Przejdź do forum
Crushing microstake...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Crushing microstakes

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
1,147 Wyświetlenia

Witam,
Kilka dni temu przerzuciłem się z FR na stoły SH.

I zacząłem od serii Crushing Microstakes bardzo zresztą polecanej.

Mam pytanie, bo muckinfella zaleca grać dość tight jak tak patrzę na jego grę, niektóre zagrania są bardziej tight niż te z ORC z artykułu ze srebra (takie odnoszę wrażenie np prawie brak gry z dwóch pierwszych pozycji, brak obrony blindów).
Gram mniej więcej w ten sposób i mi staty VPIP się kształtują na 14-15. Oczywiście próbka jest mała ale tendencja raczej +/- 1pkt będzie się utrzymywać podejrzewam.

Czy na stawkach do NL50 (nie-włącznie) faktycznie gra SH powinna opierać się na tight grze, prawie tylko pozycji, wysokim fold to steal blinds? Zawsze myślałem, że dla SH 17-20 VPIP jest dobre dla TAGA.

Ale poprawcie mnie jeśli się mylę. :)

3 odpowiedzi

Hej giancardi,

seria ta jest dopasowana do microstawek i dlatego taki styl gry. Im wyżej grasz, tym luźniej możesz grać, gdyż Twoi oponenci są bardziej myślący i grają nie tylko swoje karty, lecz zwracają uwagę na akcję wokół nich.

Jeżeli grasz na NL50, to w Twoim przypadku lepsza byłaby seria Crushing NL50.

Link masz tyko do części dotyczących gry przy stołach SH, całą serię znajdziesz pod tym linkiem.

Pozdrawiam.

hellYeahEnT
Elite Grinder

Jak sie ogarnia to sie gra loose (ofc na ile stolik pozwala). Gdyby gracze sie nie dostosowywali i byliby takimi nitami wszyscy jak Ty to najlepsza strategia byloby 100% pfr =)

W sh staty nie sa wazne - naucz sie grac pod stolik. Na jednym bedziesz mial 26 vpip a na innym bedziesz mial 16 (bo masz 2 regow light 3-betzorow za soba np.)

Ja gdybym gral teraz nl50 to gralbym bardzo loose, bo same mury siedza (gracze maja swoj game plan ktory jakos dziala i sie go trzymaja, malo albo niektorzy sie w ogole nie dostosowywuja). Tak samo pewnie maja problemy z reakcja na light 4bety dlatego nawet jezeli ktos by sie dostosowal i zaczal 3-betowac bardzo luzno, male 4-bety bylyby bardzo dochodowe bo mozliwe ze zamiast powiekszyc value range to zostawilby QQ+ AK a jeszcze bardziej by sie polaryzowal.

BadBoy1989
Elite Grinder

Osobiście uważam że na ps.com trenerzy niezbyt profesjonalnie podchodzą do filmików, przynajmniej ps.com. Z pewnej konkurencyjnej strony, czyli [Treść wyedytowana] ( niewtajemniczeni i tak nei będą wiedzieć o co chodzi ), trenerzy przygotowywują ciekawe zestawienia, mają serie problematycznych rozdań do każdego problemu. Natomiast w filmikach na ps.com, w większości są to serie " jak reagować na 3bety ", po czym ktoś mówi, że będzie starał się poszerzyć to zagadnienie gdy zdarzy się okazja, po czym przechodzi do gry live i omawia swój sposób myslenia. Na [Treść wyedytowana] ludzie biorą staty regów, z danych limitów, porównują, biorą ludzi breakeven, pokazują leaki ich gry, wypisują je itd. itp., oczywiście pewnie tam idzie większa kasa na produkcję dlatego jakość jest lepsza, ale mimo wszystko troszkę więcej profesjonalizmu mogłoby się przydać, taka mała dygresja.

//Zabrania się reklamowania konkurencyjnych serwisów - imgoingtomirage