Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

turnieje zoom ???

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
994 Wyświetlenia
2morepain
PokerStrategist

nie wiem może coś takiego już jest ale nie znalazłem - więc mam propozycję/prośbę:
może by tak z okazji akcji na P* nagrać albo napisać na szybko coś na temat turniejów rozgrywanych na zasadach zooma
zakwalifikowałem się ale nie mam pomysłu jak do tego podejść (w sensie różnic ze zwykłym turniejem)

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
imgoingtomirage
PokerStrategist

Cześć.

Gra w takich turniejach nie powinna się różnić od gry w innych turniejach Turbo. Struktura jest taka sama, 3000 żetonów na start, 5 minutowe poziomy blindów. Jedyna rzecz, na jaką warto zwrócić uwagę i o której trzeba pamiętać to opcja quick foldowania przez przeciwników. Jak może wyglądać adaptacja do tego preflop? Np. kiedy masz silną rękę i chcesz by inni przeciwnicy włączyli się do rozgrywki podejmij swoją decyzję w miarę szybko. Kiedy natomiast masz słabszą rękę i np. chcesz stealować z późnych pozycji, poczekaj chwilę przed podjęciem decyzji i daj szanse tym bardziej niecierpliwym zagrać fold. Kolejna rzecz, to na pewno opłaca się dużo stealować, właśnie przez to, że inni zawodnicy mając możliwość szybkiego przejścia do kolejnego rozdania będą czekać na silniejsze ręce. Konsekwencją tego, będzie też szczersza gra, więc jeśli dostaniesz 3-bet preflop otwierając z np. wczesnej pozycji, to możesz mieć sporą pewność, że ktoś ma naprawdę dobrą rękę. Można to oczywiście wykorzystywać przeciwko myślącym przeciwnikom, ale to już wyższy level i raczej nie zaprzątałbym sobie tym głowy na micro stawkach.

Mam nadzieję, że w jakiś sposób pomogłem :)

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
2morepain Autor wątku
2morepain
PokerStrategist

na pewno cenne uwagi ale jednak filmik by się przydał ;) (te turnieje będą przez cały miesiąc a jakbyście zebrali filmiki w niedzielę od ludzi to byłby materiał)
ale jak już sobie gadamy to takie pytanie -żetonów jest 10k blindy od 100 co 5 minut
jak grać we wstępnej fazie: (jeszcze bez ante)
1. bardzo szybkie foldy w oczekiwaniu na premium
2 czy właśnie próby stealowania i rozgrywanie rąk tupu suitedconntectors dla wykorzystania faktu że dużo ludzi może myśleć jak w pkt 1?

pytam bo sądzę że to trochę inny turniej jednak - nie wiem ale wydaje się że szybki fold może doprowadzić do tego że premium hands stracą na znaczeniu bo otwierane będzie samo premium i zostanie granie samych rakiet ew steal

z kolei po ante (juz po 15 minutach) sytuacja się diametralnie zmieni bo szybkie foldowanie stanie się dość drogie ;(

również pozdrawiam;)

Odpowiedz
Cytat

ja grajac na 888 snapa na piczatku gram ok 18% czyli tight pozniej trzeba rozszerzyc zakres . jak napisano wczesniej nie mysl ja wiem ze on wie ze ja wiem.... graj proste abc

Odpowiedz
Cytat