Przejdź do forum
Wasze ulubione arty...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Wasze ulubione artykuły

18 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,808 Wyświetlenia
damianpat
BlackMember

Jako, że na forum jest trochę mało dyskusji o artach, których jest dużo, niektórzy nie czytają, inni nie znają oferty, na czym sie sam dzisiaj zlapalem zachecam Was do dyskusji na temat artykułów i podania ulubionych wraz z uzasadnieniem, możliwe, że autor najlepszego dostanie ticketa do następnego turnieju... o ile temat spodoba się Simoo lub Jackowi

Podstawowe twierdzenie pokera, po nim poczułem, że rozumiem pokera

Zmiana na shorthanded- jak bardzo można uprościć grę do tabeli

Równowaga Nasha -pierwszy, z którego nic nie zroumiałem

Zapraszam do dyskusji ;)

17 odpowiedzi
damianpat Autor wątku
damianpat
BlackMember

no ładnie 70 wejść na stronę i ani jednego postu, nie interesują Was moje inicjatywy
więc może zainteresuje Was, to, że autor najciekawszej wypowiedzi dostanie ticketa do turnieju za tydzień, co gwarantuje Simoo ;)
jest wart 11$, więc chyba warto się postarać...

Berni88
Oldschool Grinder

Moje ulubione artykuły to Newsy ze świata Pokera pisane przez Fizoloffa ;) Bardzo lubię czytać relacje z turniejów organizowanych na całym świecie. Niestety nie mogę oglądać ich na żywo, a te relacje sprawiają, że czuję się jakbym widział grę najlepszych pokerzystów na własne oczy. Czasami myślę, że siedzę właśnie przy final table i widzę zagrania Daniela Negranu czy Phila Hellmutha. Wtedy zastanawiam się jaka byłaby moja decyzja w danej sytuacji.

Ostatnio przeczytane przez mnie artykuły z sekcji No Limit to: Table Selection oraz Ready w grach internetowych. Dzięki temu obecnie znacznie dokładniej dobieram stoły na których gram, a jeśli któryś mi nie odpowiada zmieniam go na bardziej sprzyjający dla mnie. Jeśli chodzi o ready z tym na razie trochę gorzej. Trudno nie wiedząc przeciwnika na żywo określić zakres jego rąk oraz domyśleć się, czy w danym momencie blefuje. Zanim moje ready będą dobre potrzebuję jeszcze dużo doświadczenia. Na razie dużym postępem jest to, że dzięki przeczytanym artykułom i kliku miesięcznej grze nauczyłem się dużej cierpliwości. Emocje nie wpływają już zbyt wiele na moją grę i nawet najgorsze bad beaty nie powodują u mnie złości.

Bardzo przy grze w turniejach pomogły mi artykuły w sekcji MTT. Szczególnie polecam artykuł: Jak należy grać w poszczególnych fazach turnieju. Wcześniej grałem zbyt tight co powodowało, że sporadycznie byłem ITM. Teraz bardziej dostosowuję grę do danej fazy turnieju i konkretnych przeciwników, a moje wyniki są coraz lepsze.

Na koniec bardzo podoba mi się, że PokerStrategy dostarcza nam artykułów do innych odmian pokera. Niekiedy, aby odpocząć trochę od Texas Hold'em, gram w Pot Omaha. Grając Studa jeszcze trochę sie gubię i nie wiem jak powinienem zagrać w danym momencie.

Niedługo powalczę o złoto, wtedy będę miał dostęp do większej ilości artykułów, obecnie ze srebra już prawie wszystkie przeczytane;)

damianpat Autor wątku
damianpat
BlackMember

Filozofowi będzie miło ;) te relacje są niezłe, a ponoć czyta je niewiele osób...

Berni, ponieważ jesteś jedynym użytkownikiem, który był tak miły i coś napisał na ten temat, to właśnie ty dostaniesz ticket do dzisiejszej Wojny Adminów. :) Witamy w rodzince! ;)

Pozdrawiam

damianpat Autor wątku
damianpat
BlackMember

super ;) dobrze, że ta osoba, która zechciała się wypowiedzieć została nagrodzona, normalnie przykro mi było, że tu taka cisza ;)

Berni88
Oldschool Grinder

Dzięki za ticket :)

damianpat napisał
super ;) dobrze, że ta osoba, która zechciała się wypowiedzieć została nagrodzona, normalnie przykro mi było, że tu taka cisza ;)

Oops, sorry damianpat, ale dopiero teraz zauważyłem ten wątek, ale że nie był on często odwiedzany, to mnie to również trochę martwi.
Bo albo nikt nie czyta artykułów, albo są problemy ze zrozumieniem.

Bardzo bym prosił adminów o odświeżanie tego wątku oraz o wypowiedzi innych użytkowników. Bo jeśli już nasi admini zadali sobie tyle trudu i wstawili taką wielką ilość nowego materiału, to byłaby to dla nich dobra wskazówka o jakości tego materiału.

Normalnie gram na FL, ale zastanawiałem się nad przejściem do gry w turniejach, nie zdecydowałem się jeszcze czy SnG czy MTT. Obecnie walcuję obie sekcje, ale techniki gry są czasami sprzeczne i to tylko zwiększa moje rozterki, gdzie mam zacząć grać :(

Pozdrawiam, dohpaZ

Nie wiem czy to mój ulubiony. Ale narazie to on zmienił najwięcej w mojej grze.

Gra po flopie: pokerowa matematyka - outy i oddy

ebdul18
Elite Grinder

W sumie to wszystkie artykuły są dobre i cięko wskazać jakiś najlepszy, bo każdy z nich wprowadza lub polepsza jakieś elementy w naszej grze. Jeżeli musiałbym wybrać jakiś jeden poszczególny to wskazałbym na "overpairs" w sekcji No limit.

Czemu? Ponieważ wbrew pozorom nie jest to wcale takie proste jakby się mogło wydawać na pierwszy rzut oka. Artykuł ten uczy nas jak podejmować właściwe decyzje w kryzysowych sytuacjach.

damianpat Autor wątku
damianpat
BlackMember

o w końcu się ruszyło ;) może będzie kolejny ticket?

No jak to który? Tam gdzie pisze: Dociskasz gaz do dechy i starasz się, aby wszystkie Twoje pieniądze znalazły się na środku stołu! :D

A tak na serio outsy i oddsy są bardzo ciekawe, mimo iż nie gram BSS póki co :)

Z racji, że nie gram wszystkiego tylko to co mi się podoba to czytałem do tej pory tylko artykuły z NL i ogólne.

Bardzo dobrze przygotowany artykuł, który mi się podoba to "Strategia big stack: gra na postflopie." W pierwszym momencie przeraziła mnie jego długość, ale później byłem wdzięczny autorom, że omówili tak wiele przypadków.

Drugim, który mi bardzo pomógł jest "Zakłady kontynuacyjne" Ojj ile razy dzięki niemu wygrywałem nie mając nic :D

Teraz jestem w trakcie czytania artów o OMAHA, przeraża mnie troszkę ich treść, bo wydaje mi się dość skomplikowana natomiast podoba mi się jedno zdanie, które w nich przeczytałem i które mi bardzo utkwiło w pamięci. "Przeciwnik zawsze ma najlepszy układ" (czy coś w tym stylu, ale sens jest ten sam). Szkoda, że jeszcze nie mam bankrolla na OMAHE.

Rodrigo1988
Oldschool Grinder

Jakie Damian szykujecie artykuły w najbliższej przyszłości? :P

Najpierw chcielibyśmy przetłumaczymy wszystkie niemieckie artykuły. Potem weźmiemy się za aktualizowanie i poprawianie tych starych. Za niedługo pojawią się także nowe, zaawansowane artykuły o turniejach MTT.

Pozdrawiam :)

mazaq
PokerStrategist

simoo napisał
Najpierw chcielibyśmy przetłumaczymy

:D

A co z pisaniem artykułów przez 'naszych' ?
Czy wszystkie arty są tłumaczone z niemieckiego na polski ?

Qsypal
BlackMember

mazaq napisał
A co z pisaniem artykułów przez 'naszych' ?
Czy wszystkie arty są tłumaczone z niemieckiego na polski ?

Jest kilka artykułów autorswa naszego speca od MTT w odpowiednim dziale chociażby...

damianpat Autor wątku
damianpat
BlackMember

wszystkie są tłumaczone z niemieckiego na polski, niektóre czasem są też tłumaczone z angielskiego, ale teraz odchodzimy od tego głównie dlatego, że wszystko pojawia się najpierw po niemiecku

z angielskiego niby trochę łatwiej, ale przekład z oryginału jest wierniejszy i chyba trochę lepszy dlatego, choć wszystko zależy od tego ile się pracy włoży w szlifowanie tekstu...