Witam!
Ten list postanowiłem napisać gdy sprawdziłem dokładnie co się stało z programem Pokerstrategy Elephant. Miałem długą przerwę około pół roku więc nie spostrzegłem wcześniej co tu się stało.
Mimo że jestem tutaj od roku dopiero uczę się gry, nie udało mi się na pokerze zarobić tyle aby móc wydać 60$ na wersję podstawową HM. Zapewne dogadaliście się z tą firmą aby zarobić. Nie mam wam tego za złe bo przecież nikt nic nie robi charytatywnie a prowadzenie takiej szkoły kosztuje. Tylko na moje oko ta sytuacja z tym programem jest ewidentnym przykładem jak sobie można strzelić w nogę ze strzelby. Może się nie znam na tych wszystkich programach ale nie bardzo wiem jak nowy gracz ma wstawiać "rece" na forum do profesionalnej oceny a tym samym jak ma sie rozwijać skoro nie ma programu którym może sprawdzać swoje postępy i przeszukiwac historię rozdań? Być może istnieje jakis bezpłatny program do tego ale ja takiego nie znam. Wielu nowych graczy nie będzie w stanie wydać pieniędzy na HM skoro nie wiedzą czy poker im się spodoba i czy bedą chcieli kontynuować zabawę. Tym sposobem poziom nauczania w tej szkole spada a tym samym wy tracicie ludzi na których zarabiacie bo przeciez w jakiś sposób musicie na naszej grze zarabiać bo inaczej byłby to nieopłacalny biznes;) nikt raczej nie bedzie wpłacał kasy i wpłacał jezeli nie bedzie w tym widział jakiś korzysci.
Podsumowując zamiast rezygnowac z programu Elephant trzeba było wprowadzić wersje płatną niewielką sumą albo dogadać się z firma oferującą HM aby dostarczyli wersje bezpłatną testową z funkcjami bardzo podstawowymi. A tak gracze rozpoczynający swoja przygodę na starcie zostali zostawieni z niczym na lodzie i cóż mają teraz zrobić?