z tobą pogra więc jeśli bawi Cie czekanie cały dzień na jakiegoś fisza to omaha hu jest dla Ciebie. :P

this, bardzo ciężko o akcję w hu plo - polecam jednak skupić się na 6 max, chyba że masz dużo czasu na tropienie zdobyczy ;)

pzdr

Odpowiedz
Cytat