Jak grać przeciwko graczom posiadającym statystyki 3betu lub nawet squezzu powyżej 10-12 %. Calowanie średnich wrapów tu już chyba nie wchodzi w grę tak jak to się rozgrywa w przypadku gdy stawiamy kogoś na AAxx. Z jakimi rękami callujemy? z jakimi 4 betujemy? Jakie są wasze przemyślenia, strategie na takich przeciwników? Mam co najmniej 3 regularnie grających na moich stawkach takich przeciwników i choć mogło by się wydawać, że to łatwe pieniądze. To jedyne czego dzięki nim się dorobiłem to tiltu...
Przede wszystkim musisz na początek przywiczaić się do tego, że grając przeciwko nim będziesz musiał się dużo bardziej lightowo stackować i pogodzić ze swingami.
Nutsowe rundowny nawet średnie (5678ss) to imo obowiązkowy call IP i OOP. Najbardziej profitowe będą jednak do callowania ręce z wysokimi flushdrawami, bo to na czym Ci najbardziej zależy to aby jak najczęściej dominować ich zakres, chcesz flopnąć parę+fd lub combo z wysokim fd.
W sytuacjach CO bs BTN, gdzie 3bet pozycyjny takiego gracza wynosi ok 10-15% bardzo często vs CO będzie sięgał 20%. Poszerzasz więc 4bet range for value: KKss, AQQss, wszystkie ds broadway'e, zwłaszcza z asem. Callujesz też ręce typu AQJ7ss, AK89ss i robisz CR na każdym dry lopie z TPTK.
IP możesz callować nawet szerzej, ale inaczej zdefiniować domyślny calling range. Jeśli na murka robiącego resteal głównie z wysokimi kartami callujesz swobodnie ręce z kartami niskimi, a wyrzucasz powiedzmy QK96ds czy ATK5ss z powodu reverse implied odds (są często dominowane przez lepsze ręce z wysokimi kartami) to na gracza restealującego 15%+ te układy mają ~45% eq preflop + masz pozycję i nie musisz się martwić flopując TP, że często jesteś przeciwko OP.
Ogólnie dla lepszego zrozumienia polecam Ci pobawić się PPT i posprawdzać jakie ręce mają jakie eq konkretnie przeciwko zakresom typu 10-15%.
Na flopie polecam Ci przeciwko takim graczom agresywną grę, dobieraj umiejętnie ręce i pokaż typowi parę razy że stackujesz się na niego bardziej light, a gwarantuje Ci, że bardzo szybko się zreflektuje.
Pzdr
Dziękuję Ci serdecznie za tak wyczerpującą odpowiedź. Rozwiałeś wszystkie moje wątpliwości dotyczące tej kwestii