Przejdź do forum
ZOOM NL5 SH - czy m...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ZOOM NL5 SH - czy mógłby ktoś zrobić mi analizę?

9 Posty
5 Użytkownicy
1 Reakcje
573 Wyświetlenia
Strider444
PokerStrategist

To moje staty, które udało mi się wykrzesać z HM. Czy da się coś z tego odczytać?

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
erefkey
Oldschool Grinder

Możesz delikatnie poszerzyć BU/SB open, zwiększyć frekwencje light sqz które będą wchodzić jak w masło, więcej bronić pasywnie big blinda, nie cbetować na oślep i wyciągać z tych spotów max (grając np x/c a nie zawsze cbet albo x/f), nie wiem jak z Twoim 4betem, ale overall wydaje się dość niski - jego też możesz poszerzać do wartości 5-8 na oko, zależnie od playerpoola i frekwencji 3betów jakie dostajesz. Możesz też zrobić jakieś fajne popupy, huda, pooglądać coś o czerwonej i to tak na szybko, więc niedokładnie ale lepsze to niż wątek bez odpowiedzi I guess :coolface:

Odpowiedz
Cytat
Strider444 Autor wątku
Strider444
PokerStrategist

Dzięki bardzo, to już sporo. Faktycznie czerwona mi strasznie leci. Są jakieś materiały o tym?

Odpowiedz
Cytat

-masz strasznie wysoki ft3bet, przyjrzyj się temu, nawet na BU gdzie masz pozycję, foldujesz 80% czasu,
-wysoki cbet i co za tym idzie wysoki fold to raise cbet, nie ma różnicy w twoich cbetach czy jestes IP czy OOP,
-w ogóle nie bronisz blindów, ani przez resteal ani pasywnie.

Odpowiedz
Cytat
Strider444 Autor wątku
Strider444
PokerStrategist

Ok. Dzięki ;) Nic dziwnego, że przegrywam

Odpowiedz
Cytat
sergii1984
Elite Grinder

-jesteś zbyt tight - z pozycji CO -SB powinieneś otwierać więcej (tak na szybko otwórz equilab i zobacz jak wyglądają zdefiniowane range

np dla gracza "standard" range na BTN to 45% a u Ciebie 26% :

- mały call open - na BTN powinieneś rozszerzyć - wykorzystuj fakt że jesteś z pozycją: pocket parki, sc, brodways... wszystko w zależności na to kto otwiera

-zdecydowanie za mało kradniesz blindów i będąc tak tight w blind war za dużo foldujesz vs 3bet (80% fold to 3bet na BTN)

Odpowiedz
Cytat
erefkey
Oldschool Grinder

43% RF1 ma.
Na siłe +20% tez nie ma co dodawać, bo sobie nie poradzi z taką grą, najlepiej stopniowo a konsekwentnie poszerzać, bo to że sobie pootwiera 60% to jedno, drugie że trzeba to jeszcze zagrać na postflopie.
Materiały o czerwonej to seria Red line rampage.

Odpowiedz
Cytat
Endurx
PokerStrategist

3betował bym Cię na śmierć i zrzucał KK na 4bety

Odpowiedz
Cytat
Strider444 Autor wątku
Strider444
PokerStrategist

Dopiero wziąłem się za cash ale staty to podstawa. Dzięki

Odpowiedz