Moje ulubione artykuły to Newsy ze świata Pokera pisane przez Fizoloffa
Bardzo lubię czytać relacje z turniejów organizowanych na całym świecie. Niestety nie mogę oglądać ich na żywo, a te relacje sprawiają, że czuję się jakbym widział grę najlepszych pokerzystów na własne oczy. Czasami myślę, że siedzę właśnie przy final table i widzę zagrania Daniela Negranu czy Phila Hellmutha. Wtedy zastanawiam się jaka byłaby moja decyzja w danej sytuacji.
Ostatnio przeczytane przez mnie artykuły z sekcji No Limit to: Table Selection oraz Ready w grach internetowych. Dzięki temu obecnie znacznie dokładniej dobieram stoły na których gram, a jeśli któryś mi nie odpowiada zmieniam go na bardziej sprzyjający dla mnie. Jeśli chodzi o ready z tym na razie trochę gorzej. Trudno nie wiedząc przeciwnika na żywo określić zakres jego rąk oraz domyśleć się, czy w danym momencie blefuje. Zanim moje ready będą dobre potrzebuję jeszcze dużo doświadczenia. Na razie dużym postępem jest to, że dzięki przeczytanym artykułom i kliku miesięcznej grze nauczyłem się dużej cierpliwości. Emocje nie wpływają już zbyt wiele na moją grę i nawet najgorsze bad beaty nie powodują u mnie złości.
Bardzo przy grze w turniejach pomogły mi artykuły w sekcji MTT. Szczególnie polecam artykuł: Jak należy grać w poszczególnych fazach turnieju. Wcześniej grałem zbyt tight co powodowało, że sporadycznie byłem ITM. Teraz bardziej dostosowuję grę do danej fazy turnieju i konkretnych przeciwników, a moje wyniki są coraz lepsze.
Na koniec bardzo podoba mi się, że PokerStrategy dostarcza nam artykułów do innych odmian pokera. Niekiedy, aby odpocząć trochę od Texas Hold'em, gram w Pot Omaha. Grając Studa jeszcze trochę sie gubię i nie wiem jak powinienem zagrać w danym momencie.
Niedługo powalczę o złoto, wtedy będę miał dostęp do większej ilości artykułów, obecnie ze srebra już prawie wszystkie przeczytane;)