Przejdź do forum
Od jakich stawek gr...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Od jakich stawek grać PLO- Początkujący

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,012 Wyświetlenia
AlanUTM
Poker Player

Heloł.

Chcę uczyć się PLO na platformie Ipoker. obecnie wpłaciłem 50BI NL2 co mi pozwala na spokojne granie NL2 (3-4) stoliki lub 2 stoliki nl2 i 2 NL4. Spotkałem się z opinią na swoim blogu cytuję:
"Pamiętaj że na Mikro PLO rake zaleznie od softu i rakebacku moze Cie spokojnie kosztować kilkanasciie lub więcej bb/100. Musisz mieć niebotyczny winrate żeby uczynic tę zabawę profitową i zdobywać limity. Nauka nauką ale ciężko Ci będzie tak gromadzić $"

Jak mam się do tego ustosunkować biorąc pod uwagę że jestem dopiero w pierwszym tygodniu nauki PLO. Mam pewne zasoby gotówki co sprawia że jestem w stanie podnieść swój BR do około 40BI dla stawek NL 10.

Zależy mi na tym by rozwijać się efektywnie. Więc proszę osoby które już mają pewien zasób doświadczeń o wypowiedź.

PS. Właśnie zacząłem pisać bloga na którym będzie można znaleźć info o mojej drodze do mistrzostwa:) KLIK

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
whiler
Oldschool Grinder

Graj na sieci, w której ten rake jest najmniejszy.

William Hill: analiza rake'u

tu masz tabelke z ipoker i rake na 100bb jest b. duży ale np. na pokerstars jest dużo niższy:

PokerStars: analiza rake'u

pzdr

Odpowiedz
Cytat
AlanUTM Autor wątku
AlanUTM
Poker Player

Extra dzięki za tabelki.

Czyli sprawa jest w tym kontekście dosyć prosta. zmiana softu na Starsy.

Chyba że są jeszcze jakieś inne czynniki które powinienem brać pod uwagę?
Bo rozumiem że fishow na mikro PLO wszędzie jest co niemiara?

Odpowiedz
Cytat
yarish
PokerStrategist

Ryba na rybie.

Odpowiedz
Cytat
AlanUTM Autor wątku
AlanUTM
Poker Player

mhmm czyli tak jak stwierdził whiler gra na mikro jest najbardziej opłacalna na starsach. a od NL25 już dla gracza ogarnietego na innych pokerromach już nie ma aż tak potężnej różnicy.

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr
PokerStrategist

te analizy są dla holdema. na PLO pobierany rake jest jeszcze większy.

Odpowiedz
Cytat
Cichosza
PokerStrategist

Napisane przez Edziorrr
te analizy są dla holdema. na PLO pobierany rake jest jeszcze większy.

+1.

Odpowiedz
Cytat

Witaj AlanUTM,

Pozwoliłem sobie przenieść Twój temat na forum traktującym o tej fascynującej odmianie pokera. Mam nadzieję, że mimo iż już dostałeś kilka interesujących odpowiedzi - teraz otrzymasz ich więcej.

Jeśli chodzi o room'y, na których oferta dla graczy PLO - zadaj pytanie w wątku Poker room dla Ciebie
Postaramy się dobrać dla Ciebie ofertę.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat