Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Filmiki Wanpiego

16 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
1,403 Wyświetlenia
piachu01
BlackMember

Nie wiedziałem gdzie ten temat założyć bo niby dotyczy filmików, a z drugiej strony to krytyka i propozycja;)
=====================================================
Cały czas powtarzacie(władza), że filimiki, arty i wszystko jest dla nas, a nie dla Was i że dużo zależy tutaj od Nas więc spróbuję coś zaproponować i powiedzieć co mi się nie podoba w filmikach Wanpiego.

Otóż proponuje robić filmiki na jakiś temat(np Value bety OOP, granie drawów czy małych pocketów, gra LAG itp. itd) bo w dotychczasowych filmikach Wanpi po prostu gra i bardzo mało jest tam teorii(większość Jego komentarzy to "fold", "a tutaj raise"), a sposób nauki poprzez samą grę w filmikach 30-sto minutowych IMO nie jest dobrym sposobem.

Wiem, że gra na wyższy limitach więc pewnie potraafi zrobić coś takiego i imo ludzie dużo więcej wyciągną z takich filmików.
=====================================================
Nie wiedziałem do kogo to skierować, ale ponieważ(prawdopodobnie) nie tylko sam Wanpi ma wpływ na wygląd treningów i filmików więc skierowałem do całej władzy polskiego PS:D

15 odpowiedzi
kfas
Elite Grinder

Good idea. Filmikow 'jak grac' jest juz wystarczajaco duzo, zeby zaczac myslec wlasnie nad takimi filmikami tematycznymi, cos jak Blocking Bets by Sebra afair.

Bombaharris
PokerStrategist

Niestety nie zgodzę się z przedmówcami.Uważam że filmy wanpiego są jednymi z najlepszych dostępnych w języku polskim.
Poker jest grą sytuacyjną ,w filmikach wanpiego mamy ciągłosc gry,różne spoty, optymalne zagrania i mnóstwo akcji.

Jak ktoś chce filmów nakierowanych na konkretne zagrania, proszę bardzo ale dla mnie filmy w obecnej formule muszą zostac.

Słowo do adminiów:
Nie wiem w jakim formacie trzymacie filmy ale można by zrobic taki remix z całego dostępnego materiału np. the best of Value betting albo Najlepsze blefy na riverze :)

Ale przeciez nikt nie mówi, że nagle wszystkie filmiki mają byc tematyczne - ale dobrze by było co jakiś czas zrobic jakiś filmik typowo tematyczny z większą ilością komentarza do tego zagadnienia, omówieniem jego teorii i praktyki (może również coś, czego nie ma w artykułach, jakas wiedza "nabyta podczas gry") i skupieniem sie nad tym zagadnieniem podczas gry.

piachu01 Autor wątku
piachu01
BlackMember

Poker jest grą sytuacyjną ,w filmikach wanpiego mamy ciągłosc gry,różne spoty, optymalne zagrania i mnóstwo akcji.

A skąd wiesz, że to optymalne zagrania? Często nawet nie wiemy dlaczego Wanpi tak zagrał;P

kfas
Elite Grinder

Bombaharris troche chyba nie zrozumiales, bo nie widziales jeszcze takiego filmiku nie majac zlota.
Sprawe wyjasnil juz thened, nie chodzi o np filmik o wykorzystaniu pozycji w ktorym wszystkie rece wanpi bedzie raisowal z buttona, ale o normalna gre podczas ktorej wyjasni pare kwestii i wrzuci troche przemyslen [wszystko oczywiscie przygotowane przed gra], no i ew. troche czesciej bedzie wykonywal omawiane zagadnienie, np juz wspomniane block bety.
Lepiej chyba posluchac czegos, niz ciszy, co sie czasem wanpiemu zdarza ;)

Tak, macie rację panowie. Celem filmiku jest przekazanie jak najwięcej wiedzy, a w niektórych filmikach tego trochę brakuje. Porozmawiam z naszymi trenerami (bo dotyczy to także FL) i spróbujemy trochę urozmaicić zarówno tematy filmików, jak i same filmiki. :) Jeśli powtarzamy, że filmiki i wszystkie materiały dostępne na PS są dla was, a nie dla nas, to tak jest i jesteśmy ci bardzo wdzięczni za stworzenie tego tematu. :)

Pozdrawiam

piachu01 Autor wątku
piachu01
BlackMember

i jesteśmy ci bardzo wdzięczni za stworzenie tego tematu.

100$ się należy;)

wienio
PokerStrategist

A może coś na wzór filmu ManYac'a (NL200)?
Pewnie wielu go widziało, z resztą link do filmu wzięłem z tego forum.
Kto nie widział,gra na Bossmedii,na DWOCH stołach dzięki czemu ma czas na wyjaśnienie swoich zagrań.
A swoją drogą nie wyobrażam sobie dobrego filmu FL 6max na czterech stołach.Jeżeli się trafi akcja na dwóch a być może na trzech(szeroki zakres rąk startowych),gdzie jest czas na pomyślenie, i skomentowanie poszczególnych zagrań?
W momencie bezkarcia można spróbować analizować w oparciu o PT grę przeciwników,skomentować ciekawsze zagrania,przecież nie musimy brać udziału w rozdaniu aby czegoś się nauczyć.
Na co zwrócic uwagę przy robieniu notatek o graczach,bo slawetny buddy to trochę mało.
To jest takie moje skromne zdanie.
Pozdrawiam

W następnym tygodniu pojawi się coś nowego, i myślę, że nawet filmik ManYac'a nie może się do tego równać - cierpliwości! ;)

Pozdrawiam

piachu01 Autor wątku
piachu01
BlackMember

i myślę, że nawet filmik ManYac'a nie może się do tego równać

oj;)
To ja się już doczekać nie mogę;))

ubooter
PokerStrategist

Trenerzy mogą robić również coś takiego jak na angielskim odpowiedniku - session review. Najpierw sobie grają powiedzmy 30-40 minut a potem nagrywają dźwięk pod film i komentują poszczególne zagrania, wciskając przy tym pause.

Mogą również rozegrać kilkadziesiąt tysięcy rąk na danym limicie i wyselekcjonować ciekawsze zagrania i nagrać filmiki używając jakiegoś replayera rozdań (bo jest coś takiego, na pewno na starsach...nie wiem jak na innych roomach):
- przykłady rozgrywania PPs,
- przyklady rozgrywania AK, AQ - ogólnie overcards i TPTK (bo to najwięcej problemów sprawia początkującym i nie tylko moim zdaniem),
- rozgrywanie drawów.

To tyle ode mnie póki co :)
Pozdrawiam,
U-Boot.

kfas
Elite Grinder

Pewnie wystarczylby i replayer rozdan z PT ;)

Panowie, dzięki za kontruktywną krytyke, przyznaję, że nie zawsze moje filmiki są na takim poziomie jak ja i Wy byście chcieli, ale mimo wszystko mam nadzieję, że w czymś takim jak coaching i omawianie zagrań na głos, również uda mi sie zdobyc większe doświadczenie, bo naprawdę omawianie gry w trakcie jest często trudniejsze niż sie wydaje...

Ale reasumując, postaram się robic wiecej filmów tematycznych, proszę więc o wyrozumialośc i cierpliwośc, a jestem przekonany, że uda mi się jeszcze "conieco" przekazac :)

pozdrawiam
wanpi

piachu01 napisał

i myślę, że nawet filmik ManYac'a nie może się do tego równać

oj;)
To ja się już doczekać nie mogę;))

pojawil sie juz ten filmik?;p

marcinos
BlackMember

mial byc tydzien minal miesiac i dalej go nie ma :P