Przejdź do forum
Książki do Omahy

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Książki do Omahy

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
738 Wyświetlenia

Czy znacie jakieś książki w języku polskim poświęcone ten odmianie pokera? Niestety, ale prawie wszystkie książki o pokerze, jakie widziałem były poświęcone prawie wyłącznie Hold'emowi, moją uwagę zwróciła jedynie: Poker - praktyczny przewodnik. Jak grać i wygrać Czy uważacie, ze jest dobra? Czy polecacie coś innego?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Edziorrr

Ta książka to jakiś poradnik dla fishow i do tego z holdema.

Odpowiedz
Cytat
ichimeee

po polsku ksiazek do omahy nie ma z tego co sie orientuje

po angielsku masz pare ksiazek Hwanga + "Pit-limit omaha book" Tri Nguyena, z tym ze to sa wszystko wydawnictwa sprzed paru lat, a poziom gry jak wiadomo caly czas idzie w gore

jak chcesz cos w formie tekstowej po polsku to druknij sobie artykuly z akademii plo, na pewno sa na zdecydowanie wyzszym poziomie niz wiedza z ksiazki, ktora przytoczyles i do tego za darmo

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dziękuję za odpowiedzi. Książki Hwanga? Na amazonie znalazłem sporo książek do Omahy, czy polecacie coś jeszcze stąd: http://www.amazon.com/s/ref=sr_kk_2?rh=i%3Astripbooks%2Ck%3Apot+limit+omaha&keywords=pot+limit+omaha&ie=UTF8&qid=1347552661 ?

Odpowiedz
Cytat
kempesKGB

Pot-Limit Omaha Poker by Jeff Hwang na pewno godne polecenia. Nie przeczytalem jeszcze calej ale na pewno nie jest przestarzala, bo zajmuje sie w duzej mierze bardziej technicznymi aspektami gry, typu jakie rece sa dobre i dlaczego, ile straight drawow flopuja, na jakich boardach, ile maja outow itp. Jesli jestes poczatkujacy to na pewno duzo sie dzieki niej nauczysz.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Skoro tak polecacie książkę Hwanga, to chybą ją kupię.

Odpowiedz
Cytat
whiler

Napisane przez MickeeMouse
Dziękuję za odpowiedzi. Książki Hwanga? Na amazonie znalazłem sporo książek do Omahy, czy polecacie coś jeszcze stąd: http://www.amazon.com/s/ref=sr_kk_2?rh=i%3Astripbooks%2Ck%3Apot+limit+omaha&keywords=pot+limit+omaha&ie=UTF8&qid=1347552661 ?

The Pot-Limit Omaha Book: Transitioning from NL to PLO

Odpowiedz
Cytat