Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Omaha Flush.

10 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
812 Wyświetlenia
mmortezz

Witam,

Nie znam się na Omaszce, freeroll'a tego zagrałem czysto 4fun. Z tego tytułu, mam do Was pytanie.. od kiedy w Omaha para JJ jest lepsza od koloru? Siedze i od 10min rozkminiam jakim cudem ja przegrałem tamto rozdanie... Aż sobie screen'a zrobiłem bo ciekawość mnie zżera co Wy macie na ten temat do powiedzenia. Jakis bug?

ps. Nie wiedziałem gdzie ten temat doczepić dlatego wrzuciłem do pogawędek, mam nadzieję, że moderatorzy nie będą mi mieli tego za złe.

9 odpowiedzi
misiowilk

Ty nie masz tam flasha, masz parę trójek

piotereczek

używaj 4 kolorowej talii i będziesz wiedział czemu :f_ugly: , też się przypatrywałem i jednak tamte 2 ostatnie karty na bordzie to drzewka .

babel92

W Omaszce do złożenia układu 5ciu kart musisz użyć 2 (!) kart z ręki i 3 ze stołu, a nie tak jak w hold`emie dowolna kombinacja :) Z tego też powodu nie masz ani flusha, anie str8, tylko K-high :P
Pozdrawiam =)

misiowilk

Koledze chyba chodzi o to że wziął pod uwagę 3 piki które trzymał na ręce. A w onaha liczy dokładnie 2 karty z ręki i 3 z boardu.

Urbi23

Napisane przez babel92
Z tego też powodu nie masz ani flusha, anie str8, tylko K-high :P

Ma parę trójek ;)

mmortezz Autor wątku
mmortezz

No tak, rzeczywiscie macie racje. Wychodzi moja nieznajomość tej odmiany. Tak jak już wspomniałem zagrałem tego freeroll'a czysto 4fun więc płaczu nie ma ;) Dzięki za odpowiedź i szybkie wyjaśnienie sprawy. ;)

dokładnie w Omaha używasz tylko dwie karty z pośród czterech na ręce, A na stole masz dwa spades z ręki możesz wykorzystać dokładnie dwie karte, więc też dwa spades, twoim najlepszym układem jest para trójek i niestety przegrywasz z waletami ;)

w omaha musisz wykorzystac tylko i wylacznie 2 karty z reki + 3 ze stolu.

Thorek

Wyjaśnione, więc zamykamy i przenosimy do odpowiedniego działu :).