Przejdź do forum
Ocena rąk nl 20- nl...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Ocena rąk nl 20- nl50

56 Posty
28 Użytkownicy
0 Reakcje
5,747 Wyświetlenia

Witam,

Jakoś wstrzymywałem się od napisania tego wątku bo czekałem i czekałem. Piszę w sprawie działu w którym oceniane są nasze rozdania. Ta forma nauki jest chyba jedną z najlepszych po private coachingu więc jest niezwykle ważna dla nas.. społeczności PokerStrategy. Na pewno moja wypowiedź będzie płynąć też z ust innych użytkowników, którzy czekają ponad tydzień na ocenę swoich rozdań. Czy naprawdę nie dałoby się tego załatwić raz, a porządnie ? Zorganizować kogoś dodatkowego do oceny tych rozdań ? Po 2 tygodniach czasu nikt z nas już nie będzie pamiętał swojej ręki i co wtedy myśłał. Najważniejsze na świeżo dostawać odpowiedzi i je utrwalać. Wiem, że Thorek i Rusher mają mega dużo pracy w nl2-nl10 ale chyba nie można zapominać o wyższych limitach( Został zatrudniony Yac i bardzo szanuję jego pracę ale widocznie potrzebuje pomocnika) W końcu to my po to utrzymujemy ten srebry status który nas upoważnia do " większych " praw. ( oczywiście nie umniejszając niższym statusom). Proszę o załatwienie sprawy w najbliższym czasie i szybką odpowiedź jakie kroki będą podjęte w tej dziedzinie. ( Oczywiście nie mam zarzutu czysto do judgy lecz do organizacji. Jeżeli widać, że są zaległości należy zogranizować kogoś kto pomógłby utrzymać ocenę rąk na należytym poziomie. Skoro PS chce być najlepszą szkołą na świecie musimy coś w tym celu robić. Chcemy się rozwijać !)

Z wyrazami szacunku
Simcio

55 odpowiedzi
yac
Coach
yac
BlackMember

Cześć Simcio

W momencie, kiedy pisałeś tego posta ostatnia nieoceniona ręka z działu NL20-50 miała datę 14.09, godzina 20:30, czyli jest to tylko 5 dni jak na razie i do 2 tygodni sporo jej brakuje :)

W tym miesiącu w dziale NL20-50 działam w pojedynkę i staram się nie mieć zaległości, aczkolwiek jest sporo innych rzeczy związanych zarówno z Poker Strategy jak i moim pokerem, którym muszę poświęcić czas i uwagę. Moja "moc przerobowa" z tego tygodnia nie została w pełni wykorzystana, aczkolwiek przy panujących tendencjach i rosnącym poziomie gry nie wydaje mi się, żebym sam mógł ogarnąć coraz bardziej aktywny dział oceny rąk i pomoc będzie niedługo niezbędna.

Niestety nie jest tak różowo w kwestii "znajdźcie dobrego kandydata". Dowodem może być na to coraz niższy poziom na naszym forum - mówię tu zarówno o poziomie kultury jak i swoistej degradacji pokerowej wiedzy. Tematów o rigged sofcie, teorii spiskowych i wzajemnie opluwających się użytkowników mamy tutaj niestety znacznie więcej niż kompetentnych ludzi z głową na karku, którzy zarówno potrafiliby posłużyć fachową wiedzą i wykazać się bardziej zaawansowanym/longrunowym rozumieniem pokera jako takiego. Wierzę jednak, że wśród malkontentów i samozwańczych specjalistów w końcu wyłoni się parę osób, które pomogą ocenianiem rąk zarówno swojej jak i pozostałych Polaków grze i również będą to robili z myślą "bo chcemy się rozwijać!"

Pozdrawiam

BSCpl
Oldschool Grinder

Kwas jakiś nam się na forum robi, kryzys gospodarczy cy cuś?

A tak poważnie, to może niech gracze z diamentami i platynami oceniają ręce powiedzmy do NL100?

Nie wiem jaka jest polityka PS, nie wnikam, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że brakuje nam graczy z wiedzą i doświadczeniem. _mad:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Oczywiście drogi Yac'u moja wypowiedź tyczyła się ogólnie funkcjonowania tego działu. Nie miałem na celu krytykować Twojej osoby tylko organizacji pracy. Jeżeli potrzebujesz dodatkowej osoby zarząd PS powinien podjąć wszystkie środki aby usprawnić ocenę rąk.

Witajcie,

Po pierwsze chciałem przeprosić za opóźnienia. Jest to nasza usługa i powinno wszystko być wykonane w odpowiednim czasie. Prawda jest taka, że temat wraca do nas ostatnio często i szukamy już kogoś do pomocy od dawna, lecz jakoś nikt się nie wychyla w dziale NL FR na tyle abyśmy mogli zaoferować mu stanowisko judge.

Przycisnę temat i postaram się aby wszystko było dobrze. Może macie jakieś propozycje lub kandydatury???

Pozdrawiam.

wqwlucky
PokerStrategist

Napisane przez yac
Niestety nie jest tak różowo w kwestii "znajdźcie dobrego kandydata". Dowodem może być na to coraz niższy poziom na naszym forum - mówię tu zarówno o poziomie kultury jak i swoistej degradacji pokerowej wiedzy.

To tylko wrażenie, jak wszędzie najbardziej jest widoczna ta hałaśliwsza część społeczności ;) Moim zdaniem jest spora grupa osób, które mają dużą wiedzę, ale nie bardzo chcą udzielać się na forum, na którym 90% tematów prędzej czy później zmienia się w flamewar. Nie chce tutaj dyskredytować pracy moderatorów i nie wiem czy mają takie uprawnienia, ale przydałyby się jakieś tymczasowe bany na forum, aby ludzie ochłoneli, bo co z tego, że moderator zmieni treść posta na "spam", zanim to zrobi to temat już jest stracony. Więc moim zdaniem przydałby się jeden moderator, który pokazał by towarzystwu od :facepalm: , że nie wszędzie mogą spamować i albo będziemy mieli więcej treściwych postów, albo na forum zapadnie bez spamowa cisza, tak czy inaczej wyjdzie to na plus.

maxxiseek
PokerStrategist

Ja popieram oczywiście Simcia, bo jednak fajnie byłoby mieć ocenioną rękę w ciągu 2 dni, a np. Bąbel ma pytania do kilku rąk i odświerza je przez parę dni i nie otrzymuje odpowiedzi.

Nie zapominajcie, że odświeżając sami strzelacie sobie samobója ponieważ sędziowie mają nakazane oceniać od tyłu, czyli od najstarszej. Odświeżając przesuwacie rozdanie na początek i zostanie ono ocenione na końcu.

Wiadomo naszym celem jest to aby wszystkie ręce były ocenione jak najszybciej.

Poszukam nowego sędziego.

Może jakieś kandydatury

??

Pozdrawiam.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Myślę, że odpowiednią formą szukania sędziego powinno być przejrzenia działu oceniania rąk dla złota, platyny i tam znaleźć udzielającą się osobą. Ew. zaproponować odpowiednie, korzystne warunki aby zwerbować kogoś. A nie można było by zareklamować tego jakoś ? Wrzucić post w którym wypisane są korzyści z bycia judgem i zrobić jakąś rekrutację ? Oczywiście np obecni sędziowie NL FR dokonaliby selekcji z chętnych. Zachęćcie ludzi ! :D

szczelcie niusa na główną i informacją o naborze.

sam fakt że ktoś ogarnia i dobrze mu idzie wcale go nie czyni potencjalnymn trenerem czy sędzią. ludzie mogą meć ciekawsze zajęcia do roboty niż niesienie kaganka oświaty szerokim masą. sędzia/trener to osoba z powołaniem, a nie wszyscy dobrzy i wygrywający gracze sę do tego nadają.

babel92
Oldschool Grinder

Ahjo :)

Moim zdaniem warto by zatrudnić kogoś do działu NL2-10, a Rushera i Muckiego na stałe przenieść wyżej. Thorek z nowym judge powinni sobie poradzić z najniższym działem (zakładam, że gracz NL50-100 potrafi przekazać totalnie podstawową wiedzę + napisać coś interesującego przy ciekawszych rękach).

Jak tak sobie wędruję po forum to nasuwa mi się kilka nicków, jako potencjalni judge:
Panq1990, SickPastor, Scoti1986, MGrudzie, Kaldas90, Golicowcy, Sanczezzo, KempesKGB

Jeśli kogoś godnego uwagi pominąłem (jest dużo dobrych graczy, a nie ze wszystkimi mam na tyle kontakt, by móc go tu wymienić) to z góry serdecznie przepraszam ;)

Można by między tymi osobami (+ ewentualnymi innymi kandydaturami, choć jak widać nikt się nie pali) zrobić konkurs na sedziego: niech by yac + thorek + rusher + mucki zrobili test dotyczący teorii pokera, ktory by każdy z nich dostał do rozwiązania + dać każdemu 10 problemowych rak (tych samych) do ocenienia i w ten sposób wyłonić nowego judge. To, że ktoś ma/nie ma rewelacyjnych wyników nie oznacza, że nadaje/nie nadaje się na sędziego ;)

Jestem ciekaw co wy, a także osoby wymienione myślą o tym pomyśle i kandydaturach :)

Pozdrawiam! =)

[offtop]
Ten test to by fajna sprawa była :D
Ale zrobić dla całej społeczności i potem ranking ;x
[/offtop]

Hhmm. Nie czuję się pokerowym pro, ale skoro bąbel mnie tu wymienił to się ustosunkuję. Gram sobie NL50 z jakimś tam dodatnim winratem (6bb/100) i przygotowują się do shotowania wyżej. Poczytałem trochę pokerowej literatury i cały czas się edukuję. Myślę, że limity NL2-NL10 raczej jestem w stanie ogarnąć. Mam sporo wolnego czasu przy komputerze: w pracy, gdzie nie zawsze jest co robić i na uczelni: okienka, wykłady. Jeśli administracja w jakiś sposób chciałaby wykorzystać moją osobę to zgłaszam gotowość, ale tak jak już wcześniej pisałem nie uważam się za mistrza i są na tym forum osoby posiadające większą wiedzę pokerową.

Kaczmarol
BlackMember

Panq1990 jak wrzucałem ręce zawsze oceniał je sensowo i ostatnie wspólne granie utwierdziło mnie tylko o jego wiedzy. NL2-NL10 ogarnie bez problemu. Do tego SickPastor kwestia że on gra rush poker. Golicowcy również pamiętam jako stałego bywalca ocen rozdań. Nie ukrywam że mnie osobiście czas oczekiwania zniechęca do wrzucania rąk. Po prostu ostatnio wrzuciłem 4 ręce to zapomniałem o tym. Wrzucam obecnie jedynie rozdania w których totalnie nie wiem co robić, a ich nie jest aż tak wiele na NL5 granym z HUDem.

Niemniej jednak przydałby się judge nowy.

Urbi23
Oldschool Grinder

Mówimy o FR

Do sh też by się ktoś przydał

Napisane przez babel92

Jak tak sobie wędruję po forum to nasuwa mi się kilka nicków, jako potencjalni judge:
Panq1990, SickPastor, Scoti1986, MGrudzie, Kaldas90, Golicowcy, Sanczezzo, KempesKGB

jestem za ale dla mnie dodatkowo atutem byloby gdyby mozna bylo sprawdzic osiagniecia trenera jako gracza na stronie uznawanej np przez PTR tak jak robi to np Scoti1986 czy Panq1990

Sanczezzo
Oldschool Grinder

Ja ze swojej strony moge powiedziec ze Golicowcy ma duza teoretyczna wiedze i ciekawie sie z nim o niej rozmawia, Scoti jest swietnym graczem FR (gralem z nim kilka sesji) i nie ma problemu z tlumaczeniem czemu cos robi tak a nie inaczej, a Panq1990 jest niezlym, konsekwentnym graczem, ktory bez problemu, przejrzyscie opisuje swoje rozdania ;) kazdy z nich jest w moim mniemaniu osoba nadajaca sie na judge, nie tylko z racji wiedzy i dodatniego winratu, ale i dlatego ze sa to bardzo kulturalne ziomy ktore nie maja zadnego problemu ze spokojnym, stonowanym wypowiadaniem sie na wszelkie tematy ;) sam gram obecnie nl100 i opinie kazdej z tych 3 osob zawsze biore pod uwage :) O reszcie sie nie wypowiadam, bo niestety nie znam ich gry ;)

Napisane przez SUPERSYS3

Napisane przez babel92

jestem za ale dla mnie dodatkowo atutem byloby gdyby mozna bylo sprawdzic osiagniecia trenera jako gracza na stronie uznawanej np przez PTR tak jak robi to np Scoti1986 czy Panq1990

Po raz kolejny to wraca jak bumerang.