Z uwagi na to, że ze względów oczywistych postanowiłem, że w najbliższym czasie (głównie jednak po sesji) postaram się zapoznać ze wszystkimi artykułami (na które pozwoli status, ale i on ulegnie poprawie :)) sekcji NL (i nie tylko), pozwoliłem sobie założyć ten oto temat, w którym będę zamieszczał wyłapane w trakcie czytania "kłujące" błędy.
Nie robię tego, żeby coś komuś wytknąć, ale żeby ktoś, kiedyś czytając te artykuły nie pomyślał w taki sposób jak mnie się to często zdarza: "Czy ktoś, kto pisze 'rzółw' mógł napisać coś mądrego?". Liczę, że moje uwagi przeczyta kto trzeba i błędy będą poprawiane
Czas na 1. artykuł.
Psychologia i dydaktyka -> Srebro -> "TILT: bad beaty i wariancja"
Strona 1:
Ostatni akapit, 3. wiersz:
"...obniży się prób pobudliwości..."
2 akapit w drugim podtytule, ostatnie zdanie:
"To prowadzi do wielu nieporozumień podczas próby ogarnięcia zrozumienia tematu." - słowo "ogarnięcia" średnio tu pasuje, imho jest zbędne.
Strona 2:
2. akapit:
maraZmie, a nie maraŹmie
Strona 3:
2. akapit, ostatnie zdanie:
"zająciem" "któe"
3. akapit, 2. zdanie:
"codzinennych"
4. akapit, 1. zdanie:
"reguralnie"
ostatni akapit, 3. zdanie:
"aktywnośći"
ostatni akapit, przedostatnie zdanie:
"wierchołek"
Strona 4:
Podtytuł - brakuje spacji przed myślnikiem
2. podtytuł, 1. akapit, 1. zdanie:
"uczy" - powinno być "oczy"
2. akapit:
Brakuje słowa "sobie" po "Nie wyobrażaj"
Strona 5:
2. "ptaszek":
"kryzysowym" - powinno być "kryzysowymi"
12 błędów i dużo i mało
Z uwagi na to, że pierwsza odpowiedź w tym temacie będzie pewnie zawierać formułkę w stylu: "Do raportowania błędów masz odpowiedni panel koło każdego artykułu" postanowiłem oszczędzić komuś pisania posta i odpowiedzieć już teraz:
Wiem, ale:
1) Lubię mieć pewność, że jeśli coś piszę, to ktoś to przeczyta
2) Gromadząc te wpisy w jednym temacie, będę (wszyscy będą mogli) sprawdzić czy błędy są poprawiane (inaczej szybko uleciałoby mi z głowy o jakich artykułach pisałem)
3) Myślę, że ten temat jakoś okrutnie nie zaśmieci forum i może tu sobie leżeć
Pozdrawiam (zwłaszcza moderatora [czy kto tam jest za to odpowiedzialny] któremu przypadnie zaszczyt poprawiania błędów wychwyconych przez upierdliwego usera :P)