Marto, ułagadzasz nas za każdym razem jak nam się coś nie podoba ogólnikami, że wszystko jest extra, że jest super, a prawda jest całkiem inna.
Przykład: Napisałaś, że w teorii drugi kapitał jest dostępny dla każdego, ale w praktyce, jest on dostępny dla nikogo. Pisałem kilka maili z prośbami o drugi kapitał, wręcz wypracowania, podania z listem motywacyjnym i lipa.
Warunki przyznawania są tajne, ale chyba się domyślam dlaczego - przyznajecie takie kapitały ludziom, którzy sie spłukali, zniechęcili do pokera, chcą zamknąć bloga, skończyć z tym, to wtedy dajecie, żeby go znowu wciągnąć. A jak mi np dobrze idzie i z 40 euro zrobiłem 300, to też chętnie bym taki drugi kapital dostał, żeby go pomnażać na kolejnym roomie i tłuc dla was ten rakeback w jakże niekorzystnej proporcji PS>gracz. Bo jak wiadomo można spokojnie dostać 60%rb poza pokerstrategy i zamiast statusików co wygasają po miesiącu albo głupich promocji mieć realny pieniądz. Dlaczego piszę głupich promocji? Bo już kiedyś pisałem, że loteria sidekick ma wartość około 6centów dla 1 losu, ale przekonujecie, że ten program daje (w teorii) mnóstwo korzyści.
Nie robiłbym takiego hejtingu, (ale to jest po prostu feedback) gdybyście stali w imieniu naszych interesów, a już dzisiaj napisałem w dziale bet365, że mamicie nas promocjami, systemami VIP, co chwila któryś room okazuje się jeszcze lepszy i jeszcze tańszy, a nigdzie na tej stronie nie ma tabelki, która porównywałaby wszystkie roomy pod względem tego ile płacimy rake, gdzie więcej, a gdzie mniej. Takie coś to nie jest uczenie nas strategii pokerowych, tylko marketing wycelowany prosto w nas, żeby nas ogłupić.
Więc zamiast kolejnego artykułu, newsa, który ma przyciągnać trolli i fishy do tej strony, zróbcie porównanie ile gdzie płacimy rake.
Tak tak, zaraz usłyszę, że struktura rake jest tak zróżnicowana, że nie da się tego obliczyć.
Porównajcie ile rake płacimy, gdy stakujemy się all in, grając SSS, MSS, BSS. Jeśli gdzieś można się wkupić za ponad 100bb, liczmy BSS dla 100bb oraz za wszystko, czyli jak np na nl2 można się wklupić za 5$ tez to policzmy
Dla limitów: nl4/nl5, nl10, nl20/25, nl50, nl100, nl200, nl400/500, nl1000.
Zróbcie takie porównanie dla nas, w którym będą kwoty wpłaconego rake dla takich stakowań i ile to jest procentowo. Ja nie będę nad tym siedział cały dzień lub dłużej, ale WY możecie to zrobić dla nas, klientów tej strony, bo to my wpłacamy rake, a to jest wasza praca. Czekam na takie coś, ciekawe czy się doczekam, pewnie dostanę zaraz zdawkową odpowiedź napisaną w 3 minuty, że niestety, ale byłoby to niemożliwe, bo rake się często zmienia itp bla bla bla.
Marto pomogłaś mi przy sprawdzeniu pewnej promocji ostatnio, więc nie mówię, że wszystko robicie źle. Ale pamietasz swoje "dziwne" pytanie do ostatniego newsa o szybkim pokerze?
"Zapewne wielu z Was gra wariant fast fold, czy jest to bardziej opłacalne? Jakie macie doświadczenie w tym temacie?"
Czy zauważyłaś, że nikt na nie nie odpowiedział, bo było ono zadane tylko po to, aby zagaić jakąś bezsensowną dyskusję? TAK, jest to bardziej opłacalne, jeśli chcesz już spasować rękę, a nie doszła jeszcze do Ciebie kolejka, proste i oczywiste, że oszczędzamy dzięki temu czas. Pytanie było takie, jakbyś nigdy nie grała w pokera, nie wiem czy grałaś czy nie, ale po tym pytaniu mam wątpliwości, chyba raczej jesteś z działu marketingu, promocji i żeby klienci waszej firmy byli szczęśliwi i ulepszali swoją grę dzieki narzędziom pokerowym typu sidekick, dających w teorii mnóstwo korzyści bo program ten jest w dziale pokertools, co jest nieoderzeczne, bo nie jest to żaden tool.
Więc ja się pytam, czy będzie takie zestawienie płaconego rake dla wszystkich roomów i nie chodzi mi o żadne rake race kalkulatory porównujące super extra promocje i rake race'y, tylko żeby porównać gdzie płacimy więcej, gdzie mniej, a systemy vip i promocje są opisane więc to już sobie będzie można obczaić, ale będzie wiadomo gdzie nas najbardziej kroją, a gdzie najmniej.
Skoro w teorii kapitał jest dostępny dla każdego, to ja chciałbym w praktyce z niego skorzystać. Poproszę o drugi kapitał startowy. Tamten przewaliłem, to co teraz mam ugrałem z własnej wpłaty i chciałbym pograć na kolejnym roomie, bo jak wielu tutaj chciałbym utrzymywać się z pokera. Dostanę kapitał, szybciej wejdę na wyższe limity, zdobędę dajmenta lub black membera i będę wartościowym członkiem społecznosci.
Nie piszę tego, żeby się wyżalić, tylko, żebyście coś pozmieniali, bo irytujące są takie pytania o profitowość przycisku fast fold..
Jeśli gdzieś przesadziłem, to czekam na feedback do mojego wypracowania, bo trochę się nakręciłem pewnymi sprawami które się dzieją na tej stronie.
Pozdrawiam całą radę pedagogiczną naszej szkoły pokerowej strategii