Stół PLO 6 handed.
Przy stole siedzą 3 fishe, calling station typu 50/10 oraz jeden solidny agresywny reg.
Są dwa miejsca wolne: bezpośrednio przed i zaraz za regiem.
Gdzie usiąść?
Stół PLO 6 handed.
Przy stole siedzą 3 fishe, calling station typu 50/10 oraz jeden solidny agresywny reg.
Są dwa miejsca wolne: bezpośrednio przed i zaraz za regiem.
Gdzie usiąść?
domyslam sie, ze "agresywny" to jest glowny problem.
sam bys sie domyslil, ze pewnie lepiej bylo by miec pozycje nad fishem i nie miec nad regiem.
sam bys sie domyslil, ze pewnie lepiej bylo by miec pozycje nad fishem i nie miec nad regiem.
Najczęściej tak robię. Ale w tym wypadku fishów jest przy stoliku pod dostatkiem. Nawet jak siądę zaraz za regiem, to jakby nie było wiele potów mogę grać z przynajmniej 2 fishami mając pozycję.
Jako, że jest to reg agresywny i dość ogarniający grę to oczywiście spodziewamy się, że będzie nam bardzo utrudniał życie, sporo 3betował, floatował i dobrze grał z nami z pozycją. Będzie widzieć, że ja dużo się pakuje w spoty aby grać z fishami i będzie to wykorzystywał.
Nie jest to taki reg, że gra bardzo tight i łatwo będzie foldował 80% handów na jakąś akcję przed nim.
W takiej sytuacji myśle, że wybrałbym pozycję na rega.
Jeśli fiszki są pasywne to nie ma większego problemu w ograniu ich czy to oop czy ip, a na agresywnego rega warto jednak mieć pozycję.
czyli tak jak napisalem. glownym problemem bedzie ze jest agresywny, a w dodatku dobry.
skoro uwazasz, ze ryb duzo to siadalbym za nim, bo bedzie bardzo oporowal eksploatacjie fishy.
Wybieram pozycję nad regiem, utrudnimy mu w ten sposób życie i zniechęcimy do gry z marginalnymi rękami - więcej gry zostanie dla nas
pzdr
Jakie grasz stawki? Na PLO50 np. nie zauwazylem zbytniego utrudniania ze strony regow.
@kfas: pytanie raczej miało charakter ogólny, ale trafiam nieraz na PLO50 takich regów, na setkach tym bardziej.
@MrBocian, aldon7, zychuwdt - dzięki za wypowiedź. Też mi się wydawało, że właśnie w takim wypadku lepiej zająć miejsce z pozycją na rega; chociaż to odrobinę przeciwne do tego co się zwykle słyszy, że najlepiej jest mieć (bezpośrednią) pozycję na fisha.
Ja grając micro zawsze siadam z pozycją na agresywnego i bez na pasywnego. Czy ogarniający czy fish to już drugorzędne znaczenie dla mnie ma. Może dlatego ciągle gram micro
Nie zgodze sie z Bocianem.
Cos tam gram teraz na nizszych stawkach aka PLO25 ze wzgledu na FTP ,wiec mam doczynienia z fishkami jakie opisuje kacperek.
Reg widzac agro fishke bedzie gral ciasniej , bedzie potrafil zrzucic gorsze kolory ,nizsze strity itd.Natomiast fishka z 7high flusha bedzie szarpala niczym reksio szynke.Second/Third nutsowe strity never folding.Widze mase value w takich fishka a aby je wyciagnac potrzebna nam jest pozycja.Z regami mozna powiedziec ,ze jestesmy break even a Fishka to bankomat a chodzi nam o zarabianie pieniedzy =]
Przed chwila gralem z jakims szwajcarem na H , mega mega agro donk.Niestety mial takie zarcie ,ze na 8 stolach mial po 4bi + i bylem na 2 stolach po jego prawej.Strasznie ciezko mi sie gralo i w niektorych spotach zalowalem ,ze nie bylem po jego lewej.Ciezko sie gralo oop , ladny rolercoster mialem.
Oczywiscie jest to moja opinia i obserwacja odnosnie niskich stawek.
Napisane przez kacper3k
Nie przeczytałeś całej dyskusji. Przy pasywnych fiszkach pozycja nie jest tak bardzo istotna, przy aggrodonku jak najbardziej chcemy mieć nad nimi jesus seat...
pzdr