Przejdź do forum
gdzie usiąść?

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

gdzie usiąść?

14 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,224 Wyświetlenia
kacper3k

Stół PLO 6 handed.

Przy stole siedzą 3 fishe, calling station typu 50/10 oraz jeden solidny agresywny reg.

Są dwa miejsca wolne: bezpośrednio przed i zaraz za regiem.

Gdzie usiąść?

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
aldon7

domyslam sie, ze "agresywny" to jest glowny problem.

sam bys sie domyslil, ze pewnie lepiej bylo by miec pozycje nad fishem i nie miec nad regiem.

Odpowiedz
Cytat

.

Odpowiedz
Cytat

.

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k

sam bys sie domyslil, ze pewnie lepiej bylo by miec pozycje nad fishem i nie miec nad regiem.

Najczęściej tak robię. Ale w tym wypadku fishów jest przy stoliku pod dostatkiem. Nawet jak siądę zaraz za regiem, to jakby nie było wiele potów mogę grać z przynajmniej 2 fishami mając pozycję.

Jako, że jest to reg agresywny i dość ogarniający grę to oczywiście spodziewamy się, że będzie nam bardzo utrudniał życie, sporo 3betował, floatował i dobrze grał z nami z pozycją. Będzie widzieć, że ja dużo się pakuje w spoty aby grać z fishami i będzie to wykorzystywał.

Nie jest to taki reg, że gra bardzo tight i łatwo będzie foldował 80% handów na jakąś akcję przed nim.

Odpowiedz
Cytat
zychuwdt

W takiej sytuacji myśle, że wybrałbym pozycję na rega.
Jeśli fiszki są pasywne to nie ma większego problemu w ograniu ich czy to oop czy ip, a na agresywnego rega warto jednak mieć pozycję.

Odpowiedz
Cytat
aldon7

czyli tak jak napisalem. glownym problemem bedzie ze jest agresywny, a w dodatku dobry.

skoro uwazasz, ze ryb duzo to siadalbym za nim, bo bedzie bardzo oporowal eksploatacjie fishy.

Odpowiedz
Cytat
MrBocian

Wybieram pozycję nad regiem, utrudnimy mu w ten sposób życie i zniechęcimy do gry z marginalnymi rękami - więcej gry zostanie dla nas ;)

pzdr

Odpowiedz
Cytat
kfas

Jakie grasz stawki? Na PLO50 np. nie zauwazylem zbytniego utrudniania ze strony regow.

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k

@kfas: pytanie raczej miało charakter ogólny, ale trafiam nieraz na PLO50 takich regów, na setkach tym bardziej.

@MrBocian, aldon7, zychuwdt - dzięki za wypowiedź. Też mi się wydawało, że właśnie w takim wypadku lepiej zająć miejsce z pozycją na rega; chociaż to odrobinę przeciwne do tego co się zwykle słyszy, że najlepiej jest mieć (bezpośrednią) pozycję na fisha.

Odpowiedz
Cytat
poganiaczbydla

Ja grając micro zawsze siadam z pozycją na agresywnego i bez na pasywnego. Czy ogarniający czy fish to już drugorzędne znaczenie dla mnie ma. Może dlatego ciągle gram micro ?(

Odpowiedz
Cytat

Nie zgodze sie z Bocianem.

Cos tam gram teraz na nizszych stawkach aka PLO25 ze wzgledu na FTP ,wiec mam doczynienia z fishkami jakie opisuje kacperek.
Reg widzac agro fishke bedzie gral ciasniej , bedzie potrafil zrzucic gorsze kolory ,nizsze strity itd.Natomiast fishka z 7high flusha bedzie szarpala niczym reksio szynke.Second/Third nutsowe strity never folding.Widze mase value w takich fishka a aby je wyciagnac potrzebna nam jest pozycja.Z regami mozna powiedziec ,ze jestesmy break even a Fishka to bankomat a chodzi nam o zarabianie pieniedzy =]

Przed chwila gralem z jakims szwajcarem na H , mega mega agro donk.Niestety mial takie zarcie ,ze na 8 stolach mial po 4bi + i bylem na 2 stolach po jego prawej.Strasznie ciezko mi sie gralo i w niektorych spotach zalowalem ,ze nie bylem po jego lewej.Ciezko sie gralo oop , ladny rolercoster mialem.

Oczywiscie jest to moja opinia i obserwacja odnosnie niskich stawek.

Odpowiedz
Cytat
MrBocian

Napisane przez kacper3k
Przy stole siedzą 3 fishe, calling station typu 50/10 oraz jeden solidny agresywny reg.

Nie przeczytałeś całej dyskusji. Przy pasywnych fiszkach pozycja nie jest tak bardzo istotna, przy aggrodonku jak najbardziej chcemy mieć nad nimi jesus seat...

pzdr

Odpowiedz
Cytat

a to sory , usprawiedliwiam sie ,ze dodalem o 3ciej w nocy ten post =]

Odpowiedz
Cytat